Hep Stars Svenne Hedlund är död

INRIKES. Artisten Svenne Hedlund är död. Hedlund hade en lång artistkarriär bakom sig men blev främst känd för sin tid med popbandet Hep Stars som bildades på 60-talet. Han hade också framgångar med duon Svenne och Lotta, ihop med dåvarande hustrun Lotta Hedlund. Svenne Hedlund var troligen Sveriges populäraste artist under 1960-talet.

Vännen och kollegan Ulf Stjernbo berättar att Hedlund varit sjuk en tid efter att ha drabbats av covid-19 under hösten. – Han repade sig, men blev inte riktigt återställd. I onsdags kväll fick han åka ambulans in till Värnamos lasarett, säger Stjernbo.

Svenne Hedlund blev 77 år gammal.

Svenne Hedlund på Wikipedia…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Hep Stars Svenne Hedlund är död

 1. Kommer ihåg när Hepstars lirade på Bellmansgården i Hornsberg i början på 60-talet (den låg vid Karlbergakanalen väster om Ekelundsbron) vilket ös, raggarna blockerade omkringliggande gator.
  De va tider det.
  Tack Svenne och Lennart RIP

  20
  • Ja.nu är både Svenne och Lelle borta.När jag var ung tonåring hade jag en stor bild av Hep stars på väggen.Man fick ibland stora pappersbilder som bilaga från den insomnade tidningen Bildjournalen på popband.Min Mor förfasade sig alltid över hur jag kunde ha väggen tapetserad i mitt rum med dessa långhåriga gossar.Dom kan väl gå och klippa sig innan dom blir fotograferade tyckte hon……! Vila i frid nu Lelle och Svenne.Kanske ni får lira ihop igen uppe i himlen….

   27
 2. Drabbad av covid. Tråkigt att våra riktiga artister nu försvinner in i artisthimlen, en efter en. Kvar blir de yngre medelmåttorna. Var Hedlund vaccinerad? Är det en tillåten fråga?

  26
  2
  • Kanske tillhör han den samling av fullvaxinerade som drabbas av covid och
   avlider, och då kan man fråga sig vad det är man blivit vaxinerad för?

   29
   1
   • Jag har för mig att det var något av de här gamla banden, möjligen Hep Stars, som har en massa fans i Japan. Om det nu var det bandet så blir det nog en reaktion från det hllet också.

   • Hep Stars har nog en del uppmärksamhet i Japan tack vare Benny. Annars var det Spotnicks som var stora där liksom Lee Kings lite grann.

Kommentera