Folkutbytet är en högerextrem myt

INVANDRING. 1974 var vi rikast i världen. 1975 beslutades att förvandla Sverige till ett mångkulturellt samhälle. Om Malmös elever undervisas på sitt hemspråk – skulle skolan gå bättre. Det visar ny forskning som ska användas i Malmös integrationsarbete. En majoritet av Malmös elever har nu sitt ursprung i andra länder än Sverige. Det innebär nya utmaningar för integrationen, skriver Sydsvenskan bakom betalväg.

Det finns flera städer i Europa där den inhemska befolkningen blivit en numerisk minoritet. Malmö är en sådan stad. Två tredjedelar mellan 5 och 19 år har migrationsbakgrund och då har man inte räknat med tredje generationens invandrare eller nationella minoriteter.

“Om Malmös elever undervisas på sitt hemspråk – skulle skolan gå bättre” visar ny forskning.

-Pettersson läser att det i Malmö talas c:a 180 olika språk, det är inte möjligt att undervisa alla dessa på respektive hemspråk, det borde även forskare inse. Jag är inte forskare men anser att de som tänkt sig bo i Sverige ska tala svenska i skolan, på arbetsplatser och i det offentliga om inte det går får de flytta hem.

Aborigin, urinvånare i Australien

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

21 thoughts on “Folkutbytet är en högerextrem myt

 1. Forskning och vetenskap har tyvärr blivit en bransch som säljer sig till högstbjudande. Du kan köpa nästan vilka forskningsresultat som helst. Klimatbranschen är skräckexemplet.

 2. Då kan vi börja med att utvisa minst 80% av dom som i dag bor i Malmö och låt dessa justeringar bli ett rättesnöre för hela Sverige, varenda stad, vartenda samhälle och by skall ingå.
  Sverige är svenskt, det är vårt land och arv som vi har fått från våra förfäder och det är ett arv som vi skall förvara och förvalta väl och absolut inget som skall slängas bort på vansinniga mångkulturella extrema experiment!

  53
 3. Det är inget Folk utbyte, däremot en massiv imigration till Sverige och Europa. Folk, trivs inte, kan inte försörja sig i sina hemländer, så därför kommer de hit i massor.
  Det går nog inte att stoppa, så vi får leva med det.

  46
  • Majoritetsutbyte är det garanterat. Annie Lööf vill ha 30 miljoner invandrare sozzarna vill öka Sveriges befolkning till 80 miljoner, med hjälp av invandring från MENA. Eftersom hela 7-klövern pratar om massinvandring som om det vore en naturlag så dröjer det inte länge innan vi är i minoritet i vårt eget land.

   23
  • Det är mycket mer komplicerat än så , som du märker så är det väldigt många som flyr från polisen hemma..

   Detta märker man på de alka individer som komner till Sverige och hinner knappt ställa ifrån sig väskorna på hotellrummet innan de går ut och rånar , våldtar och annat !

   FN har get offentliga siffror på att ca 3% av de som kommer hit är ÄKTA flyktingar . . .

   Läs på innan du kommer med kommentarer !

   19
  • Löjlig omdefiniering. Klart att det är en typ av befolkningsutbyte om den tidigare majoriteten blir minoritet. Eller tycker du att Amerika fortfarande är en kontinent där indianernas livsstil, kultur och språk är rättesnöret?

   Stoppa går det naturligtvis eller tror du det är en slump att Japan mest bebos av japaner fortfarande trots att de har europeisk levnadsstandard? Du har också alla rika oljearabländer, kommer somalier, irakier och syrier bli majoritet där med? Nej, eftersom de valt att inte ha det så.

   Men huvudfelet i ditt resonemang erkänner du indirekt; att de inte kan försörja sig och som du vet kan de inte det här heller så ekvationen går inte ihop av att de flyttar hit.

   15
   • Lrs
    Självklart går det att stoppa, men med de regler och partier vi har i Sverige ser jag inte att det stoppas ex ta Kds inställning till familjeåterförening. Men jag gissar jag vet inte. När jag går på “stan” ser jag svenska och utländska ungdomar umgås. För de unga är det normalt, vi äldre stirrade på en afrikan när vi var unga.

  • Hur skulle dom kunna försörja sig i sina hemländer när dom inte kan något utom att fylla i ansökan om bidrag? Det får dom säkert hjälp med också förresten.

 4. Som nån Polack och några Kroater sagt till mig i diskussioner vi haft. Man måste lära sig språket o leva efter seder och kultur ni har har
  Annars funkar det inte

  38
  • Sunnen
   När det kommer miljontals som också bor i samma områden, så behåller de sin kultur. I framtiden kanske det blir en blandkultur.

   2
   24
   • Läs på om den kulturellt/religiöst gemensamma livsåskådning en islam kräver.!

    Iran var blandad och ganska harmonisk i samhället när det gällde religion och socialt umgänge . . . Sedan kom det extremt intoleranta islam och avrättade alka kända vänsterliberala som hjälpte mullorna till makten eftersom dessa var demokratiskt lagda och krävde korrekt rättvisa !

    Första veckan efter mullornas ankomst till makten så avrättades ca 500 homosexuella , psykiskt sjuka , kriminella och handikappade !

    Så är islam och så blir det i Sverige om de får makten !

    16
   • @Öskute: Det ÄR redan ”blandkultur”, precis av samma slag som det alltid blir, segregerade grupper som i bästa fall lever sida vid sida under hård lagstiftning (Singapore) eller diverse konflikthärdar och otrygghet och låg tillit som större delen av världen där nationalstater och folkgrupper inte lyckats skapa egen dominans.

   • Nej det blir ingen blandkultur. De olika kuturerna kommer för alltid att leva i sin kultur och sina områden. Se bara på USA. Det påstås att det går så bra där med olika folkslag, Men det är ju så att varje folkslag lever för sig där. Svarta för sig. Latinos för sig, Little Italy, China town och så vidare. De trivs bäst med varandra.

 5. De vänstervridna mjukryggarna som tror sig veta att alla ska utbildas på sitt modersmål borde arresteras och dömas till sex månaders fängelse med hårt kroppsarbete och matas med salt sill och sur mjölk.

  42
  1
 6. Ojdå! Kartläggning av modersmål tar tid. Alla barn talar nämligen inte sitt modersmål, något som kan få seriösa hemspråkslärare att förtvivla. Mindre seriösa hemspråkslärare, och tolkar, bryr sig inte om sådana petitesser.
  Att inte tala sitt modersmål kan låta som en paradox, men om vi krasst ser till absolut nutid, nog smäller ukrainska högre än somaliska? Den som det är syndast om vinner och snålskjuts är också ett sätt att ta sig fram till önskvärd destination.
  Men ett är säkert – har man nått destinationen då är det språket där som gäller.

  25
  2
  • Kristina!
   Det sägs att man lär så länge man lever, men att böja synd till syndast avstår jag ifrån.
   Jag håller fast vid det är synd om A, men mer synd om B och mest synd om C.

   13
   1
 7. Mmnm, Sverige sedan länge
  en skriande brist på lärare.
  Varifrån ska pengarna o
  lärarna tas ifrån? Mer pengar till Malmö? Arma land.

  52

Kommentera