Från Japan till Buffalo är det väder…

VÄDER. Minst 17 personer har dött och runt 100 har skadats i det kraftiga snöoväder som drabbat delar av Japan senaste veckan, rapporterar AP News.

Snö i Japan

Lokala myndigheter uppmanar invånare att vara försiktiga i samband med snöröjning, och inte arbeta ensamma. Det efter att en kvinna i 70-årsåldern hittats död under snö som fallit från ett tak i Nagai. Flera av Japans nordöstra regioner rapporterar om tre gånger så stora snömängder än vad som är normalt såhär års.

”Den värsta stormen i Buffalos historia”. Minst 35 personer har nu dött i samband med den extrema kylan och snöovädret som slagit till mot stora delar av USA under julhelgen, rapporterar NBC News. Till de allra hårdast drabbade städerna hör Buffalo där sju personer har dött och där det sedan i torsdags fallit nära två meter snö.

Det här kommer att gå till historien som den värsta stormen i Buffalos långa historia, sa delstaten New Yorks guvernör Kathy Hochul på söndagen.

USA Today har pratat med Ditjak Ilunga som tillsammans med sina döttrar blev insnöade i sin bil på en väg nära Buffalo. Efter flera timmar i bilen med vinden och snön piskande mot rutan bestämde de sig för att söka skydd på annat håll. Ditjak bar själv sin 6-åriga dotter på ryggen medan den äldre 16-åriga dottern bar familjens hund.

Hade jag stannat bilen hade jag dött ihop med mina barn. Det här är något jag aldrig kommer att glömma, säger Ilunga.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Från Japan till Buffalo är det väder…

 1. När de första missionärerna kom till Island så sa de att om ni inte låter döpa er så kommer ni till ett ställe där det brinner en evig eld. Bra sa islänningarna, då slipper vi frysa mer. Ånej sa missionären, det är en kall eld som brinner där, med lågor av is, så ni kommer att frysa i en evighet. Ungefär som Greta och hennes kompisar. Varmt och torrt, klimatförändringar, kallt och fuktigt klimatförändringar. Enligt Bolund brinner jorden upp, troligen då med iskalla lågor.

  7
  1
  • Hemlig X:
   Ungefär så som dina rader,kommer det att se ut i framtiden.,..
   Grunden ligger i den försämrade och till stor del avskaffade skolan,som vi lite äldre hade fördelen att få gå i !!
   När man ser jublande barn framför Greta´s podie,och de idioter som klistrar sig fast på gatorna är bevisat,att vi redan är på god väg. 🙁

 2. Menå andra sidan så är det exsploderade kärnkraftverk ordentligt nedkylt och täckt med snö!!
  Om det skulle bli för kalt kan man alltid ta ett bad i reaktorn hallen

  • Något märkligt är det…. Nordpolen påstås smälta och havsvattnet öka !
   Samtidigt är det nollgradigt enda nere vid Karibien..,.
   Florida o Texas kom igår inte mer än knappt över 0 !!

   15
   1
 3. Erika, var håller du hus?
  Du skall nu vara på plats och rapportera om att “klimatet” har förändras så dramatiskt.
  Måste vara att värmen finns någon annan stans och då blir det så här kallt?
  Japanerna måste se till att CO2 ökar.

  16
  1

Kommentera