Mahmut Tat har utvisats till Turkiet

TERRORISM. I sju år har Mahmut Tat från Turkiet varit i Sverige. Han lämnade fru och barn i Turkiet 2015 och flyttade till Sverige, efter att han dömts till sju års fängelse i Turkiet för ”samarbete med en terrororganisation”.

Mahmut Tat ansökte om asyl i Sverige 2015 på grund av sitt fängelsestraff för att vara medlem i terrorgrupp men nekades asyl.

Mahmut Tat

Det tog mer än fem år innan den asylsökande Mahmut Tat fick ett beslut från Migrationsverket för drygt ett år sedan. Det var ett avslag på ansökan om uppehållstillstånd, baserat på domen i rättegången i Turkiet. Mahmut Tat vädjade till Migrationsverket att ompröva beslutet och gjorde klart att han inte tänkte åka tillbaka.

Mahmut Tat greps förra tisdagen, då polisen väntade på honom när han kom från jobbet på pizzerian och körde honom först till stationen i Hjällbo och sedan till förvaret i Mölndal. I går flögs han till Istanbul där han greps direkt av Turkisk polis.

-Pettersson undrar varför herr Tat inte sökte asyl i Grekland eller något annat av Turkiets grannländer…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Mahmut Tat har utvisats till Turkiet

 1. Så Migrationsverket, Säpo e.t.c. lät en terrorist löpa fritt ilandet i sju år? Eller är det Natoansökan som gjorde att man plötslig höll med den turkiska diktatorn om att mannen är terrorist?

  35
 2. Hade han varit hemma i Turkiet och han suttit av sitt straff, hade strafftiden varit slut nu.

  33
 3. Fortsätt så och öka takten efterhand så blir det bra,sådana ska inte leva på våra
  skattepengar.Det finns tusentals av parasiter från olika länder.

  52
  1
 4. Vi kan inte hålla på att skydda en massa brottsligar. Även om vad de gjort kanske inte är olagligt just här eller har lägre straff här. Sådant skydd ska reserveras för att skydda mot avrättningar och annat barbari. När så sker bör vi även förhandla fram en straffinkluderande lösning. Ett klassiskt exempel är om någon riskerar dödstraff i USA men vi skriver ett avtal med USA att dödstraff inte kan komma ifråga innan utlämning kan ske. Vilket leder till ett längre fängelstraff istället.

  35
  2

Kommentera