Regeringen vill att tusentals fler gör lumpen varje år

FÖRSVARET. Regeringen vill utöka antalet värnpliktiga som kan komma att bli upp till 10 000 per år, rapporterar SVT Nyheter. Även möjligheten att ett framtida medlemskap i Nato kommer innebära att värnpliktiga behöver tjänstgöra utomlands ska utredas.

Pettersson som ung vuxen. Då gjorde c:a 50.000 manliga ungdomar sin värnplikt. 1970 var det 50.508. Av dem får 36.675 personer sin grundutbildning inom armén, 7 395 inom marinen och 6.438 inom flygvapnet.

Grunden är att Sverige ska ha ett starkare försvar, och då måste vi också kunna personalförsörja det. Därför behöver vi bygga ut värnplikten, säger försvarsminister Pål Jonson (M) till SVT Nyheter.

Pål Jonson vill även att antalet anställda soldater utökas från cirka 5 000 till 7 000.

-Pettersson noterar att f.n. gör mellan och 6000 värnplikt varje år. Fyra miljoner svenskar har under de år det funnits allmän värnplikt gjort “Lumpen”. Jag tycker att alla svenska ungdomar, både män och kvinnor, ska göra värnplikt på c:a 1 år. De ska fördelas på det militära och civila försvaret.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Regeringen vill att tusentals fler gör lumpen varje år

 1. VARFÖR skulle någon svensk ung tjej eller kille öht vilja göra värnplikten idag och med sina liv som insats försvara det … “klientel” av “läkare, advokater och ingenjörer” som dagarna i ända sitter på sina ändalykter i Nordstan i Göteborg drickandes kaffe medan deras äkta hälfter, ofta flera stycken “vaggar” omkring i sina stora skynken och shoppar, shoppar och shoppar. Ofta med hela barnaskaran i släptåg och ytterligare på väg..

 2. Att göra ett endaste misstag med en Haubits-77, du är rökt. Jag ansvarade för att inga misstag skulle göras. Laddning, tempering av tändrör. Allt måste vara korrekt.

  Tändrör är icke leksaker. Att hårt stöta till dem i nosen kan ge ett s.k. muckar-skott (krevad i luften bortom mynningen) eller detonation i bräschen.

  Att skjuta i rätt riktning, det kan jag också, men det var Riktarnas sak.

 3. Jag utförde min värnplikt å Svea Artilleriregemente A1. Militärbetyg 10.8.8.

  Bra på att skjuta med 155 mm Haubits och innehar Automatvapenskyttemärket i Silver.

 4. Alla unga män som INTE ursprungligen är svenskar, och med “egna” ideer och sympatier – ska dessa ges skarpladdade vapen i händerna..?
  Mig syns det som en
  horribelt dålig ide’. ..

 5. Jag ser gärna fler värnpliktiga svenskar. Själv gammal befälselev i armen. Den stora frågan är ju om vi ska vapenträna MENA packet, även om de fn är medborgare. Men det är kanske en ickefråga då inte många av packet skulle klara en mönstring.

 6. Jag hoppas innerligt att det endast blir riktiga svenskar som får vapenträning.

  NÄR BÖRJAR ÅTERVANDRINGEN AV DE SOCIO KULTURELLT EFTERBLIVNA???

  16
  1

Kommentera