Största polisinsatsen i modern tid

BROTTSLIGHET & INVANDRING. Polisen i region Väst inledde tidigt på tisdagsmorgonen en samordnad insats mot grov organiserad brottslighet i Göteborgsområdet.

Robert Karlsson

Under morgonen och förmiddagen har flera personer frihetsberövats. Ett tiotal har hämtats till förhör medan ytterligare personer har gripits misstänkta för brott.

Hundratals poliser arbetade initialt med insatsen som riktar sig mot grov organiserad brottslighet.

Vi har en offensiv inriktning mot den organiserade brottsligheten, oavsett vilka former den har. Nu kraftsamlar vi i region Väst för att utreda och lagföra misstänkta gärningspersoner. Men det återstår mycket arbete med att hantera och analysera de beslag som gjorts, säger biträdande regionpolischef Robert Karlsson.

I insatsen deltar ingripandepoliser, spanare och utredare men också specialenheter som insatsstyrkan, IT-forensiker, kriminaltekniker, nationella bombskyddet och polishundar.

Bakgrunden är en utredning av grova narkotikabrott. Misstankarna gäller även grova våldsbrott. Men insatsen är pågående och brottsrubriceringarna kan komma att justeras beroende av vad som framkommer vid husrannsakningar och förhör.

Regionpolischef Robert Karlsson
Jag är väldigt nöjd med tillslaget, vi har beslag av vapen, stora mängder kontanter och flera grova narkotikabrott och många gripna.

Polisen

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Största polisinsatsen i modern tid

  1. De kriminella flyttar fram sin makt och domäner varje vecka i vårt land.

    Polisen flyr en av de kriminellas område VIVALLA. Nu ser de kriminella att det går att skrämma Svensk polis.

    32
    • …sozzen var Anders Ygeman, som sa att 80 000 skulle utvisas.
      Tobias Andersson (SD), i Riksdagsdebatt:
      ”Jag ställde frågor om hur många som befinner sig i det svenska skuggsamhället. Anders Ygeman svarade inte.
      Jag ställde frågor om hur många som utvisats av de 80 000 Anders Ygeman angav att han skulle utvisa. Anders Ygeman svarade inte.
      Jag ställde frågor om vilka åtgärder Anders Ygeman ska vidta för att säkerställa att det svenska skuggsamhället inte växer. Anders Ygeman svarade inte.
      Det enda som har varit återkommande och stringent under hela denna debatt är att Anders Ygeman flytt från de frågor han fått och i stället pratat om sagor och om Ungern.”
      https://www.riksdagen.se/sv/dokument-och-lagar/dokument/interpellation/uteblivna-utvisningar_H910301/

      16
  2. Varför hände inte detta under sossornas styre?
    SD hataren Morgan skulle ju knäcka gängen.

    77

Kommentera