Turkiet kräver att Finland häver vapenembargo

NATO. Om Turkiet ska ratificera Finlands ansökan till Nato krävs att Finland offentligt meddelar att vapenembargot mot Turkiet hävs. Det säger Turkiets utrikesminister Mevlüt Cavusoglu enligt flera nyhetsbyråer.

Finlands försvarsminister Antti Kaikkonen besöker Turkiet på torsdag och den turkiske utrikesministern säger att Ankara då väntar sig ett sådant besked.

Enligt Svenska Yle har Finland sedan 2019 närmast förbjudit export av vapen till Turkiet. Det är dock ett politiskt beslut och finns inte förankrat i landets lagstiftning.

Turkiet och Ungern är de enda länderna som inte godkänt ansökningarna från Sverige och Finland.

-Pettersson tycker att det är dags att meddela Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg att Finland och Sverige pausar sina Nato-ansökningar tills Turkiet bytt president…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Turkiet kräver att Finland häver vapenembargo

  • Björn K:
   Ja vara störst,bäst och världsledande har alltid varit Tysklands mål.
   Nu tycks f.d, Sverige också vilja konkurrera om titeln,efter c:a 300 år utan “Storhetsvälde” !!
   De styrande tycks ha fått storhetsvansinne….och vapenindustrin ler i mjugg.

   3
   9
 1. Visst, häv embargot. Vi ska ändå inte begränsa vad allierade ska få köpa av oss.
  Men sedan säger man att antingen godkänner ni våra ansökningar eller så allvarligt begränsar vi allt flyg till och från Turkiet tills det blir en ändring.

Kommentera Avbryt svar