Frågan är inte om – utan när Ryssland går till attack mot Moldavien

RYSSLAND. Det ryska erövringståget kommer att fortsätta mot Moldavien, enligt landets underrättelsechef.

I början på nästa år befarar man att invasionen kan inledas.

Frågan är inte om utan när, säger Alexandru Mustaeta till TVR Moldova.

Mystiska explosioner vid radiomaster och vapenförråd har ökat oron för att Moldavien ska bli Vladimir Putins nästa mål efter Ukraina.

Nu bekräftar underrättelsechefen Alexandru Mustaeta att man övar på flera scenarier för hur ryska soldater skulle kunna genomföra en landinvasion via Ukraina.

Frågan är inte om den ryska federationen kommer att göra en ny offensiv mot Moldaviens territorium, utan när detta kommer att ske. Antingen i början av nästa år: i januari, februari eller senare i mars eller april, säger han till TVR Moldova.

Han befarar att Ryssland ska försöka skapa en knutpunkt till den ryskstödda utbrytarrepubliken Transnistrien som formellt tillhör Moldavien.

Där finns också östra Europas största ammunitionslager med vapen från Sovjettiden, som väntas bli användbara i samband med en militär konfrontation, enligt Mustaeta.

Utifrån den information vi har kan vi tydligt se att de är på väg hit. Vad som kommer att hända sedan, deras mål med huvudstaden Chisinau kan vi diskutera. Men det här är en verklig och mycket hög risk, säger Mustaeta.

-Pettersson tror att Putin vill men inte riktigt på att Ryssland klarar av att invadera Moldavien, soldaterna de har i Moldavien är för få. Så först måste Ryssland erövra Ukraina och det verkar inte så lätt, men bodde jag i Georgien skulle jag vara orolig.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Frågan är inte om – utan när Ryssland går till attack mot Moldavien

 1. Nä han skulle ju inte ockupera Ukraina heller enligt flera EXPERTER här, sen
  när dom ändå gjorde det så försvann experterna härifrån?

  15
  6
 2. Tycker Moldavien ska ta fasta på Ukrainas erbjudande om att rensa upp Transnistrien. Det kanske kommer till våren. Putte kan inte göra ett skit åt det om Moldavien och Ukraina gjorde gemensam sak där.

  17
  4
 3. Ett tack till Pettersson:
  Inte utan att man får sina dagliga skratt,av att läsa inlägg av Petterssons kommentatorer.
  Många,eller delar av dem tycks t.o.m. kunna sia om framtiden. Fantasierna tycks inte ha några yttre gränser. Frågar mig ofta om de själva ens tror,på sina drömmar ?
  Stenbock som ju är till åren kommen,minns därför när jag köpte “En rolig halvtimma” för 45 öre..Då för att få sig några liknande skratt !! 😉

  15
  33
  • Stenbock, Rysspacket har redan ockuperat en del av Moldavien, en region kallad Transnistrien, så ockupationen har redan startat.

   31
   10
   • De ryska styrkorna har funnits där sedan kriget på tidigt 90-tal.
    Sedan dess har freden i Moldavien säkrats.

    10
    30
  • Putin fascister som får sig ett gott skratt när diktatorn anfaller och terroriserar självständiga länder. De är inte ens värda 45 öre.

   24
   8
   • Det är faktiskt fullt möjlig men det börjar i sent för Putin
    Ukriana är mäktig bundsförvant och frågan är om dess sattelitstater som Putin skjutit sönder Tjetjenien arsebrjan ? Nu börjar ju dessa stadcefer att fundera ?
    Och det är lättare att utplånas bullin Ryssland än att dra ut i krig var annat till var femte år .. Moldavien ligger ju skyddat brevid ukriana och och behöver därför inte vara vän med putin

 4. Ett angrepp på Moldavien förutsätter att Rysspacket har ockuperat stora delar av Ukraina eftersom Moldavien bara gränsar mot Ukraina och Rumänien, som är medlem i NATO…
  En massa Patriot batterier lär kunna skjuta bort allt Rysspacket försöker skicka till Moldavien.

  21
  13
 5. Det är knappast troligt att Ryssland kommer att attackera Moldavien, det är bara en spekulation bland alla dom andra.
  Putin har nog redan insett att kriget mot Ukraina ändå var ett misstag, även om det var för att skydda folkmorden i östra Ukraina och att då börja slåss på ännu en front är knappast troligt!
  Krig är ingen lösning på någonting, dom enda som hurrar är globalisterna och vapenfabrikanterna, nu är det ju deras tur att sko sig!
  Förra gången var det läkemedelsindustrin som skamlöst utnyttjade folks rädsla för en förkylning och producerade ett verkningslöst medel som dom i bästa samråd med globalisterna marknadsförde med buller och bång och blev stormrika på kuppen!

  28
  20
 6. Är lite förvånad att de länder som omger Ryssland inte har en konferens om hur Ryssland ska styckas upp. Slutet för Ryssland är ganska nära nu så det börjar bli bråttom med en överenskommelse för att slippa inbördes strider.

  31
  11
  • Uppstyckningen av Ryssland är en intern fråga. Det finns åtskilliga erövrade folk som kommer att försöka bryta sig ut framöver om Ryssland är så militärt försvagade att de inget kan göra åt det.

   23
   5
 7. Vilken rätt har sonen (Ryssland) att våldöra sig på modern (Ukraina)?
  För vad än historierevisionister kommer kväka ur sig är det historiskt och DNA-mässigt ryssarna som är lill-ukrainare och inte tvärtom.

  27
  12
 8. bjornwiklund , jag har flera ggr frågat Håkan D vilka suveräna stater Fascist Ryssland har ”rätt” att invadera, terrorisera, trakassera och förgöra utan att få något svar.

  Du som verkar vara av samma åsikt som Håkan D kanske kan ge ett rakt svar.

  Så, vilken rätt har en fri och suverän stat att försvara sitt territorium, kultur och befolkning mot en angripare?

  Vilka fri och suveräna stater tycker du saknar rätt att existera? Hur skall man göra med befolkningen som råkar bo där? Är Adolf Hitlers lösning även din?

  Har du någonsin funderat över vad ondska, fascism och islamism innebär för den som drabbas?

  Tacksam för svar och inte bara en tumme ner!

  PS glöm aldrig att ondska, fascism och islamism även kan drabba dig och de dina.
  Hur tänker du agera då? Leva på knä eller stå upp för din rätt till ett liv i frihet?

  39
  17
 9. Om mörkret och ondskan tillåts härska vad säger det då om oss som människor?

  Ondska, fascism och islamism är inga bra byggstenar för ett fritt och gott samhälle!

  41
  7

Kommentera