Explosion på rysk gasledning till Europa

UTRIKES. Gasledningen Urengoi-Pomary-Uzhhorod, som fraktar gas från Ryssland till Europa, har exploderat, skriver den ryska nyhetsbyrån RBC enligt Reuters. Explosionen ska ha inträffat i den ryska delrepubliken Tjuvasjien som ligger drygt 70 mil öster om Moska.

Brotherhood pipeline är den som också kallas Urengoi-Pomary-Uzhhorod

Ledningen går genom Ukraina och explosionen ska ha inträffat i den ryska staden Kazan som ligger i anslutning till floden Volga. Gasledningen har delvits ägts och drivits av Ukraina medan den ryska delen av ledningen drivs av den av gasjätten Gazprom.

Minst tre personer ska ha dött i samband med explosionen, uppger guvernören. Några kunder ska inte drabbas enligt Gazprom, det finns parallella gasledningar.

Ledningen Urengoj-Pomary-Uzjgorod startar vid gasfältet Urengoj i Sibirien och uppges vara en av Rysslands viktigaste ledningar för exporten av naturgas. Den löper genom Ukraina och har delvis ägts och drivits av Ukraina.

Ledningen, som uppfördes 1984 och den ryska delen av ledningen drivs av den ryska gasjätten Gazprom.

Branden ska enligt regionala myndigheter ha brutit ut i samband med underhålls- och reparationsarbete. Händelsen inträffade i den ryska delrepubliken Tjuvasjien, knappt 70 mil öster om Moskva. Omfånget av skadorna är ännu inte klarlagt.

Reuters skriver att innehållet i nyhetsartikeln producerats i Ryssland, eftersom lagen där begränsar täckningen av ryska militära operationer som berör Ukraina.

-Pettersson säger att ryssar, gas, cigaretter och sprit är ingen bra kombination…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Explosion på rysk gasledning till Europa

Kommentera