Visitationszon införs i Köpenhamn

BROTTSLIGHET. I regeringens och Sverigedemokraternas överenskommelse Tidöavtalet föreslås införandet av visitationszoner. I Sverige har förslaget fått mycket kritik, men enligt danska polisen är frågan okontroversiell.

Visitationszoner är bland det första dansk polis sätter in när det har varit oroligheter i ett område. Åtgärden infördes 2004 och har hittills använts drygt 230 gånger runtom i landet.

”Det är inte kontroversiellt, men det inskränkning mot ens frihet. För potentiellt sätt kan vem som helst bli visiterad”, säger Torben Granat Svarrer, biträdande chef på danska polisens nationella avdelning för grova brott.

Efter flera grova knivhugg de senaste dagarna upprättar nu Köpenhamnspolisen en visitationszon i delar av Nørrebro och Nordvest. Detta görs för att förhindra ytterligare incidenter och öka säkerheten.

-Pettersson tycker att hela Sverige borde vara en visitationszon. När du kör bil kan du bli stoppad och kontrollerad när som helst och det är inte särskilt betungande. Varför inte kontrollera gående också?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Visitationszon införs i Köpenhamn

  1. Hela Sverige borde vara en visitationszon pga landets demografiska förändring genom migrationen från klanstyrda och dysfunktionella länder. Så länge man välkomnar denna förändring, är man enligt vänstern anständig.
    Ingvar Arpi, citat: “Men beskriver man samma utveckling mer kritiskt kallas man högerextremist.“
    https://ivararpi.substack.com/p/nar-vanstern-pratar-om-ett-folkutbyte?utm_source=direct&r=7ytuq&utm_campaign=post&utm_medium=web

    14
  2. Jag stoppades engång av Köpenhamnspolisen i en kontroll pga visitationszon, kanske för att jag körde skåpbil sent på kvällen. När polismannen såg jag bara var en vanlig gubbe var det ”ha en bra kväll och kör försiktigt” Ja helt okontroversiellt och ingenting att vara rädd för…….

    15
  3. -Pettersson tycker att hela Sverige borde vara en visitationszon. Gött förslag Pettersson! Råttorna ska registreras in i minsta brott!

    29
  4. Likaväl som det är oacceptabelt att köra bil påverkad så borde väl detsamma gälla att gå runt beväpnad.

    38
    1

Kommentera