Putins ord om fredssamtal möts med varningar

UKRAINA. Rysslands president Vladimir Putin är öppen för samtal för att ”säkra Moskvas intressen”, enligt ett uttalande från Kreml.

Putins köttkvarn

Men USA:s utrikesminister James Cleverly varnar i en intervju med The Telegraph för att påstådda fredssamtal och eldupphör i Ukraina i själva verket skulle kunna bli ett sätt för Putin att vinna tid och förse armén med förnödenheter inför nya attacker.

Vi skulle se samma scener igen, men kanske om säg 12–18 månader, säger Cleverly.

Uttalandena, både Kremls och Storbritanniens, kommer efter att USA:s president Joe Biden sagt att han vore beredd att prata med Putin om den ryske presidenten har ett genuint intresse av att få stopp på kriget.

-Pettersson menar att det Putin är totalt opålitlig. Han bryter ingångna avtal och löften på löpande band…

Dessutom har Ryssland inte råd med krig.

Ryssland har brutit mot minst tolv internationella och bilatera avtal. Några av dessa är FN-stadgan, Helsingforsslutakten och Parisstadgan, som garanterar staters suveräna likställdhet och territoriella integritet, gränsernas okränkbarhet, avståndstagande från hot om eller användning av våld samt staters frihet att själva välja eller ändra sina säkerhetsarrangemang. Rysslands åtgärder är med andra ord olagliga, eftersom de undergräver och hotar Ukrainas territoriella integritet, suveränitet och oberoende. De utgör ett fortsatt hot mot själva grunden för den europeiska säkerhetsordningen och äventyrar den regelbaserade världsordningen. 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Putins ord om fredssamtal möts med varningar

 1. 250 militära interventioner i världen sedan 1991 och 469 sedan 1798 ! USAs facit så långt till dags dato . Hur många militära baser har USA runt om i världen . Betänk detta . De är dessutom inte bojkottade i VM i fotboll eller någon annan idrott . Och vilken politiker i dag oavsett kön , nationalitet , hudfärg , religion talar sanning ???
  Mvh Sjöström

  9
  11
  • Sjöström, de militära konflikter USA varit inblandade i sedan 2:a världskriget har ofta startats av Sovjet/Ryssland.

   Nikita Chrusjtjov sa tidigt att kommunismen och kapitalismen skulle vara en fredlig och ärlig tävling mellan olika samhällssystem.

   När det blev uppenbart att kommunismen inte hängde med lovade Chrusjtjov att starta kommunistiska revolutioner runt om i världen för att på så sätt bli ledande i världen. Han lyckades förstöra för många fattiga människor på jorden.

   Idag är Ryssland inblandade i c:a tio väpnade konflikter.

   11
   4
   • Pettersson
    Den Ryska revolutionen 1917 var iscensatt av västvärlden.
    Denna vidriga och blodiga statskupp var till fullo planerad, initierad och genomförd med pengar från bankirer i väst.
    Tiotals miljoner av de tidigare nätverken som styrt landet, inklusive kejsarfamiljen Romanov
    avrättades och ersattes med kommunister(Bolsheviker).
    Bankirer från Sverige var involverade i revolutionen………………Olof Aschberg “den röde bankiren”.
    De kommuniska sovjet unionen var skapat av väst.

    9
    1
 2. Ryssland skall krossas fullständigt, dess krigsmakt särras ur spel. Nu.

  Inga förhandlingar, inga avtal. Inget. Det enda som ska hända är att Västvärlden går in med full militärmakt och tillintetgör.
  Ryssarna har fått härja fritt på Krim, i Syrien och i andra regioner, fått förstöra, döda och rent utav fått utplåna städer.
  Nej, ingen nåd!

  18
  7
 3. Visst har Ryssland gjort det.
  Men, vilket alltid ska påpekas, dessa regler har inget värde. Varför? Ser du några sanktioner från USA mot Saudi?
  Nej, du gör ju inte det eftersom saudiernas folkmord i Jemen, där man mördat tiofalt fler än Ryssland i Ukraina, inte strider mot amerikanska intressen. Och nog är väl jemenitiska liv lika värda som ukrainska?
  När Putin för många år sedan stoppade USAs övertagande av ryska naturresurser, blev Ryssland över en natt en skurkstat. Det är det enda skälet till att den amerikanska politiken under Obama/Biden gått ut på att vara konfrontativ med Ryssland.
  Och är för är anklagelserna om diverse – säkerligen verkliga- övertramp och brott meningslösa. Antingen gäller lagar och regler och avtal lika för alla och alla underställs samma konsekvenser vid brott mot dem, eller så gäller de inte alls.
  Du bör också undersöka till vilken grad Ryssland undertecknat och ratificerat dessa avtal. Det är sällan fråga om “allt eller inget” utan sker gravis, med undantag. USA har precis som Ryssland, Iran, Saudi och Kina (fint sällskap för jänkarna…) varken fullt ut undertecknat eller ratificerat sådana avtal.
  Ska man argumentera utifrån moral, måste man själv klara att bli mätt med samma måttstock. Hur många hundratusen arabisk civila dödades av USA under deras krig? Hur många miljoner vietnameser?
  USA är det sista landet som ska argumentera utifrån någon slags legalistisk moral avs. internationella konflikter, och att Sverige och skrämmande många svenskar nu ivrar för att vi ska göra oss till hovnarr åt jänkarna är lika äckligt att se som de rikspuckon som fjäskar för de ryska mördarna.

  7
  11
 4. Jag tycker att förhandlingar med Ryssland är möjliga men två villkor måste uppfyllas av Ryssland först: De måste göra sig av med Putin och de måste överlämna alla kärnvapen.

  16
  5
 5. James Cleverly är Storbritanniens utrikesminister. USA:s utrikesminister heter Anthony Blinken.

 6. Om Ryssland är opålitligt så är Sverige minst dubbelt så opålitligt.
  Våra politiker skiter i oss och kör sitt eget race.

  28
  16
 7. Det verkar som om tiden är inne, för att öka trycket på de värdelösa ryssarna.
  Ingå inga avtal med djävulen, han bryter dem vid, för honom, lämpligt tillfälle.
  Krossa orcerna.
  Slava Ukraina!

  30
  12

Kommentera