Fyra soldater dog på “uppdrag i Ryssland”

UKRAINA. Under annandagen hävdade ryska säkerhetstjänsten FSB i ryska statskontrollerade medier att man dödat fyra ukrainska soldater som försökte korsa gränsen in till den ryska regionen Bryansk.

Enligt FSB, som inte presenterade några bevis för sitt påstående, tillhörde soldaterna en ukrainsk sabotagegrupp

På tisdagen gick ukrainska tidningen Kyiv Independent ut med namnen på de personer som dödats. Det handlar om Yuriy Horovets, 34, Maksym Mykhaylov, 32, Taras Karpyuk, 38 och Bohdan Lyahov, 19.

Enligt tidningen dödades soldaterna när de var på “uppdrag inne i Ryssland”.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Fyra soldater dog på “uppdrag i Ryssland”

 1. Denna ”teknik” har använts i tusentals år. Ryssarna brukar använda den i false flag operationer för att störa relationerna med sina grannar och starta krig, som i Ukraina. (Alltid finns det någon nöt som låter sig luras även om det är uppenbart…)

  8
  1
  • Ja mycket skitsnack det är ju ett krig som pågår ? Och om man inte hade några stupade så är det inget krig ?
   Änka man väl inte påstå att det är bättre att sjutagranater på kvinnor och barn som Putin pojkar gör? Eller som ukrianare gör skicka ett sabotaget grupp över halva Ryssland och sjuta sönder en massa flygplan..
   Den enda bedömningen man bör göra är lönade det sig för ukriana var operationen lyckad ? Sen måste man ju förstå att det måste gå åt minst tre ryssar om vargen ukriana re
   Och det vet vi ju inte ? Det är som när tjetjenska terrorister slaktade av en teater i Moskva mest barn förstås!

   5
   2
 2. Idéerna kommer ursprungligen från USA/UK. De finansierar sådana specialtrupper. Det krävs en väl fungerande logistik för att kunna utföra väpnade attacker, t ex mot flygbasen norr Kaspiska Havet för någon dag sedan. Självklart var sabotörerna baserade inne i Khazakstan bara ett par mil bort. De finns förutom i gränszonen mellan Ukraina och Ryssland, även i närheten av gränserna mellan Ryssland och andra länder (inkl Sverige/Finland/Norge – tro inget annat), dock sannolikt inte Mongoliet/Kina/Nordkorea. Dessutom infiltrerade i några Ryska storstäder. Agerandet är samma som terrorism, särskilt om de inte är i uniform. Så det handlar om reala självmordsuppdrag, eftersom alla kommer att dödas efter att några förhörts med hårda medel.

  9
  20
 3. FSB måste säga något nu när det är uppenbart att ukrainska fjärrpatruller agerar i Ryssland.
  Så precis som tidigare hittar de på nyheter tills de faktiskt lyckas gripa/ bekämpa några. “Fake it til you make it” som det kallas i Hollywood.

  8
  1

Kommentera