Två kriminella invandrare dömda för mord på en kriminell invandrare i Göteborg

VÅLDSVÅGEN. Göteborgs Tingsrätt, mål: B 13479-21, har i dag dömt Hasan-Can Zengin, 19, för bl.a. mord och Mohammad Awad, 20, för medhjälp tillmord. Båda döms till 12 års fängelse.

Domen rör en händelse under sommaren 2021 då en man blev skjuten inne på en frisörsalong vid Marklandsgatan i Göteborg. Av den övervakningsfilm som lagts fram som bevisning framgår att två maskerade män sköt en man, Omar Malla, bakifrån med sammanlagt 11 skott i huvud, nacke och rygg.

Tingsrätten dömer en av skyttarna och en man som hjälpt till vid mordet till 12 års fängelse vardera. Skytten döms även för ytterligare brott, bl.a. för att ha hotat en annan kund på salongen och för att ha misshandlat och hotat en frisör.

De dömda ska även betala skadestånd till den mördade mannens släktingar.

Mordet är ett tydligt exempel på en gärning som har varit särskilt hänsynslös. Den kan närmast beskrivas som en avrättning och offret har saknat all möjlighet att försvara sig, skydda sig eller fly säger Robert Eneljung, rådman och juristdomare i målet.

Två unga män, Hasan-Can Zengin, 19 och Mohammad Awad, 20, som har tydliga kopplingar till 421-nätverket har stått åtalade för mord respektive medhjälp till mord.

Nu har tingsrättens dom fallit: De båda döms till 12 års fängelse. 

-Pettersson säger att hade brotten skett efter 1 januari 2022 hade det blivit livstid. Ungdomsrabatten är borttagen.

***

TIDIGARE 2022-11-14 Två kriminella invandrare åtalas för mord på en kriminell invandrare i Göteborg

VÅLDSVÅGEN. Den 9 juli 2021 fälldes nummer 23, en grovt gäng-kriminell i Göteborg. Mitt under pågående klippning sköts den 22-årige mannen ihjäl när två maskerade män rusade in på frisörsalongen i Göteborg. Hela händelseförloppet fångades av en övervakningskamera inne i lokalen.

Rester av uppeldade kläder blir ett avgörande fynd. På en luvtröja säkras dna från den mordmisstänkte 19-åringen. Bild: Polisen

Nu ställs två unga män – 19 och 20 år gamla – inför rätta för inblandning i mordet. Dödsskjutningen skedde mitt på eftermiddagen den 9 juli förra året på Marklandsgatan i Göteborg.

På frisörsalongens övervakningsfilm syns hur två mörkklädda personer springer in i lokalen från en bakdörr. Den står öppen för att skapa korsdrag i salongen eftersom det är en varm sommardag. Gärningsmännen är maskerade och har var sin pistol i händerna.

Offret skjuts bakifrån på nära håll. Det är en brutal avrättning och uppenbart att gärningsmännen inte bryr sig om att andra personer i offrets närhet kan träffas av skotten, säger Stefan Olofsson, utredningsledare vid grova brottsektionen i Storgöteborg.

19-åringen misstänks vara en av de två skyttar som sköt ihjäl 22-åringen i frisörstolen samtidigt som andra kunder satt i stolarna bredvid. 20-åringen misstänks för medhjälp till brottet. Enligt åtalet har han kommunicerat med skyttarna, hållit utkik och meddelat när offret varit på plats i salongen. Den 19-årige skytten åtalas även för försök till mord på den frisör som höll på att klippa 22-åringen och för grovt olaga hot mot en väntande kund. Under utredningen har ytterligare en misstänkt skytt förhörts men brottsmisstankarna mot honom har lagts ned på grund av otillräcklig bevisning.

Avgörande fynd: Efter mordet försvinner gärningsmännen samma väg som de kommit. Kvar på brottsplatsen ligger elva patronhylsor. Skyttarna flyr in i ett skogsparti och kort därefter får polisen larm om en mindre brand i ett skjul en halv kilometer därifrån. När brandplatsen undersöks gör polisen ett avgörande fynd.

Vi hittar tygrester från kläder som har eldats upp. Trots att det bara finns en liten mängd förkolnade tygbitar kvar lyckas forensikerna hitta dna på resterna av en luvtröja. Det är den mordmisstänkte 19-åringens dna vi hittar på kläderna som vi menar har använts vid mordet, berättar Olofsson.

Förundersökningen har visat att dödsskjutningen har föregåtts av betydande planering. Särskilda brottstelefoner har använts för kommunikation i anslutning till mordet. Registerslagningar har även gjorts på bilar som mordoffret brukade.

Tydlig koppling till kriminella nätverk: Tidigt i utredningen fanns det omständigheter som talade för att mordet var en del av konflikterna i den kriminella miljön i sydvästra Göteborg. Därför har lokal polispersonal med kunskap om de aktuella konflikterna och personkännedom bistått utredningen från början.

Mordet har en tydlig koppling till de kriminella grupperingarna i vårt område. Den som mördats har tidigare ingått i det nätverk som de nu misstänkta tillhör. Att våra utredningar leder till åtal är avgörande för att bekämpa de kriminella nätverken. Forskning visar att om risken för att åka dit för ett brott är stor är detta mycket mer avskräckande än hårdare fängelsestraff, säger lokalpolisområdeschefen Christian Nylén.

Göteborgs tingsrätt: målnummer B 13479-21. De åtalade är Mohammad Awad, född 2002 och Hasan-Can Zengin, född 2003.  

Rättegången i Göteborgs tingsrätt startar den 24 november.

Kort ur åtalet: Hasan-Can Zengin har, tillsammans och i samråd och samförstånd med annan, dödat Omar Malla genom att skjuta flera skott mot honom med pistoler med ammunition 7,62 x 25 mm Tokarov och 9x 19 mm Luger. Det hände den 9 juli 2021 på Marklandsgatan, Göteborgs stad.

Medhjälp till mord: Två gärningsmän har, den 9 juli 2021 på Marklandsgatan i Göteborg, tillsammans och i samråd och samförstånd dödat målsäganden Omar Malla genom att skjuta flera skott mot honom med pistoler med ammunition 7,62
mm Tokarov och 9 x 19 mm Luger. Mohammad Awad har främjat gärningen med råd och dåd genom att hantera telefoner som använts för brottet samt genom att hålla utkik, kommunicera med skyttarna i samband med brottet och informera skyttarna om när målsäganden var på plats. Det hände mellan den 7 juli 2021 och den 9 juli 2021 på Marklandsgatan och andra platser, Göteborgs stad.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Två kriminella invandrare dömda för mord på en kriminell invandrare i Göteborg

 1. När man ser bilderna på dessa två apor så kan man undra hur kulturmarxisterna på fullaste allvar kan påstå att alla människor är lika intelligenta.

 2. Får vi ändra lagen så att utlänningar med svenskt pass ska kunna bli av med det svenska. Därefter skickas dessa begåvningar hem till MENA efter avtjänat straff. Vi kanske bara kan låsa in dem i 12 år med vi kan utvisa dem på livstid.

  13
  • Skulle kunna gå att åberopa det faktum att dessa individer inte har varken önskan eller ens försökt att få ett band till Sverige.

   Man kan utnyttja vänsterns identitetspolitik här. Varför bo i hemska rasistiska Sverige när vi ständigt diskriminerar dessa stackars rasifierade personer.

   För deras identiteters skull (det viktigaste enligt vänstern) så kan vi hjälpa de tillbaka till MENA.

Kommentera