Saab får beställning på NLAW från Storbritannien

VAPENINDUSTRI. Saab har nått en överenskommelse med brittiska Ministry of Defence och fått en beställning på pansarvärnssystemet Next Generation Light Anti-Tank Weapon (NLAW). Ordervärdet är cirka 2,9 miljarder SEK och leveranser kommer att ske 2023-2026.

NWAL kallas Robot 57 i Sverige

NLAW är ett styrt pansarvärnssystem som avfyras från axeln och verkar mot stridsvagnar ovanifrån.

“Efterfrågan på pansarvärnssystem som NLAW ökar. Vi ser fram emot att ytterligare stärka vår nära relation med Storbritannien och är stolta över att fortsätta leverera vår pansarvärnsförmåga, som är väl beprövad och som våra kunder litar på”, säger Saabs VD och koncernchef Micael Johansson.

NLAW kombinerar enkelheten med lätta pansarvärnsvapen med fördelarna med tyngre, styrda robotsystem. Med NLAW kan en enskild soldat bekämpa stridsvagnar försedda med avancerade skyddssystem på avstånd från 20 till 800 meter.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Saab får beställning på NLAW från Storbritannien

  • I väst betalar vi vapen och får behålla en del pengar. I öst betalar de vapen så att terroristledaren kan stjäla resten.

  • Pengar till dig med om du köper aktier i SAAB och Bofors. Låt inte Wallenberg sno all utdelning, skaffa lite till dig själv också.

   19
   4
 1. Det går bra för Wallenberg just nu.
  Att sen mängder med människor offras på oligarkernas altera är sekundärt.

  16
  27
  • Gammeldags
   Jag är globalist det är motsatsen till kommunist.
   Jag skulle vilja vara oligark för en dag, då skulle jag tanka bilen full och lägga undan lite pengar till vårens elräkningar.

   9
   9
   • Öskute
    Består livet enbart av svart eller vitt?
    Antingen är man globalist eller kommunist menar du?
    Isåfall lever jag i en alternativ gråzon.

    16
    7
  • Utan Putlers invasion av Ukraina hade dessa nya NLAW inte behövts. Storbritannien skänkte bort mängder med sådana till Ukraina och behöver nu fylla på sina förråd igen. Bra för arbetarna på,SAAB/Bofors, för utan tillverkning får de ingen lön.

   6
   1

Kommentera