22 thoughts on “Ukrainas president Zelenskiy gjorde succe i USAs kongress

 1. Om två länder är i konflikt ofta med en massa pang…. är antingen USA det ena eller levererar vapen till minst det ena……. “ger bort”… att Ryssland finansierar de vapen de använder…. MEN varför skall väst betala för de vapen Ukraina använder….. ?

  24
  43
  • Nu fattar jag ingenting. De flesta vapen Ukraina använder kommer från Ryssland. Menar du att väst betalar för vapentillverkning i Ryssland?

   18
   11
   • Har ingen referens till att de vapen som Ukraina köpt eller fått et. al. sedan denna SMO startade vore intressant om du har referens till detta eller slant du på tangentbordet?

    8
    19
   • Till och med ryssarna erkänner att det är krig, inte en ”SMO”. Du är lite sent på, så att säga…

    20
    8
   • Är du dum eller låtsas du bara? Definitionen av krig är att någon idiot olovligen skickar soldater till ett annat land och skjuter. Pappskalle.

    18
    6
   • Inget västland har någonsin skickat vapen till Ukraina! Det enda som skickats är SFTSI.

    (Särskilda Fredsbevarande Tekniska SkyddsInstrument.)

    15
    5
  • bjornwiklund, jag har flera ggr frågat Håkan D vilka suveräna stater Fascist Ryssland har “rätt” att invadera, terrorisera, trakassera och förgöra utan att få ett rakt svar. Du som verkar vara av samma åsikt som Håkan D kanske kan ge ett rakt svar.

   Så, vilken rätt har en fri och suverän stat att försvara sitt territorium, kultur och befolkning mot en angripare?

   Vilka fri och suveräna stater tycker du saknar rätt att existera? Hur skall man göra med befolkningen som råkar bo där? Är det Adolf Hitlers lösning även din?

   Har du någonsin funderat över vad ondska, fascism och islamism innebär för den som drabbas?

   Tacksam för svar och inte bara en tumme ner!

   PS glöm aldrig att ondska, fascism och islamism även kan drabba dig och de dina. Hur tänker du agera då? Leva på knä eller stå upp för din rätt till ett liv i frihet?

   23
   11
   • Länder som väst/USA inte haft rätt att invadera: Irak, Libyen, Syrien, Afghanistan, Korea, Vietnam ….. länder på balkan osv sedan är det en massa stök i Jemen, Haiti osv där det kanske är mer interna bråk utan extern inblandning… men gissar att det inte är så…. ELLER för den delen det “förbund” som skapats av 27 länder där det mesta styrs av de stora aktörerna…. vi är 2%… och från att vara helt självförsörjande på el är vi nu i ett så hemska läge att man talar om lock-downs ransonering osv…. Om vi inte lämnar EU har vi strax inget att bestämma över….. du får ingen tumme ner snarare en klapp på axeln…. “kom in i verkligheten direkt”… inte fel att kämpa för människors rätt…. men ska vi i Sverige hjälpa alla andra och dessutom vara miljö (detta i många stycken) trams? Varför inte låta oss som inte ökat utsläppen hållas och se till att Kina, Indien osv inte ökar sp himla mycket…..

    Re: “PS glöm aldrig att ondska, fascism och islamism även kan drabba dig och de dina. Hur tänker du agera då? ”
    jaa minska/stoppa invandringen, repatriering, sluta blockera folk på FB, Twitter, YouTube et. al.,
    sedan ondska, girighet osv mäts väl på hur många skedar sylt den som får minst på våra äldreboenden får….
    de 16.000 virussmittade 70+ som inte bereddes plats på IVA… alla dog….
    De som AT sade skulle skyddas… nja det blir för dyrt för alla BUT som skall finansieras…..

    Jag gör inte tumme ner jag önskar att du vaknar….. men misstänker att du är för djupt ner i DDS för att inte börja veva med din tumme nu…..

    13
    24
  • Har du missat det bjornwiklund? Du får hänga med lite bättre. Redan från början gjorde Putin klart att han är ute efter hela Ukraina och fler länder därtill. Därför hade den fria världen inget annat val än att försvara sig. Väst gjorde i sin tur klart för Putin att han inte har rätt att ta de länder han vill. Därför får Ukraina alla vapen de behöver för att slå tillbaka. Putin kan naturligtvis förstöra hela världen (men det gör han inte eftersom han inte vill begå utökat självmord tillsammans med sina ”fruar” och barn.) Putin har dock ingen som helst möjlighet att vinna detta krig. Det fortsätter tills Putin ger upp eller dör. Putin kämpar febrilt men väst kan fortfarande sitta lugnt tillbakalutade och titta på. Möjligen smäller det längre fram? Då blir det inte mycket kvar av Ryssland…

   27
   12
   • Men kära nån Johnny… Bara för några dagar sedan sade AM att tanken med de avtal (Minsk) som undertecknades 2014 typ var för att ha tid att bygga upp en kraftig militär i Ukraina….. missat länken nedan eller tror du att damen är förvirrad?

    bifogar rubriken:
    “Former German Chancellor Merkel admits the Minsk agreement was merely to buy time for Ukraine’s arms build-up”

    https://www.wsws.org/en/articles/2022/12/22/ffci-d22.html

    12
    22
   • Har ingen referens till att de vapen som Ukraina köpt eller fått et. al. sedan denna SMO startade vore intressant om du har referens till detta eller slant du på tangentbordet?

    Till och med ryssarna erkänner att det är krig, inte en ”SMO”. Du är lite sent på, så att säga…”

    OCH sakfrågan har Ryssland skickat vapen till Ukraina sedan denna SMO startade…. referens till “krig” när sades det?

    För övrigt har du redan korkat inför julen?
    Logiken i dina inlägg svajar betänkligt…. jobba på precisionen och håll i respektive tråd!
    Det kommer mer om man funderar…..
    “Putin har dock ingen som helst möjlighet att vinna detta krig.”
    Återigen VP har vad jag sett inte kallat det som pågår för krig….. “Putin har dock ingen som helst möjlighet att vinna detta krig.” få om ens någon har vunnit krig….. ändå pågår det…. vanligt folk dör, volontärer begravs osv, medan de som styr, beslutar, bestämmer skickar oss ner i DDS….. varför har vi en elkris i Sverige…..? Kan det bero på att ägarna till vindkraftverken vill ha mer deg, att staterna (de som beskattar vår el) gärna ser att elpriset blir 5-10 ggr högre… menar kärnkraften kostar inte mer anläggningarna står ju redan där…. det finns en agenda i detta som är uppenbar… kallas kontroll över vanligt folk…. ju fler som förstår detta desto närmare kommer vi till ett läge där vanligt folk får det bättre…. och antalet BUT går mot 0…..

    8
    20
   • Hörru BW. Du bör nog istället börja med att jobba med språket innan du försöker med innehållet. Träna på att skriva fullständiga meningar med adekvata skiljetecken. De flesta orkar nog inte läsa dina högar med staplade ord, enskilda stora bokstäver och långa rader med punkter.

    16
    5
   • OK de som inte kan läsa precis som Johnny bara och scrolla förbi då… skulle språket osv vara problem bara passera….. ber inte ens om recensioner…… den som vill debattera feel free . . . de som inte kan bläddra eller läsa bara passera…… skapar minst besvär för de inblandade…. kallas logik…. bekant?

    4
    13
   • Alla här kan självklart läsa, men med alla dina ofullständiga meningar och grova syftningsfel måste man gissa sig till vad du försöker skriva. Det finns ”språkregler” som man kan följa, enklast så. Men varken Putin eller hans vidriga svans tycks bry sig om några regler…

    12
    2
  • Den största källan av tunga vapen tull ukrainska armén står Ryssland för så du får ta upp det med Putte varför han förser Ukraina med så mycket stridsvagnar och pansarfordon. Ukraina har idag nästa dubbelt så många stridsvagnar än vad de hade när kriget bröt ut tack vare Puttes terrorister.

   12
   5
 2. Det blir en tuff jul och nyårshelg för det tappra ukrainska folket och jag vill skicka dem följande hälsning

  GOD JUL o GOTT NYTT ÅR ni tappra som kämpar för er frihet. Ge aldrig upp! Vi står på er sida även om vi inte deltager praktiskt i er kamp.

  Ondskan i form av fascism och islamism får aldrig segra!

  32
  17
 3. Det är viktigt med enande krafter när demokratin hotas av sinnesslöa(debila) fascister.

  26
  13
 4. Ja detta är konsekvenser av att välja en skådespelare till president! Det är en roll som spelas och den spelas oväntat bra! !!
  Detta skal ju jämföras med Putin som mest påminner om ett Damp offer som kommer dragande med den Ina idiotin väte än den andra ! Ser likheten med den berömda Gret !
  Helt slut saknar samtliga förmågor att tolka sin omgivning ?
  Detta betyder att ukriana får häftiga leksaker att leka med och gissa vad som kommer att få smaka dessa leksaker i den stora sandlådan!!
  Den enda julklappen man kan ge Putin är den berömda vodkan Jeltsin sätt en napp på flaskan så kan Putin trösta sig och när hans drömmar går i kraschar.. god jul du store tsaren

  21
  10
 5. Hela huset gav stående ovationer 18 gånger under talet. Så tråkigt nog för bloggens residerande tovarishi blev det inte någon demonstration av av sittande republikaner. Vilket var orealistiskt från början eftersom republikanerna är större supportrar av folklig frihet och demokrati än vad demokraterna någonsin varit.

  28
  14
  • Det gjordes en undersökning i USA. 75% av de som röstade på demokraterna var positiva till att USA stödjer Ukraina med vapen. För de som röstade på republikanerna var det bara 67% som ville att USA skulle stödja Ukraina md vapen.

   9
   3

Kommentera