Trafikverket inför nytt IT-system

TÅGTRAFIK. Tågbolagen varnar för kaos när Trafikverket byter it-system på söndag den 11 december, rapporterar SVT.

Enligt SJ och andra tågbolag är det nya systemet inte nog testat mot övriga system. Men Trafikverket har, trots upprepade larm, beslutat att bytet ska genomföras natten mellan lördag och söndag.

Vi har beställt alla bussar som finns tillgängliga i hela Sverige den kommande veckan. Vi hoppas på det bästa, men rustar för det värsta, säger Tobbe Lundell, presschef på SJ.

Arbetet med det nya systemet har pågått sedan 2014 och införandet har försenats i omgångar. Den totala kostnaden beräknas till över en miljard kronor.

-Pettersson sysslar inte med tågtrafik men hörde att det var totalkaos i onsdags och om Trafikverket har arbetat med ett nytt IT-system sedan 2014 som har kostat över en miljard kanske det inte gör något att prova några veckor eller månader till så systemet fungerar säkert och alla inblandade är välutbildade på det…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Trafikverket inför nytt IT-system

 1. Det här får alla politiker ta ansvar för.
  Vad är ni tillsatta för?
  Varför har vi röstat på er?
  För att vi tror att ni kan göra något bättre?

  Tyvärr.
  Det verkar som att det bara blir värre.
  Biljettsläpp som om det vore en rockkonsert för Jultrafiken?
  Olika priser för samma biljett för samma resa?
  Näe.
  Skärpning Politiker!

  En sak har ni glömt.
  Ni är valda för att tjäna folket.

  Tänk om det fanns en Riksdagsman som ställde sig upp och ifrågasatte SJ…….
  Näe.
  Kommer aldrig att hända.

  Det blir partipolitik av alla frågor.
  Då kan man vara säker på att vi vanliga förlorar.

 2. Det riktigt stora felet i denna soppa(otaliga är de) är som vanligt att det är alldeles för många kockar med i bilden. Eller köket. Eller mer rätt sagt: Inblandade i att försöka laga något ätbart på ett gammalt utekök, eldat med sur, blöt ved.

  Jag har svårt att begripa varifrån Trafikverket och alla dessa halvt amatörmässiga instanser runt Sveriges järnväg får sin energi och sina pengar till att försöka förbättra infrastrukturen.
  Allvarligt, signalerna utmed banan skall utfasas och att föraren skall kunna se all sådan information på ett display…inne i hytten. Radioledes.
  När de inte ens kan säkerställa att telekommunikationen ut till tågen fungerar, hur tusan ska de då kunna lyckas med det andra, större projektet?

  18
  • Ganska elakt att skylla på kockar, gammalt kök, eldat med surt eller med blöt ved när vi alla vet vad det beror på, ren och skär inkompetens, idioter till chefer som inte har den kompetens som egentligen efterfrågas utan fått jobbet genom ryggdunk, folk som inte vet vad de pratar om utan tror det hela handlar om genusvetenskap eller “allas lika värde”. Ibland kan de inte bli värre än vad det är och där är vi idag med SJ och staten över lag.

 3. Man kan lätt få känslan att de i år vill skapa ett problem istället för att alltid ha samma återkommande problem, detta är en följetång när de gäller förseningar och problem inom SJ inför jul och nyår, inget har blivet bättre genom åren och man kan ju fråga sig vad detta kostar oss skattebetalare

  13

Kommentera