Hög EU-politiker gripen i korruptionsräd

EU. Belgisk polis har gripit Eva Kaili som är en av EU-parlamentets 14 vice talmän, uppger källor för Euronews och den belgiska tidningen Le Soir.

Eva Kaili

Kaili, som är en grekisk socialdemokratisk politiker, ska enligt uppgifterna ha gripits i samband med en korruptionsutredning. Belgisk polis ska enligt Le Soir i fyra månader ha utrett en misstanke om att Qatar försökt muta politiker för att dessa ska ta beslut som ligger till landets fördel. 

Under fredagen har polisen slagit till på 16 platser i Bryssel. Under räderna beslagtogs 600.000 euro i kontanter, mobiltelefoner och datautrustning. 

EU-parlamentet säger att de inte kommenterar pågående juridiska skeenden.

”Som alltid samarbetar parlamentet fullständigt med berörda nationella myndigheter”, säger parlamentets presstjänst.

-Pettersson tror inte korruption är något ovanligt inom EU…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Hög EU-politiker gripen i korruptionsräd

  • Skulle det vara fel som grekisk politiker är det väl självklart att hon sätter Grekland först? Hur svårt kan det vara att förstå samtidigt utsätts Grekland gör en hjälm ström av attakerande jihadister från Turkiet.. det är inte bara Sverige som har problem med Erogan!!

   4
   1
   • Det finns andra sker sombörutredas fört tx Frankrike konfiskation av svensk sjukvårds utrustning under cov19 epedemin. Lika dant när AstraZeneca beodrades att leverera vaccinförst till England det är besvärande korruption

    3
    1
 1. Det är inte första eller sista gången sånt här upptäcks. EU lär dock aldrig avslöja hur mycket ytterligare korruption som går oupptäckt och vilka summor det handlar om. Detta trots att man i flera omgångar spenderat stora summor på att förhindra just stöld och korruption.

  Relaterat till EU och slöseri, enbart EUs adminstration kostar drygt 10 miljarder EURO (drygt 100 miljarder SEK) om året.

  11

Kommentera