Linda Staaf är utsatt för en smutskastningskampanj

KORRUPTION. Underrättelsechefen Linda Staaf slår tillbaka i en intervju med Dagens Nyheter.

Många män klarar inte att en kvinna får makt och inflytande i en mansdominerad bransch, säger Linda Staaf till DN.

De senaste dagarna har också Staafs meriter hamnat under lupp där Expressen skrivit att hon fått jobbet som underrättelsechef utan någon poliserfarenhet.

Det är en smutskastningskampanj mot mig som kvinna och chef inom polisen. Fakta undanhålls och förvrängs, säger hon till DN.

Hon säger att tidigare Noa-chefen Mats Löfving utsatt henne för ett “respektlöst beteende”.

Jag har inte blivit utsatt för något brottsligt, däremot har det funnits ett respektlöst beteende som jag varit orolig för och som jag till slut valde att prata med säkerhetschefen om, säger Linda Staaf.

-Pettersson umgås inte i dessa kretsar och kan inga detaljer men helt klart är att hela polisledningen behöver bytas ut och att Linda Staaf inte har varit i närheten av någon polisutbildning och ändå bär uniform.

Staaf har fel, hon smutskastas inte för att hon är kvinna utan för att hon och cheferna är korrupta.

***

TIDIGARE 2022-12-09 Rikspolischefen kallas upp till justitieutskottet

KORRUPTION. Rikspolischef Anders Thornberg kallas upp till justitieutskottet av Miljöpartiet. – Jag menar att det finns oklarheter som behöver redas ut. Annars riskerar förtroendet att påverkas både internt och från allmänheten, säger MP:s rättspolitiske talesperson Bassem Nasr.

Expressen avslöjade tidigare i veckan att dåvarande Noa-chefen Mats Löfving anmäldes för brott mot underrättelsechefen Linda Staaf, som han hade en relation med. Löfving kritiseras även för att ha gett Staaf toppjobb på Noa – trots att hon saknade erfarenhet, skriver tidningen.

Polisledningen har kritiserats för att inte ha utrett händelserna tillräckligt.

Dåvarande justitieminister Morgan Johansson (S) och rikspolischef Anders Thornberg. Bild: Polisen

-Pettersson är lite förvånad över att Miljöpartiet kallar till justitieutskottet. Mp satt i regeringen när detta utspelade sig. Undrar vad riktiga utbildade poliser tycker om att Linda Staaf springer omkring i polisuniform med tjänstevapen utan polisutbildning?

***

TIDIGARE 2022-12-06 Polischef anmäld för grov fridskränkning av polischef

SÅPOPERA. Att verkligheten ibland överträffar dikten märks bland annat hos polisen. Ställföreträdande rikspolischefen Mats Löfving polisanmäldes i fjol för grov fridskränkning, olaga förföljelse och ofredande. Det utpekade brottsoffret var Noas underrättelsechef Linda H Staaf, som tidigare haft ett förhållande med Löfving.

Anmälan gjordes av polisens säkerhetschef. – Jag har känt oro för min egen säkerhet, säger Linda H Staaf. Anmälan lades ned av åklagare utan att någon utredningsåtgärd vidtagits.

Linda Staaf anställdes i februari 2015 som chef för underrättelseverksamheten på nationella operativa avdelningen, Noa. Hon arbetade då som ekonomichef på Polismyndigheten. Beslutet fattades av Mats Löfving som i november 2014 hade blivit chef för Noa. Han har under åren också bland annat höjt hennes lön och tilldelat henne tjänstevapen.

Sverige är i ett läge där vi har rekordmånga många skjutningar med kris i samhället och polismyndigheten ägnar sig åt korruption och svågerpolitik.

-Pettersson kan inte polisen organisation och vilka olika kvalifikationer och kompetenser som ställs på olika chefsnivåer, men utifrån sett tycks Linda H Staaf har gjort en remarkabel och annorlunda karriär inom Polismyndigheten. Tydligen gick Staaf från en tjänst som ekonomichef på Polismyndigheten till att bli chef på för underrättelseverksamheten på nationella operativa avdelningen, Noa, där hon under sina år även tilldelats tjänstevapen och en rejäl lönehöjning! Från ekonomichef med miniräknare som arbetsredskap till underrättelsechef med tillhörande tjänstevapen är steget i min värld ganska långt, men så jobbar jag heller inte inom Polismyndigheten.

Men det slutar inte där, under hösten berättade Linda H Staaf att hon på egen begäran valt att lämna sitt jobb som Noa-chef för att i stället börja arbeta på Justitiedepartementet med organiserad brottslighet. Staaf byte av arbetsuppgifter och arbetsplats har inget med ställföreträdande Mats Löfvings påstådda grova fridskränkning, olaga förföljelse och ofredande att göra påstår polischeferna och hon är fortfarande anställd av polismyndigheten.

Nåväl, Linda H Staaf verkar inte vara ledsen. Hon träffade rätt snabbt en ny kärlek. Den 7 juni i år skickade Sveriges överbefälhavare Micael Bydén in sin slutliga skilsmässoansökan efter 23 års äktenskap.

Inte heller Micael Bydén är ledsen. Bydén och Staaf blev snabbt ett nytt par. Det känns tryggt, de båda har nyckelpositioner i landets yttre och inre försvar – han leder de militära styrkorna, hon arbetar med polisens arbete mot organiserad brottslighet och terrorism.

Släng er i väggen ni som skrivit Big Brother och de andra såporna.

NOA vs Pettersson när Pettersson “lånat” en bild på Facebook

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

d

18 thoughts on “Linda Staaf är utsatt för en smutskastningskampanj

 1. Ja serendirektkoppling till Maggan och femenistiskt alternativ där kärringar forsätter som turné med att av kragar manliga präster !? Det är väl självklart att man måste kvinnliga poliser så att buset kan spöa upp kärringarna i uniform? Det är självklart att den civila sidan i Sverige måste upp för dom gråtande kärringar..

 2. Hmm… Mats Löfving misstänks för misshandel (fridkränkning?) men det är Linda som “smutskastas”? Jag tycker det verkar vara precis tvärt om. I vart fall om det inte stämmer att han misshandlat (eller vad det nu är) henne. Fattar inget ärligt talat, men håller med Pettersson om att det verkar lämpligt att byta ut hela gänget. Men man skall nog inte hoppas på för mycket på de nya. Det blir nog ingen större skillnad i praktiken.

  • Riktiga Svenska män som låter som skvallerkärringar.
   Så fort en kvinna är inblandad är hon roten till allt ont .
   Stå på dig Linda och bry dig inte om belackarna .
   Det är misslyckade grabbar som låter .

   2
   11
 3. Det är roligt att håna henne. En kvinna med ett ansikte som en jävla katt, är ej särskilt vacker, även om hon har blont hår och blåa ögon.

  22
  2
 4. Ha ha ha, där kom feministkortet, lika säkert som solen går upp imorgon eller när en invandrare drar rasistkortet vid minsta motgång eller motstånd.

  47
  1
 5. Sängkammarkarriär av Linda stav. Kan hon göra såklart, men vad tycker regeringen om BS grabbarna ML och MB?

  25
  1
 6. Att ta sig sängvägen till ett toppjobb med hög skattefinansierad lön betyder inte att du är en stark kvinna men ändock en beräknande kvinna.

  48
  1
  • Finns ju ett alternativ till, rysk svala som på GRU/FSB uppdrag nästlar sig in både i polistoppen och militärtoppen? Vad gör Säpos kontraspionage?

 7. Nog är hon utsatt för en smutskastningskampanj, och vad jag kan förstå så är det berättigat.

  Åtminstone, så borde en polis vara utbildad till polis.

  Jag hoppas att detta dras till sin spets, och att alla korrumperade inblandade får lämna sin tjänst. Inklusive Staaf.

  58
 8. En riktig dokusåpa. Linda Staaf har sina pakter och fäller polismästarna och överbefälhavarna en i taget på väg mot toppen. Hinner dom jobba ibland också? (Besviken att de högst ansvariga hos polisen inte har mer integritet och sätter ansvar högre)

  38
 9. Staaf verkar tro att det är män som inte klarar av kvinnor med makt.
  Problemet är att det sitter en jäkla massa inkvoterade kvinnor i positioner de inte behärskar. Resultatet av detta duggar numera så tätt i media, att man nästan inte lyfter på ögonbrynet längre.
  De framträdande politikeridioter av det kvinnliga könet, som Mp frambringat, har kört landet till katastrofens brant. Kvinnliga generaldirektörer med partibok, har gång på gång bevisat sin inkompetens. Tillsättning av dessa har formligen accelererat de sista decennierna.
  Den yttersta förnedringen av kvinnor, är kvotering. Att bli tilldelad ett jobb, som man innerst inne vet att man saknar kompetens för, är förnedrande.
  Missförstå mig rätt: Det finns många otroligt kompetenta kvinnor, men de verkar hålla sig till den privata sektorn!

  59
 10. Frkn Sängkammarvägen kanske ska ta ett snack med sin skråfrände Dan Eliasson?
  De har ju ungefär samma typ av kometensbakgrund.

  52
  1

Kommentera