Största tappet för SD

“SD backar mest av alla partier” basuneras ut i public service efter Novus mätning av partisympatier som presenterades idag. Fast hur är det…?

Det sägs att media skapar rubriker efter hur de vill att kunderna ska uppfatta verkligheten. Kan nog i mångt o mycket stämma, ty SD står inte för det största tappet. Visserligen tappar SD flest procentenheter, men inte flest procent.

Liberalerna tappar 24,4 procent av väljarna. Miljöpartiet tappar 24,2 procent. Kristdemokraterna tappar 16,3. Centerpartiet tappar 9,2. Sverigedemokraterna tappar 8,1 procent. Således är det fyra partier som tappar fler procent av sitt väljarstöd jämfört med valet i september.

Jämfört med valresultatet som sagt. Jämfört med Novus mätning för ett år sedan står SD mer eller mindre stilla. Det i särklass största tappet sedan dess är Vänsterpartiets.

Socialdemokraterna går starkt framåt nu, vilket de också gjorde när pandemin drabbade Sverige som hårdast och när Putin invaderade Ukraina. När verkligheten kom ifatt partiet började de åter tappa väljare. Det kommer att ske även nu och siffrorna som nu presenteras i diverse opinionsundersökningar kommer att se helt annorlunda ut när vi går till val 2026.

Vänta bara tills Morgan och Annika får abstinens och börjar twittra igen.

13 thoughts on “Största tappet för SD

 1. Inte konstigt. Folk är så korkade att de inte fattar att SD inte sitter i regeringen. Folk är verkligen idioter.

  6
  2
 2. Några procent nu hit och dit, är inte viktigt. Inte heller vad Morgan och Strandhäll gör. Vad regering och riksdag gör nu och framåt är viktigt.

  33
  3
 3. Jag skiter fullständigt i kommunisternas opinions mätningar.
  Sverige behöver en Markus Allard i riksdagen.
  Ord och inga visor.
  I flera decennier har vi röstat fram partier och politiker som fortsatt med att rasera landet i sina föregångares fotspår.
  Orden har ingen betydelse så länge det inte finns en handling bakom.

  https://youtu.be/KlSmWlVUr10

  71
  1
  • Gammaldags, du är riktigt vettig, så länge du inte ägnar dig åt utrikespolitik. Hoppas du hittat din nivå!

   20
   3
   • Oj
    Det är “gammels “taktik att verka vettig och på så sätt försöka få sympatier för Rysslands krig mor Ukraina.

    2
    18
 4. Jag tror det är bättre att det informeras om SD i public service, och även sådant här, än att det inte hörs något alls, och bara är tystnad. Nu håller public service kunderna medvetna om SD.

  24
  1
 5. Troligen många som vädrar sin besvikelse över att inget är gjort av allt som är lovat. Vid skarpt läge dvs val skulle nog de festa som röstade SD inte rösta på Sossarna, Vill man ha höjda bränsleskatter nedlagd kärnkraft och annat elände så ska man rösta S eller MP,
  Kom igen om några år så får vi se vad som är gjort.

  61
  1
  • Helt sant , dessa 30 – 40 år av vanstyre kommer ta en jäkla tid att reparera till något som liknar det gamla stabila Sverige ! !

   Tyvärr är det något likt en naturlag att det alltid tar längre tid att reparera något till fungerande skick än att slå sönder o förstöra !

   48
   1
  • Nyans spelade roll inför valet. Men de av partiet Nyans väljare som nu tillfrågas om sina sympatier i undersökningarna kan inte förorda Nyans eftersom partiet inte är med i undersökningarna. Sympatisörerna förordar då S, som, utan Nyans får deras förtroende .

   23
   1
 6. Hypotetiska nyheter. Valresultatet är ju det som räknas. Men svt måste ju ha nåt att glädja sig åt

  75
  1

Kommentera