Tre afghanska asylsökande döms för våldtäkt och mord på 13-årig flicka i Österrike

BROTTSLIGHET & INVANDRING. Fallet med den 13-åriga flickan Leonie som våldtogs och dödades i Wien sommaren 2021 sände chockvågor över Österrike. Igår föll domen. Tre afghanska medborgare döms för mord och våldtäkt. Den huvudmisstänkte 24-årige afghanen får livstid och de andra två afghanerna döms till 20 respektive 19 år i fängelse, skriver Kronen Zeitung. Alla tre döms också för att ha våldtagit flickan.

Leonie, 13 ÅR, drogad, våldtagen och mördad av fyra illegala afghaner. Foto: Privat

Afghanerna ska vid brottstillfället ha blandat i minst sex ecstasy-tabletter i flickans drink och sedan våldtagit henne. Den döda kroppen dumpades vid ett träd.

Domen ger familjen sammanlagt cirka 1,5 miljoner kronor i skadestånd.

“Hur dådet genomfördes rättfärdigar enligt vår mening dessa straff. De har utnyttjat flickan som ett objekt och visat en likgiltighet för hennes liv” säger domaren till Kronen Zeitung.

***

TIDIGARE 2021-08-04 Afghan efterlyst för våldtäkt och mord på 13-årig flicka i Österrike greps i London

VÅLDSVÅGEN & INVANDRING. Jag vill inte ha denna sjuka ideologi i Europa, sa den 34-årige österrikiska kanslern Sebastian Kurz efter mordet på en 13-årig österrikisk flicka som nyligen begicks av fyra afghanska asylsökande.

13-åriga Leonie, hade gått ut en fredagskväll i slutet på juni för att träffa en tjejkompis men kom aldrig hem. Hennes döda kropp hittades vid ett träd. Leonie hade blivit drogad och våldtagen upprepade gånger innan hon mördades och kroppen dumpades.

Fyra afghaner är misstänkta, tre har 16, 18 och 25 år har gripits av polisen. En fjärde, 22-årig afghan, var på fri fot men jagades med en europeisk arresteringsorder.

Samtliga afghaner hade fått avslag på sina asylansökningar och uppehöll sig i landet illegalt. Den efterlyste 22-åringen har rapporterats till polisen vid sex olika tillfällen sedan 2016 misstänkt för brott som misshandel, narkotikabrott och häleri. Han släpptes ur fängelset i början av 2021 efter att ha avtjänat ett nio månader långt straff, skriver RTL.

Nu rapporterar Daily Mail att den fjärde afghanen gripits i London.

-Pettersson undrar om afghanerna och andra reser omkring inom och utom EU som de vill? Och gör de det borde de kunna åka hem också…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Tre afghanska asylsökande döms för våldtäkt och mord på 13-årig flicka i Österrike

 1. Livstid för mig är när man lämnar fängelset med träfrack som familjen bekostas när skräpet går bort, och då inte till friheten.

  13
 2. Vid såna här avskyvärda brott borde det vara dödsstraff i hela Europa. Vi måste tänka om när det gäller straff. Då vi importerar folk från medeltida kulturer måste vi ha medeltida straff också. Fängelse här är semester för dessa invasiva arter

  46
  1
  • Invasiva arter utrotas inom flora och fauna… exempel nyligen den invasiva vandringssnäckan i Skåne… kan vi inte göra samma sak med Islam?

   38

Kommentera