29 thoughts on “När dessa två skrattar är det en i Moskva som gråter

 1. Hörde igår att USA och NATO spenderat mer pengar på Ukraina än under de 20 år man var i Afghanistan…

  13
  8
  • Robert J:
   I tyska ARD påstods att USA hittills satsat 1.000 miljarder Dollar enbart i gåvor o. Krigs-utrustning till Ukraina.
   Ja då är det inte märkligt om aktier inom Vapenindustrin stiger i värde !
   Fördelarna för USA är ju att egna landet o. krigsmakten inte måste lida,när människorna i Ukraina offras..,,och det hela sker långt borta ifrån.

   11
   24
   • Putin fascisternas våta dröm är ju att västländerna inte skall bistå med vapen till Ukraina så att deras favorit diktator Putin fritt kan göra Ukraina till en satellitstat a Vitryssland.

    16
    5
   • Beklagar er som inte vill veta sanningen,och vad som verkligen händer o sker i Ukraina…..
    På annat sätt kan jag inte tyda era “tummar ner” för de nyheter,som läses upp i andra Europeiska länder.För inte är det väl så,att ni vill skjuta mig som budbärare ?

    9
    20
   • Stenbock, du sprider lögner som är helt uppåt väggarna. Fattar du inte själv att 10.000.000.000.000 kronor är grovt delaktigt? Den verkliga siffran är ca 500.000.000.000. Drygt hälften är humanitärt stöd, resten militärt stöd enligt Institutet för världsekonomi i Kiel. Det är mindre än 7% av USA:s militärbudget eller 0,23% av bnp. (Estland och Lettland ger ca 4-5 gånger så mycket i förhållande till bnp.) Alltså, inte 1000 miljarder dollar. Rätt siffra är ca 50 miljarder dollar! Sen spelar det ingen roll om du sitter och skrattar kacklar och gurglar hysteriskt. Du har fel i alla fall och du har sedan länge lyckats få ner din trovärdighet till noll!

    4
    3
   • Som mig som är från Bulgarien och har djupa rötter i Ukraina blir jag bara liksom Stenbock full i skratt åt dina stolliga försök att dupera läsarna. Men sanningen börjar krypa fram allt mer och mer. Är det jobbigt för dig?

    Klaga på andras språk och mattekunskaper är du inte rätt person att göra! Du sitter konstant i glashus och kastar stenbumlingar. Men, men, men, man förstår att “Stenbock” får sig goda skratt åt dina försök att dupera oss andra.

    “Stenbock, du sprider lögner som är helt uppåt väggarna. Fattar du inte själv att 10.000.000.000.000 kronor är grovt delaktigt?”

    Ett: Fel, “Stenbock” påstod 1 000 miljader. I ditt siffertrixande står det 10 000 miljarder. Hur ska vi kunna lita på dig som lider av dyskalkyli?

    Två: Stenbock skrev att i “I tyska ARD påstods att USA HITTILLS satsat 1.000 miljarder Dollar enbart i gåvor o. Krigs-utrustning till Ukraina.” Varför hoppar du över ordet “hittills”? Hur ska vi kunna lita dig när du lider av dyslexi?

    Ingen av er ger någon länk så för att få fram objektiva fakta måste man som vanligt kolla runt bland källor på nätet. Eftersom ni sågar tveksamma källor längs fotknölarna får det bli etablerade västerländska källor, som i detta fallet tyska Tagesschau.

    https://www.tagesschau.de/newsticker/liveblog-ukraine-donnerstag-189.html#US-Senat-billigt-Ukraine-Hilfen

    Ditt påstående: “Alltså, inte 1000 miljarder dollar. Rätt siffra är ca 50 miljarder dollar!”

    Tagesschaus påstående: “Für die Ukraine sind Hilfen in Höhe von 44,9 Milliarden US-Dollar vorgesehen.”

    Resultat: 44,9 miljarder är summan som senaten tog beslut om häromdagen. Inte som du yrar om, att 50 miljarder dollar är totala bidraget sen Putins krigs startade och fram tills nu. Stenbocks uppgifter får därför i brist på hans/hennes länkande betraktas som mer trovärdiga än ditt svammel.

    För att vara en bra lögnare måste man ha bra minne och bra koll på siffertrixande och besitta förmågan att läsa bara det i texten som passar en själv. Du är tydligen en lögnare som har noll koll på vad du skriver om. Trist, men sant …..

    1
    1
   • @TT
    Ladna tovarish.
    Men du kan uppenbarligen inte matte eller läsa och förstå en text. SEKUSD kursen är över 10 kr per USD så 1000 miljarder dollar är 10 000 miljarder kronor.

    Skulle kanske kollat upp det innan du skrev ditt hysteriska inlägg.

  • Oj, oj, bitterheten över förlusterna tar hårt märker jag. Den upphaussade ryska krigsmaktens nesliga nederlag gång efter gång börjar göra dig nedstämd tovarish. Bäst att du slutar läsa och titta på Puttes terroristers förluster och totala misslyckanden i Ukraina så ska du se att du snart ser positivare på läget.

   Men du kan trösta dig med att över 100 000 av Puttes terrorister har dött i Ukraina till dags dato.

   26
   14
   • I det avseendet är du dock oslagbar Håkan! Men försök jobba på trovärdigheten, alla genomskådar dig…

    26
    14
   • Niklas R
    Det senaste dygnet i Donbas området har inte varit någon framgångssaga militärt för Kiev regimen.
    Jag förstår att skådespelaren åker till husse och tigger mera och större vapen under operation:
    “håll grytan kokande” .
    Att sen USA använder NATO för sin egen vinning skull är ett faktum.

    12
    24
   • Nä, Ukraina måste väl också få göra en taktisk omgruppering någon gång, precis som Putin gjort hela vägen tillbaka från Kiev…😂

    17
    8
 2. Nja, vilket århundrade har det inte varit krig i världen? Ett metaperspektiv är inte så dumt. Vem är vinnarna? Det har alltid varit de som tillverkar krigsmateriel, och de som erövrar nya marker. Vilka är,förlorarna? Det är alltid folket, oavsett vilket land de bor i. Man undrar om de är en sammanhållen grupp, ägarna av krigsmateriel oavsett vilket land de bor i. Kanske något för media att gräva i?
  En strategi i andra världskriget var att bomba just krigsmaterielproduktionen. Kanske något Ukraina skulle sikta in sig på.
  Något som borde oroa befolkningen i Ryssland är alla skjutna soldater. Något som Pravda inte nämner, utan bara Ukrainas förluster.
  Det sannolikt utdragna kriget kommer inte att påverka Ryssland så mycket som Ukraina och Europa. Det borde oroa oss i Europa och hur vi ska förhålla oss till det. Vilka svenskar ska dra ut i ett framtida krig, när vi inte har några soldater? Eller ska vi vara neutrala som vi varit de senaste 200 åren?
  Ja det finns många frågeställning som politikerna inte har några svar på.

  14
  2
  • Men vad konstigt när man läser om Zelenskis tal till kongressen så står det att han möttes av stående ovationer ifrån kongressens delegater.

   Citat;
   ”The chamber erupted in a standing ovation, and Zelensky shook hands with a number of lawmakers while walking down the aisle toward the dais.”
   https://thehill.com/policy/international/3784579-five-biggest-moments-from-zelenskys-address-to-congress/

   Nåja Putin facisterna som är för diktatur och ryskt herravälde hittar säkert några personer som det citeras om i tidningarna men den stora majoriteten i den västerländska sfären är för självständiga stater och emot diktator Putins fascistiska storväldesdrömmande.

   31
   17
 3. Inte säkert…… många tjänar på ett “krig” och de som kryper runt i skyttegravar och de som träffas av elden har mindre vinst på att detta fortsätter…… IOFS är ju de flesta vapen och den mesta ammon tillverkad väl? MEN att fylla lagren igen ger bra med deg… kontrakten löper redan över flera år…… 1.000miljarder+ i vapen etc. och väst (1miljard) skall betala…. blir tusenlappar per capita… preparaten kallade vaccin har kostat väst 200miljarder…. testerna 2000!!miljarder…. men mycket annat kostar i följderna av detta (ja alla de “dumma” saker man hittat på” ) Vad skall vi kalla alla i svansen av EU, USA osv? Kanske dags att kritiskt granska styret inom EU osså? Bara som ett tips alltså…..

  32
  41
  • bjornwiklund, tack för att du visar upp dig och ger ONDSKAN ett ansikte.

   Frihet för dig verkar vara slaveri och krig verkar vara fred.

   Läs boken 1984 av George Orwell och skäms över ditt människoförakt!

   36
   26
 4. MONEY talks…. om USA skickar medel och saker till ett värde av 1.000miljarder + vore det ett stolleprov att tro att inte de som tillverkar saker får betalt från någon annan likaså medel kommer från någon annan… antingen finansieras detta via ökade skatter, omfördelning av skattemedel… eller att trycka pengar om inte tillväxten driver detta….. kallas inflation…… klart de skrattar….. WS har fler rum i sina egendomar än ett svenska äldreboende…. och svenska(?) USK snålar med sylt till pannkakorna på våra äldreboenden…. finns många det är synd om, många som inte har det så bra osv…. men varför accepterar vi att våra styrande INTE plockar deg där det finns i överflöd?

  30
  48
  • Hur mycket sylt får de på äldreboenden i Ryssland?

   (Det är den världsordningen som den fria världen måste försvara sig mot.)

   38
   21
  • Båda är väldigt rika….. har för mig att POTUS46´s son fick jobb, välbetalt, i ett Ukrainskt energiföretag… (Burisma) vet inte hur gedigen erfarenhet HB har rörande just energi (gas o olja) tror inte HB jobbar kvar där dock….. naturligtvis är att som händer rena tillfälligheter….. sedan länge har många amerikanska politiker besökt Ukraina från D och R och I?!

   32
   40

Kommentera