Röda Korsets Rysslandskontor samlar in militärutrustning till den ryska armén

UKRAINA. I över 150 år har den internationella rörelsen för Röda Korset och Röda Halvmånen noga bevakat sin neutralitet i konflikter, för att ge humanitärt bistånd till behövande på båda sidor om fronten. Denna regel har skakats av att Ryska Röda Kors-sällskapets anpassning till den ryska regeringen, vilket lett till att den samlar in föremål till den ryska armén, inklusive militära häftklamrar för underutrustade trupper och drönare som används för att korrigera artillerield mot ukrainska soldater.

De första varningssignalerna om det ryska Röda Korsets vägval dök upp i oktober när det nationella kontor för den humanitära organisationen startade en insamling för att stödja familjer till ryska militärer och mobiliserade soldater med humanitär och psykologisk hjälp. Denna handling i sig gränsar till icke-neutralitet och, genom att öka bekvämligheten för dem på hemmafronten, är den sannolikt antagonistisk mot varje spirande antikrigsrörelse av soldaternas mödrar.

Att göra det ryska Röda Korsets agerande ännu mindre neutral är det faktum att de hålls som en del av Rysslands MyVmeste-kampanj, översatt som “Vi är tillsammans.”

Den här hemmafrontsrörelsen, initierad av Vladimir Putin, stöder bland annat ryska soldater genom att leverera mat, militärutrustning och barnbrev till dem, skapa handgjorda ” trench candles ” och bärbara värmare så att inkräktarna bättre kan stå emot vinterkylan i Ukraina , instruerar skolbarn att montera UAV som kan korrigera rysk artillerield vid fronten, och trycker chokladomslag för soldater med illustrationer av ryska barn som önskar dem seger…

Läs vidare…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Röda Korsets Rysslandskontor samlar in militärutrustning till den ryska armén

  • Och? Vart vill du komma med din whataboutism? Menar du att RK i Ryssland har rätt att stötta rysk militär eftersom du tror att de kanske beter sig illa även i Ukraina? Då måste vi alltså även gilla att RK i hela världen får vara hur korrupta som helst? Och eftersom Putin lönnmördar folk och skjuter civila på gator och torg i grannländer så måste alla andra människor i världen också få göra det? Dina tankegropar gör nog ont i huvudet på de flesta.

 1. Röda korset samarbetar med människosmugglare. I Ceuta och Melilla samordnar man med smugglarna när de attackerar gränsen. Röda korset står på andra sidan. De afrikanska männen springer samordnat nedför gatan i horder, springer fram till rödakorstältet och vrålar asyl. Allt är förberett. Även de som betalar smugglarna för resan till Italien, mest Libyen, sätts ut i små skor var varefter en från stranden signalerar till NGO båten längre ut.
  De bidrar till död och elände. Många drunknar, många dog och låg i högar i Ceuta i år.
  Ny form av svart slavhandel.

 2. Bojkotta fascistsvinen. T Bengtsson gav nyligen upp för min argumentation. Hur länge ska vi behöva dras med Dahlberg ock övriga?🎅🏻

  20
  5
  • Men han/hon gav väl upp för du plattade till det jädra aset? Inte för att han/hon blev ignorerad. High five till dig OJ, du är en klippa i skarpa lägen. Bengtsson är/var känslig som en kärring. Dahlberg och Gammelsvensk är dock minst lika farliga, ute och rör sig fritt i vårt demokratiska samhälle på permission. Är dom efterlysta tro? Av HVB hemmet vill säga? Nej vi ska inte ignorera Putins kräk, dom ska tystas kommentar för kommentar. Punkt!
   🇺🇦 🇺🇦 🇺🇦 🇺🇦 🇺🇦 🇺🇦 🇺🇦

   19
   6
 3. Ibland blir det bara så fel!
  Undrar om Sverige fortfarande skickar bistånd till Ryssland ?

  27
  4
 4. Glöm aldrig Barbro Feldt i Falun!!
  Superruttna röda korset, fy usch o blä för deras värdeavgrund o lismande för mörka kulturyttringar.
  Aldrig en spänn till dessa pk snubbar…..

  41

Kommentera