Donald Trumps deklarationer har offentliggjorts

UTRIKES. Under 2017, 2019 och 2020 betalade Donald Trump bara några hundra dollar, eller ingenting alls, i inkomstskatt. 2015, 2016 och 2018 betalade han däremot hundratusentals dollar. Det visar ex-presidentens deklarationer som nu offentliggjorts, rapporterar CNBC.

Donald och Melania Trump

Amerikanska presidenters deklarationer är vanligtvis offentliga. Trump vägrade dock detta men efter flera års kamp har ett demokratiskt styrt kongressutskott kunnat gå igenom ex-presidentens skattebesked.

Dokumenten visar att ex-presidenten och hans fru Melania Trump betalade någon form av skatt under varje år i Vita huset. Flera år kunde de båda göra stora skatteavdrag. Utskottet har än så länge bara tagit del av förenklade versioner av skatteutlåtandena men ifrågasätter om paret Trump hade rätt att göra skatteavdragen.

Mängden inkomst, avdrag och skatter som betalats av eller återbetalats till tidigare president Donald Trump när han tjänstgjorde i Vita huset beskrivs i en ny rapport som släpptes på tisdagskvällen.

Rapporten avslöjar att Trump på sina federala skattedeklarationer deklarerade negativ inkomst 2015, 2016, 2017 och 2020, och att han betalade totalt 1 500 $ i inkomstskatt för åren 2016 och 2017.

På sina inkomstdeklarationer för 2020 betalade Trump och hans fru Melania inga federala inkomstskatter och krävde en återbetalning på 5,47 miljoner dollar, enligt rapporten från personalen i Joint Committee on Taxation.

Rapporten publicerades på nätet kort efter att Ways and Means-kommittén röstade för att offentliggöra redigerade versioner av Trumps fullständiga inkomstdeklarationer, och för de åtta affärsrelaterade skatteåren 2015 till 2020.

Rapporten publicerades på nätet kort efter att Ways and Means-kommittén röstade för att offentliggöra redigerade versioner av Trumps fullständiga inkomstdeklarationer, och de för åtta relaterade affärsenheter för skatteåren 2015 till 2020.

Donald Trump förlorade 53 miljoner dollar, motsvarande cirka 552 miljoner svenska kronor, från 2015 fram till slutet av hans tid i Vita huset 2020. Det visar delar ur den tidigare presidentens skattedeklarationer, som offentliggjorts.
Trump deklarerade ingen skattepliktig inkomst under 2015, 2016, 2017 och 2020. Under dessa år redovisade han i stället förluster på totalt 82 miljoner dollar i sina bolag. Men 2018 och 2019 redovisades nettointäkter på 29 miljoner dollar.

De mer fullständiga deklarationerna förväntas släppas inom de kommande dagarna.

Donald Trumps deklarationer

Trump var den första presidenten på 40 år som inte offentliggjorde sina skattedeklarationer.

-Pettersson gillade Donald Trump i början men har numera insett att Donald Trump jobbar åt Donald Trump och inte åt någon annan. Det är ingen bra egenskap för världens mäktigaste man, USA:s president.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

25 thoughts on “Donald Trumps deklarationer har offentliggjorts

 1. När Donald Trump blev president ville han, likt George Washington, inte ta ut något arvode, men var tvingad, likt Washington, av konstitutionen att ta emot arvodet. Då sa Trump att förutom en dollar om året skulle han skänka bort arvodet på 400 000 dollar till välgörande ändamål vilket han också gjort. Eftersom USA:s president inte får ha någon bisyssla så kan han heller inte varit avlönad från annat håll så andra eventuella inkomster är kapital eller utdelningar.

  “Pettersson gillade Donald Trump i början men har numera insett att Donald Trump jobbar åt Donald Trump och inte åt någon annan. Det är ingen bra egenskap för världens mäktigaste man, USA:s president.”

  I motsats till de andra senare presidenter så har han inte arbetat för dem som inte vill oss väl. Det kommer att bli spännande vilka av de fyra inbjudna svenska statsråden som väljer att resa till globalisternas möte i Davos.

  13
  14
  • Donald Trump var i Davos under World Economic Forum och gick globalisternas ärenden antar jag eftersom många påstår att alla som reser dit gör det.

   7
   2
   • Donald J Trumps tal i Davos 26/1-2018.

    USA:s president Donald Trump försvarade sin “America first”-agenda under sitt huvudtal till World Economic Forum.

    4
    4
 2. Knappas troligt att det skulle finnas fel i Trumps deklarationer, givetvis har han professionella revisionsbyråer som sköter sådant åt honom och hans bolag !

  13
  6
 3. Donald Trump jobbar säkert åt Donald Trump precis som Bush, Clinton, Obama, Reagan… också gjort. Det intressanta är att det bara är Trumps deklarationer som offentliggjorts.

  Trump gjorde en helt ok presidentperiod med ingen väpnad konflikt startad men avslutade med en katastrofal och farlig myt om att valet blev “stulet”. Men huvudorsaken till att Trump på olika sätt förföljs är ju att han inte anpassade sig till mallen tillräckligt. Så får man inte göra.

  15
  15
  • Vem vilka jobbar senildementa Biden för? När det gäller det ”stulna valet” så håller Hillary Clinton fortfarande på och tjatar om att valet var stulet när Trump vann. Detta har hela tiden kommit i skymundan på grund av den samordnade hatkampanjer mot Trump, som började innan han blev vald. Jo Trump har gjort en hel del korkade uttalanden, men han är knappast ensam om det. Vi har ett gäng fd. ministrar i Sverige som har gjort lika korkade uttalanden, en del värre än Trump.

   11
   8
  • Det är inte bara Donald Trumps deklaration som blivit offentlig. Tvärtom, samtliga presidenter sedan 1980-talet har frivilligt visat sina deklarationer. Trump är den enda som vägrat.

   8
   4
   • Vet du var man kan få någon slags sammanfattning och jämförelse med de andra presidenterna? Jag har aldrig hört talas om presidenters deklarationer tidigare så utan jämförelsematerial är Trumps deklaration rätt intetsägande.

  • Märkligt att alla är så fixerade vid just Trumps inkomster och deklarationer. Det är väl så att ju rikare man är desto fler kryphål finns det att undvika skatt. Han blir aldrig president igen. Jag nöjer mig med det

 4. Pettersson säjer att han har insett att Donald Trump jobbar åt Donald Trump och inte åt någon annan.

  …OCH är det inte härligt att han inte jobbar åt globalisterna som alla andra av västvärldens ledare gör numera?

  Ni har ju alla sett hur våra globalistiska ledare har blundrad hela västvärlden till enorma skulder, lock-downs, proxykrig, energikriser, stödpaketer efter stödpaketer. Senast i dag fick finnarna se i sina nyheter att Finland kommer att bli skyldig att betala till EU över en miljard euros p.g.a att våra skogarna har blivit lite mindre på sistone, i praktiken finnarna ha fälld mer skog på sistone. Så, skog behövs för pappersfabriker och allt skog som inte numera kan komma från Ryssland p.g.a sanktionerna har gjord våra skogar lite mindre. Och därför att vi ändå ville hålla pappersmaskinerna igång, finnarna behöver nu betala miljardböter till EU.

  Trump skulle idag visat fingret mot EU och sägt att vi inte betalar, medans våra globalistledarna bara undrar när ska vi behävs betala dessa böter och hur stora bötrrna kommer att bli. Och om vi i fortsättning skulle börja betala skogsärgarna för att de inte skulle göra någonting åt skogen. Trumps sätt våre bättre.

  23
  23
  • nåja, visserligen minskningen av Finlands skogsyta började redan ett par år före kriget, men då var det troligen pandemi begränsningar eller något annat konstigt dom gjorde det. Ändå, vad som än händer notan kommer alltid och det måste alltid betalas till EU globalisternas bankkonton.

   5
   9
   • Granne
    Jag är globalist men inte fått några pengar. Däremot så lever jag i ett fritt land med många andra fördelar. Mycket tack vare våra globalistiska företag.

    12
    8
   • Öskute,
    Också jag trodde länge på globalismen. Sedan insåg jag att världen blir inte bättre av globalismen – den blir sämre, fattigare, otrevligare, ohälsosammare och farligare. De enda som vinner i globalismen är storkapitalägarna. Tänk själv hur till exempel svenskarnas trygghet och hälsa har utvecklats sedan 2000.

    Det som på riktigt avslöjar oligarkkernas fula spel är dom pengarflöden som de kräver att få och som de försöker skapa. Till exempel Soros begärde 2015 att EU skulle ta emot en halv miljon flyktingar per år. Om vi anta att en flykting i genomsnitt skulle orsaka en miljon euros kostnader för samhället under sitt livstid, begärde Soros då att europeerna betalar 500 miljarder euros för flyktingpolitiken varje år. Om EU hade då 500 miljoner invånare skulle varenda människa i EU ha en evig extra skatt på 1000 euros. Under 30 års tid alla europeer skulle behöva betala 30 tusen euros.Vill du betala det?

    En månad sedan USA:s John Kerry begärde i klimatmötet att världens länder skulle införa klimatskatter på 2,5 – 4,5 biljoner dollar för det nästa 30år. Så i praktiken John Kerry begärde med FNs kalkyler i hand att ungefär 100 biljoner dollar skulle taxeras för att användas för klimatet. Om vi antar att Kerrys nota skulle delas jämt mellan 10 miljarder människor, alla skulle behöva hosta upp 10 tusen dollar till Kerry/FN. Och när de ändå finns fattiga och ovilliga länder skulle de “rika” länders 1 miljard människor få sto för 100 tusen dollar per person. Vill du som globalist betala det?

    Och Ukraina… i Lugano konfrenssen EU, Japan och USA lovade 950 miljarder euros till Ukrainas återuppbyggnad. Enligt bloomberg har energikrisen kostat europeerna nästan lika mycket. Så om vi antar att den totala notan för Ukrainakriget blir 2000 miljarder för 500 miljoner europeer betyder detta jämt fördelat 4000 euros och ojämt fördelat som det brukar 10 tusen euros för varenda svensk. Vill du betala det?

    Med dessa exempel och alla dom andra stödpaketer kan man visa att det finns ingen gräns för globalisternas krav på pengar pch makt…. de begär allt och de tar allt om man går med på deras krav. Trump visade fingret till dessa globalisternas omöjliga krav.

    10
    14
   • Putin sägs vara världens rikaste. Han har fickorna fulla av stöldgods. Det finns många skitstövlar i världen men vissa går så långt att de förbjuder all opposition, mördar oppositionella, svälter det egna folket, förstör grannländerna och mördar grannfolken… ska vi komma någonstans måste vi börja med att stoppa de värsta svinen!

    11
    3
   • Hubertus,
    Jag har hela tiden sagt att det optimala våre om ryska liberaler skulle börja assasinera hela deras politiska krigsledningen. Och om Ryssarna ändå skulle lyckas ta över Ukraina och majoriteten av Ukrainare skulle inte vilja detta eller om det skedde hemskheter… ja, då skulle varenda ukrainare ha rätten eller t.o.m blikten till revolutionen d.v.s döda Putin och alla dom andra ryska ledare som stor på vägen till friheten av Ukraina/Ukrainare.

    Det nuvarande sättet att kriga orsakar bara enormt lidande, skada och kostnader. Vad som än händer vid krigsfronten, kommer Ukraina eller europeerna inte vara bland dom vinnarna i detta krig.

    4
    6
   • Granne, du har nog läst för många deckare. Folket har på olika sätt försökt göra uppror i många olika diktaturer. Har det gått bra tycker du? Har dom lyckats utrota tyranneriet? Nä, tom Erdogan rensade bort alla som skulle kunna protestera. Glöm din teori, den funkar inte!

    5
    1
 5. Visst, Trump var en odräglig typ som tänkte mest på sig själv. Många svenskar avskyr Trump men jag har inte fått någon som kunnat säga något politiskt beslut han tog som var dåligt och jag har frågat många.
  Kan problemet vara att han inte startade något krig?

  20
  17
  • Jag tror ”huvudproblemet” om han hade fått regera en period till och kanske även fått efterträdare var att han riskerade att ändra maktbalansen och tolkningsföreträdet i USA:s styre. Lite samma fenomen vi ser kring SD i Sverige. Politiker som inte är som man ”skall vara” är djupt skrämmande för de redan privilegierade. Även om det i Trumps fall handlar om en redan privilegierad så var han samtidigt en underdog.

 6. Han har väl företag utöver som fd. potus?

  Lika Antonia ax:on Johnsons hästnäring som inte går plus, men är avdragsgillt istället för att skatta bort inkomsten av annat slag?
  Göran Persson…..?
  M.fl.
  Rätta mig gärna om jag har fel…

  18
  2
  • Nä du har säkert helt rätt. Skattelagstiftningen är ju utformad så att man ska kunna göra avdrag. Tyvärr så har ju de allra flesta inte de möjligheterna, utan ju mer man har dess större möjlighet till avdrag.
   Det är väl inte för intet som den heter “Sveriges RIKES lag”.

   14
   9
 7. Verkar som Trumps skattedeklarationer är en stor nothingburgare, dems släpte dem i all tysthet på kvällen utan fanfarer = besvikelsen stor …

  18
  9

Kommentera