Vad är det för pack som går runt och slår brevbärare? Vad är det för land vi bor i?

BROTTSLIGHET. Efter att en brevbärare misshandlats ställer Postnord in utdelningen på flera adresser i Aspudden. “Vad är det för land vi lever i”, säger en boende på gatan. “Det finns inga andra alternativ”, säger en chef på Postnord.
Det var torsdagen den 1 december som brevbäraren blev misshandlad och hotad när han skulle dela ut post på Schlytersvägen i Aspudden, rapporterar tidningen Mitti.

Han blev misshandlad och hotad på ett sätt som gör att vi inte kan dela ut post i området. Hotet var kollektivt. Jag har aldrig varit med om något liknande, säger Erik Fogelström, distributionsområdeschef Stockholm City på Postnord.

Beslutet att ställa in postutdelningen, som gäller delar av Schlytersvägen, börjar gälla på tisdagen och har fattats av Postnords säkerhetsavdelning i samråd med polisen.

En man som bor på Schlytersvägen säger att han blev chockad av beskedet. – Vad är det för pack som går runt och slår brevbärare? Vad är det för land vi bor i, frågar han sig.

Den som vill hämta ut paket eller brev hänvisas till Postnords företagscenter i Västberga. Öppettiderna är vardagar 08.30-10.00 och 15.00-18.00.

Jag kommer inte ta mig till Västberga, speciellt inte när det är halt och kallt. Det är för jävligt, framförallt för dem äldre, säger en kvinna som bor Schlytersvägen.

 Det är ett dramatiskt beslut och det är beklagligt att tredje man drabbas – men det finns inga andra alternativ. Om någon upplever problem med tillgängligheten, kontakta mig så ser vi om det går att hitta en lösning, säger Erik Fogelström.

Postnord har vidtagit ytterligare säkerhetsåtgärder för sina brevbärare i området, men vad det rör sig om vill Erik Fogelström inte kommentera närmare.

Misshandeln och hoten har polisanmälts, men än finns inget datum för när postutlämningen kan återupptas. – Vi startar så fort polisen bedömer att säkerhetsläget är okej.

-Pettersson vet inte vem som misshandlar brevbärare men misstänker att det är samma som kastar sten på blåljuspersonal…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

22 thoughts on “Vad är det för pack som går runt och slår brevbärare? Vad är det för land vi bor i?

  • Igentligen är det inte då konstigt? Post Nord försnillat ju både brev och paket? Större delen av försändelser kommer inte fram plötsligt går beställda varor i retur. Om man då ringer post Nord och frågar var är mitt paket ? Svaret man får är det har gått i retur? Jaså varför det ö det fanns inget telefonnummer i adressen?
   Och ja förstår att när posten försnillat post anvisningar till bidrags eliten jihadister och fyllon så är det väl ganska förståeligt att klinteriet härsknar till när brevbäraren snor deras bidrag till bidrag och dråger? Det är ju värre för oss normala ja personligen åkte på en straff avgift på trängselskatt bara för fakturan kommer några månader senare. Det är naturligtvis fel postens problem började med att Maud Olofsson köpte danska posten. Av dunkla orsaker

 1. Aspudden är en populär förort för journalister och kulturfolk “det är ett lite proggigt område”. Olika vänsterorienterade grupper har flera samlingslokaler eller butiker där.
  En fd arbetskamrat bodde där i mitten på 90-talet och berättade om, hör och häpna, skottlossning vid flera tillfällen.

  13
 2. Resultatet av en politisk sjuk person som uppmanade Svenska folket att ” ÖPPNA ERA HJÄRTAN ” / TACK FÖR ATT NI VALDE SVERIGE ” Samt en fd.svetsare som körde i samma spår Ps. Nu kommer förtroendet för Sossarna att öka ytterligare.

  30
 3. Detta är ett resultat av kriminalliberala socialisters val, under lång tid i landet. Skyll er själva och ta tag i problemet. Staten kommer inte att göra något åt saken. Gör det själv!

  30
 4. Reinfeldt tyckte i en intervju i Svenska Dagbladet 2007, att citat:
  ”det mångkulturella samhället fungerar bättre, det är mer spännande”. Han fick sitt ”spännande samhälle” redan för 10 år sedan, Sekotidningen: ”Problemen med hot och våld mot brevbärarna har framför allt ökat i Göteborg och Malmö. Där har brevbärare knuffats ned för trappor och fått saker kastade efter sig. I Göteborg och Malmö har Posten skaffat personlarm som är kopplade till SOS Alarm åt brevbärarna. I vissa fall har väktare följt med på turerna och brevbärarna gått ut två och två.”
  https://www.publikt.se/nyhet/hot-och-vald-mot-brevbarare-13024

  66
 5. Fram till mitten av 60-talet hade postiljonerna rätt att bära vapen pga rånrisk.
  Dags att återinföra kanske.

  72
  2
 6. Hmmm…
  Själv skulle jag fråga mig vad är det för brevbärare som anställs av Post Nord.

  Jag bor på tredje våningen och min namne bor på första våningen i samma uppgång (C)! Turligt nog har vi olika lägenhetsnummer vilket också anges på vår post.

  Tyvärr blir vår post fellevererad ungefär 2 ggr per månad trots att mitt och min namnges lägenhetsnummer klart och tydligt anges på vår post. Inte speciellt roligt att få öppnad post i postboxen.

  I drygt 15 års tid har jag vartannat år intervjuats i syfte att sammanställa Europeiska medborgares sociala och medicinska status. Så detta år var det dags igen. Jag blir informerad via mail (kom rätt!). Den aktuella dagen då vi ska träffas dirigerar jag honom via telefon och han befinner sig utanför min trappuppgång – dock är han lite osäker om han har kommit rätt. Lyckligtvis(?) är en PostNord leverantör på väg ut från min trappuppgång efter att precis ha levererat post.

  Min intervjuare tar tillfället i akt och ber om hänvisning till min uppgång (C). Svaret blir ett pekande med hela handen mot den rakt motsatta byggnaden – ett pekande av personen som just levererat post i uppgång (C). JESUS CHRIST!

  Det hela slutar med att jag får springa ner och via handgester dirigera honom till korrekt uppgång.

  I min stad har vi ett gammalt talesätt. Hälften av invånarna är så pass outbildade att dom bara kan halva alfabetet samt halva multiplikationstabellen. Tror dock inte att min stad sticker ut speciellt.

  Hur som helst så är det kanske dags för PostNord att höja kraven vid nyanställningar.

  58
  7
 7. Kulturberikning är den gängse beskrivningen av incidenten.
  Tack sossarna för att ni förstört Sverige!

  90
  1
 8. En liten fråga bara. Är det stödhjul på deras cyklar nuförtiden? Det blåa på framhjulet på bilden.

  29
  10
 9. Dela ut post i Aspudden är tydligen värre än att dela ut den till Hyacint Bucket (i serien “Skenet bedrar” för de som inte hänger med).

  54
  1
 10. Aspudden har sedan urminnes varit både vänster- och drogliberalt område.
  – Vilka dagens inbyggare är vet man inte – då man inte satt sina blan där på över 30 bast.

  30
  2
  • Det är de importerade sossarna i Stockholmshems hus som fått förtur.
   Njut av den lyckade socialdemokratiska invandringspolitiken .
   Ett brev hit eller dit spelar väl ingen roll i det stora hela.
   Det är kulturberikningen som räknas .
   Gnällfisar.

 11. Om hotet är kollektivt har vi lärt oss av Säpo att det är förberedelse till terrorbrott. Kalla in säkerhetsstyrkan.

  72

Kommentera