Joakim Lamotte döms till böter för grovt förtal

YTTRANDEFRIHET. Journalisten och debattören Joakim Lamotte döms för grovt förtal av Tomas Åberg från organisationen ”Näthatsgranskaren”, rapporterar Göteborgs-Posten. Påföljden blir dagsböter om 30 000 och skadestånd på 20 000 kronor.

Joakim Lamotte döms för att i en serie inlägg på sociala medier skrivit nedlåtande om Åberg. – Jag har ingenting att skämmas för. Det har varit värt varenda öre att publicera de här inläggen, sa han sedan domen avkunnats.

Åberg sa att han var nöjd med att tingsrätten gått på hans linje. – Jag tror att Lamotte kan hitta något att vara nöjd över i den här domen med, eftersom han slapp att sitta i finkan, säger Tomas Åberg till GP.

-Pettersson menar att detta är en politisk dom. Tomas Åberg lever på att stämma folk som inte tycker som han…

Om Joakim Lamotte på bloggen…

Om Nähatsgranskaren Tomas Åberg på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Joakim Lamotte döms till böter för grovt förtal

  1. Helt sjukt att den där djurplågande rättshaveristen kan vinna hela tiden. Där har nya regeringen en brist i lagstiftningen att ta tag i. Något är väldigt fel här.

    10
    • Håkan
      Så dålig kommentar.
      Man kan ogilla lagen men den skall följas. Du förordar anarki i vårt land.
      Men i ditt Ryssland mördas journalister.

      3
      16
      • Öskute
        Studera det senaste årtiondets domstolsdomar, och du kommer att finna att lagstiftarnas intentioner i förarbetena inte följs, många gånger knappt ens lagens bokstav. Domstolarna har numera blivit ett tillhåll för aktivister.

        10
    • grebom5 – Sweden – Retired male with more than 25 years experience of overseas work, mostly in Africa and Asia but also Europe. Convinced that Islam is a dangerous religion present in our time but still using medieval ways of practising their religion.
      grebom5 skriver:

      Menar du att ”Det” passar bättre…?

  2. Om det nu är kriminellt att återge sanningen, så måste det ju vara helt lagligt att sprida lögner… Blir nog lite ”upp-och-nervända världen” i rätts-salen.

    27

KommenteraAvbryt svar