Välkänd polis alltmer missnöjd med Sverige

Det handlar förstås om Borås-polisen Nadim Ghazale som gjort sig ett namn på att återge sitt politiska ställningstagande i ord och bild. Nu anser han att Sverige blivit ett allt sämre land för honom och människor med utländsk bakgrund.

Ghazale har tidigare i rollen som polis visat sin avsky för SD i både ord och bild.

I en krönika i Borås tidning anger han inte SD vid namn, men den läskunnige behöver inte bläddra långt i texten för att inse att det är just SD han åsyftar när nu tycker att Sverige blivit ett allt sämre land för invandrare.

Ghazale kom till Sverige från Libanon 1990. Sverige var då ett välkomnande land enligt honom. Idag har Sverige förvandlats till ett land som ber invandrare dra åt helvete. Nu vet alla att så inte är fallet och det är bara att fråga de invandrare som representerar eller har representerat partierna på högerkanten.

Nadim Ghazale vill nämligen att det Sverige han anlände till återskapas. Ni minns det Sverige när bidragen regnade över asyl- och anhörigrelaterad invandring utan att minsta lilla motkrav ställdes. Det var också en tid när vårt lilla land tog emot överlägset flest asylsökande i förhållande till vår folkmängd utan att reflektera över alla problem det medförde. Det var också en tid då embryot till alla utanförskapsområden börjad gro och människor från våldsamma och icke fungerande stater i Mellanöstern dominerade bland de som valde Sverige.

Nadim Ghazale uppskattar inte att det nu börjar ställas krav, att det ska stramas åt, att antalet asylsökande ska minskas, att de som lurat till sig ett uppehållstillstånd ska bli av med det osv. Man undrar varför?

Avslutningen på krönikan bör ni läsa mer än en gång.

Det du inte är en del av bränner du hellre ner än hjälper till att bygga upp

Är det en uppmaning eller en förutsägelse? Var det de vi såg under påskhelgen?

Nadim Ghazale vill ha tillbaks 90-talets Sverige. Många som bott i Sverige längre än så vill ha tillbaks det Sverige som fanns innan det.

Borås tidning

Läs gärna kommentarerna under krönikan. Den här tycker jag bäst om.

Om Nadim Ghazale på bloggen…

27 thoughts on “Välkänd polis alltmer missnöjd med Sverige

 1. Vilken tur att Ghazale fått en utbildning här. Nu finns det inget som hindrar att han reser till sitt hemland och börjar jobba där. Som polis ska han finnas till för och hjälpa invånarna där. Inte göra som han och förakta och prata skit om medborgarna i landet. Vill inte hans hemland ha tillbaka honom. Det borde ändå finnas tillräckligt många muslimska länder för att han ska trivas någonstans. Här behövs han inte.

 2. Vill han det så borde han omgående sluta upp med sitt SD hat och istället gå med i partiet och lära vilka vi verkligen är

 3. Klart att landet var mer välkomnande då han kom hit. sossarna hade makten då. 1991 tog Bildt över som statsminister efter Ingvar Carlsson. Fast när det gällde invandringen hände ju inte så mycket under Moderaternas regeringstid. Inflödet fortsatte än mer.
  Krävs tydlig att SD är med och styr upp.

  14
  1
 4. Denne Gazale har tydligen ingen aning om att det går inte bara att flytta hit till Sverige utan även att flytta härifrån ifall Galoscherna inte passar, för lövrigt så tycker jag och
  många andra att Poliser som inte kan hålla tyst om sin politiska uppfattning är mycket
  olämplig som polis. Så res hem till ditt eget fantastiska land!

  28
 5. Precis som tidigare så är det frivilligt att bo i Sverige. De allra, allra flesta har kommit hit MOT vår vilja. Lyd imamen i Libyen och köp enkel biljett hem igen.

  38
 6. Stenkastning är ett fenomen som är importerad från Libanon. Media kåt Ghazale vet hur man gör och hjälpar sina kompisar med stenkastnings träning. I Tyskland är dom värsta gangster Libanesiska Clan som teroriserar hela stadsdelar. Jag hoppas att SÄPO har ett öga på Ghazale och sina kriminella landsmän.

 7. Rasistsnuten Nadim Ghazale borde göra slag i saken.
  Åk hem dit du hör hemma. Alltfler svenskar avskyr sådana som dig. Ett evigt gnällande över hur synd det är om dig.
  Åk, ingen saknar dig’

  55
  1
 8. Han borde avskedas och utvisas. Han tycker uppenbarligen inte om Sverige och då kan han ju lämna då

  83
  7
 9. Menar han att vi ska börja bränna ner det vi inte är en del av… typ ”fira valborg vid en moské”?

  82
  6
 10. “det du inte är en del av bränner du hellre ner än hjälper till att bygga upp”
  En kommentar från en hjärndöd men ändå ondskefull primitiv varelse.
  En kommentar som bör polisanmälas, här uppviglar/uppmanar han ju direkt till grov brottslighet, bl.a mordbrand och grovt sabotage/upplopp!

  79
  7
  • En “polis” som uppmanar till mordbrand? Vad skulle hända om en vit svensk uttryckte sig på samma vis?

   42
   1
 11. Det finns mycket i Sverige jag inte är del av men jag brukar sällan tänka att: ”det bränner jag ner”. Men Nadim har tydligen en annan syn på saken.

  70
  5
  • Jag håller med “Lrs”, som visar på kulturella skillnader vilka gör Ghazale omedveten om hans osvenska synsätt: en svensk tänker sällan på att förstöra är denne vill uttrycka missnöje, vilket är vanligt hos Mellanösternfolk (t.ex. stenkastande mammor och barn under koranupploppen) och amerikaner…

   … och varför Ghazale är ett exempel på den kulturella belastning som Åkesson (SD) beskrev via Twitter 2021-02-18…

   “Sverige behöver ett totalstopp, för all invandring som utgör en social, KULTURELL [t.ex. synsätt (Mina versaler)] eller ekonomisk belastning och ett moratorium för mottagande av kvotflyktingar.”

   … vilket bland annat Socialdemokraterna ansåg vara ett bevis för det som de bedömer vara SD:s rasistiska människosyn:

   – “Jimmie Åkesson (SD) kallar invandrare för ‘kulturell belastning’. Ränderna går aldrig ur. SD är och förblir ett tvättäkta rasistiskt parti.”
   (— fd. justitieminister Johansson (S), 2021-02-19 Twitter)

   I Ghazales BT-text 11/12 (–”Vad händer inuti en individ som lever under en regerande makt som ständigt pekar ut dig som problemet”) framgår en blindhet för helheten:

   — Vad händer med en människa, en svensk, som anklagas för rasism/pekas ut som rasist av hela det offentliga Sveriges etablissemang: politiker, journalister/debattörer, kändisar, myndighets- organisations- och föertagschefer, fackförbund, arbetskollegor och skolkamrater?..,

   … som får sin människosyn jämförd med den hos Adolf Hitler, nazism, fascism, apartheid, “Jim Crow”-lagar?..,

   … och som placeras i samma moraliskt vedervärdiga kategori som våldtäktsmän, barnmisshandlare och mördare..,

   … en anklagelse som riktar sig mot själva den kärna som gör en människa god, sund och medmänsklig?

   Det som händer inuti en svensk, en människa, är en växande känsla av oro/rädsla eller irritation/ilska…

   … där en, en, konsekvens är…

   * 2016-01-27 Expressen Debatt
   SD kunde vara störst – om kvinnorna vågat”
   forskare vid Göteborgs universitet:
   – “Hade kvinnorna vågat åsiktsrösta i lika hög grad som männen, utan att ta hänsyn till vad andra tycker, hade SD enligt gängse väljarmodeller med råge varit Sverige största parti.”

   … och en annan är…

   * 2018-12-20 SVT Special
   “Hundratals läkare vittnar om rasism och kränkningar från patienter”

   … som felaktigt antas bero på svenskars rasistiska syn på/bemötande av invandrare, när det i själva verket är kulturkrock (beteende), tveksamhet för utländsk kompetens och allmän irritation/ilska (enl. ovan) som riktas gentemot en oskyldig invandrare då etablissemangets representanter är onåbara.

   Vidare, visar Ghazale på en hemmablindhet (enl. min förutfattade mening):

   Hur förhåller han sig till sina landsmäns — (så länge han respektlöst förolämpar landets folk, kan han aldrig betrakta Sverige som sitt hemland; detta är universell norm) — syn på invandring, invandrare, mångkultur och etnisk mångfald?

   Är det så, att han använder två olika moralmåttstockar för att mäta människosynen och medmänskligheten hos respektive länders folk…

   … därför att han omedvetet anser han att hans egen folk är så underutvecklade att det vore en orättvis jämförelse?

 12. Med andra ord, Ghazale erkänner att muslimerna inte är en del av Sverige. Då har vi ingen anledning att behålla dem utan kan med gott samvete skicka tillbaka dem till sina hemländer.

  87
  5
 13. Finns det ngt land som lägger så mkt pengar på
  i nvandringen som Sverige.
  Nää, . Arma land.

  86
  • Har han ingen högre Chef som kan tala om för den här kaxputten hur en Polis bör uppträda och ha för framtoning offentligt ? Fattar inte denne Libanes att han drar ner en hel kårs rykte och trovärdighet ?

   10

Kommentera