Katter måste id-märkas efter nyår

INRIKES. Vid årsskiftet träder en ny lag i kraft som gör det obligatoriskt att registrera och id-märka sina katter, rapporterar SVT Nyheter.

Enligt Jordbruksverket är syftet med förändringen att höja kattens status och tydliggöra ägaransvaret.

Med tanke på att vi har omkring 100.000 hemlösa katter i Sverige vill vi att kattägarna tar sitt ansvar, säger avdelningschefen Anders Elfström till SVT.

-Pettersson tycker det vore bättre att regeringen lade kraft på 100.000 illegala invandrare som är i landet utan tillstånd.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

24 thoughts on “Katter måste id-märkas efter nyår

 1. Utekattet är invasiv art och borde förbjudas. Riktiga lustmördare är de. De dödar inte för att äta upp sitt byte, utan bara för att de tycker att det är kul. Tyvärr är många av deras ägare rättshaverister. Innekatter är ok. Undrar vad utekattägare skulle tycka om m det fanns lika många lösspringande hundar.

  6
  8
  • Vilket är varför de är så effektiva på att få bort skadedjur som råttor, möss, sorkar, kaniner, med flera.
   Enda gångerna jag sett fyrbenta råttor som springer på innergårdar dagtid är när jag besökt invandrargetton som inte håller sig med katter eller när jag befunnit mig i områden där katter inte rör sig typ centrala stan.

   8
   2
 2. innekatt ok, utekatt som använder andras tomter som toa samt urin markerar bilar skall med automatik anses som fredlösa o kan tas bort utan vidare.

  9
  6
   • Du överdriver utekattens påverkan på råttpopulationen. Fåglar och ekorrungar är vanligare byten och så klart möss. Vi vill inte ha katter skitande och pissande bland våra grönsaker. Utekatt har man för att man är en lat dj*** som inte ids passa sina djur. Vilket himla livet skulle bli om alla hade samma lösdrift. Alla djur gillar att gå lösa, även kor, hästar, får, höns mm. Det finns människor som är allergiska mot katter, men det skiter utekattägarna fullständigt i.

    3
    4
   • Det var vad ett gäng fågelforskare också trodde och dödade alla katter på den obebodda ön de studerade fåglar på. Bara för att katterna slog några fåglar då och då.
    När katterna var borta blev fåglarna nästan utrotade när råttor och ödlor gick in i bona och åt upp äggen.

    En mätt katt kan slå 16 möss/ råttor per timme. Du hittar inte något verktyg som är effektivare eller säkrare än en katt för att skydda oss mot denna pest.

    9
    1
 3. Även H Dahlberg och gammelkommunisten borde chippas. Då ser vi om de åker till Ryssland eller får propagandan direkt i sin dator! OJ är nämligen legitimerad råttfångare och dessa två ska fångas och avlägsnas. Invandrare ska ut, och nämnda herrar ska frysas ut på bloggen. D och G vilka dårar ni är!

  16
  12
  • Oj
   Jag har förstått att du inte är speciellt högutbildad..
   Jag fick rätt:
   “legitimerad råttfångare”

   13
   5
 4. Redan när jag var barn, det var länge sedan, har misse kisse katt alltid varit (är) en kär vän, oavsett om den (rätt genus) är huskatt eller utekatt. Den gör sin plikt som möss och gnagare begränsare och när katten stjäl julgröten tror barnen att troll och tomtar finns.
  Nu har det gått troll i registreringspåbud och identitetermärkningar. Vad skall jag nu göra när jag påträffar en misse som vill strykas medhårs? Kontrollera om det finns ett chips bakom örat? Vad vet jag om chips? Är jag ond eller god om jag låter katten springa? Ska jag ta den till kattpolisen som får eftersöka misses ägare? Något som polisen med säkerhet kommer att ha höga uppklarningsärenden.
  – Nej jag oroas över att vildkatten snart är utrotningshotad. Bevara svenska djur i vår natur. Tiotusen fyrbenta katter utgör inget hot, men 100.000 illegala invandrare utan säker identitet och uppehållstillstånd är ett hot mot det svenska samhället.

  58
  1
  • Minskat kattantal, ger ökat antal råttor och möss. Vill hellre ha katterna springande.

   35
   2
   • Fria fantasier. De allra flesta katter vågar inte ge sig på råttor. Det är bara skitsnack som utekattägare hittar på för att de inte ids ta hand om dina djur. Tänk också på hur många utekattet som bli påkörda på grund av latmaskarna som inte bryr sig om sina djur. Man kan inte vara djurvän och utekattägare samtidigt. Skaffa en rastgård för att skydda både katterna och omgivningen. Miljontals småfåglar leks ihjäl av utekattet varje år, men det bryr sig inte kattägarna om, bara de slipper ta hand om dina djur som springer vind för våg.

    1
    1
 5. Chippa alla invandrare direkt vid ankomst. Chippet ska ha GPS och ge negativa utslag vid försök att nyttja svenska bidragssystem. Chippet tas ut vid gränsen på väg ut och hem.

  59
  2

Kommentera