Nobel-vd: Åkesson bjuds in om han blir statsminister

INRIKES. Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson (SD) har aldrig blivit inbjuden till Nobelfesten – men om han blir statsminister vore han välkommen, säger Nobelstiftelsens vd Vidar Helgesen till Dagens Nyheter.

Partiledare är en ledare för en frivillig sammanslutning av människor med en politisk åsikt. En statsminister kommer för att den har en funktion för staten. Det är en principiellt stor skillnad.

Stiftelsen har genom åren motiverat beslutet att inte bjuda in Åkesson med att Nobelpriset grundas i respekten för ”vetenskap, kultur, humanism och internationalism”.

Dock är Vänsterpartiet välkomna på Nobelfesten trots partiets tidigare kommunistiska värderingar och kommunismens 100-tals miljoner mördade.

-Pettersson hoppas och tror att Jimmie Åkesson tackar nej till Nobelfesten den dag han blir bjuden…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “Nobel-vd: Åkesson bjuds in om han blir statsminister

 1. Om det fanns tillstymmelse till stake i regeringen skulle samtliga statsråd tacka nej till inbjudan och även besluta att HM Konungen uteblir från både utdelning och middag. Nobelstiftelsen, som många andra stiftelser, står under statlig tillsyn så staten har makt att avsätta dessa odemokratiska orcher. Jag har för mig att det är landshövdingen i Stockholm eller Uppsala som formellt står för tillsynen.

  12
 2. Det äckligaste är att en av de som bestämmer att Åkesson inte är välkommen och sitter högt upp i myndigheten för psykologiskt försvar. Den personen borde självklart omgående plockas bort från den tjänsten.

  19
 3. Åkesson blir statsminister? Högst troligt, därför kan Nobel-kräket kosta på sig den välmarinerade pk-spydigheten han här visar.

  18
  1
 4. Dagostar, Lööv, Pehrsson, Busch har heller inte varit statsministrar…

  Ytterligare ett bevis för att nobelstyrelsen styrs av de som hatar Sverige…

  37
 5. Här har nu kungen ett gyllene tillfälle att omsätta sina uttalanden om demokrati, i praktisk handling, genom att själv utebli från detta riggade spektakel. Hans värdegrund verkar ju gå stick i stäv mot nobel-kommiténs appartheid-betéende. Ett sådant agerande skulle ge rejält med pluspoäng till det, många gånger ifrågasatta kungahuset.

  64
 6. Detta naiva och oförskämda uttalande som det uppfattas av i varje fall mer än en miljon svenskar borde medföra direkt avsked för Vidar Helgesen

  71
 7. Nobelpriset håller helt på att förlora sin status pga. kvotering och politiskt motiverade priser.

  78
 8. Jag hoppas att Jimmie blir statsminister, men jag hoppas även att han ber Pingvin ledaren fara och flyga med sin odemokratiska inbjudan. Samtidigt som detta märkliga
  sällskap bjuder in odemokratiska ledare från hela världen så ställer han krav på en
  demokratiskt vald partiledare i Sverige.

  Jag hoppas att många gör som min familj och vägrar att titta på detta Pingvin Party.

  81
  2
 9. Man får ha i åtanke att styrelsen på Nobelstiftelsen är svårt infekterad av sossar. Men det hade varit en trevlig markering av säg, Kungen, om han ursäktade sitt deltagande på middagen och istället skickade Prins Carl Philip. För att fint påpeka att alla rikets riksdagspartier är lika mycket värda.

  60
 10. Inte många ur etablissemanget som vågar uttala sig ang det politiskt fula och kolossalt okorrekta agerande av Nobelstiftelsen.

  65
  1

Kommentera