Hybrit-Hybris om Norrlands stålmän och den gröna kryptonit-bubblan:

GRÖNT SLÖSERI AVSNITT 3. Klimatet kräver omställning, och svenska staten investerar därför nu ofantliga mängder pengar och elektricitet i så kallade “gröna satsningar”. Den historiskt största av dessa gröna satsningar kallas “HYBRIT” – och ska göra norrländsk stålproduktion fossilfri. Men kan politiker verkligen avgöra vilka storskaliga investeringar som fungerar på riktigt? Är de mest radikala klimatprojekten nödvändigtvis även de mest effektiva klimatprojekten – och vad händer med ett samhälle där industripolitiska visioner tillåts trumfa verklighetens förutsättningar?

Dessa frågor tar Henrik Jönsson upp i den tredje delen av programserien “GRÖNT SLÖSERI” – som denna vecka granskar de ofattbara belopp som just nu pumpas in i vad som bäst kan beskrivas som: HYBRIT-HYBRIS.

Grönt slöseri och Etanol-Jesus (Del 1)

Vindkraft-värk (Grönt slöseri del 2)

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Hybrit-Hybris om Norrlands stålmän och den gröna kryptonit-bubblan:

 1. Repris på stålverk 80, eller vad som händer när politiker leker affärsmän. Vi har även sett det när politiker ville köpa kraftverk i Europa. 100-miljarders förluster.
  Så mitt råd till politiker, överlåt affärsutveckling till företagsledarna.

  18
 2. Kom igen nu alla korkade sosse/Mp väljare. Vet att ni gillar bidragslivet, men nu får ni spotta i nävarna och knega utav helvete, så skattepengarna kommer in till dårarna i maktens korridorer.
  Skyll er själva ni har envist hållit er kvar vid dessa landsförrädare.
  Era barnbarn, kommer att berätta, för sina barn, om tiden, då den totala idiotin, svepte fram, i form av en imbecill grön våg, över landet. Detta samtidigt som avdankade vänsterpolitiker försåg sig med enorma förmögenheter!

  28
  1
 3. Mycket sevärd.
  ”Går det ens att få fram ny el motsvarande Finlands förbrukning?”
  ”Det måste gå” svarar statens tillsatta VD, och tillägger att vindkraft är framtiden.

  Vindkraften producerade igår i genomsnitt ca 1600 MW, Finland konsumerade igår ca 9500 MW i genomsnitt. Så 6 gånger fler vindkraftverk hade krävts.

  24
  • Vi får börja spara ! Ingen julbelysning och sluta rosta bröd på helgen !!!
   Klart det fungerar om man sparar lite

   18
   1
 4. Egentligen är ”fossilfritt stål” en rejäl lögn. Stål kräver sk metallurgiskt kol pga att kolet har en central roll i att stål blir stål isället för järn. Stål är en legering av järn och kol och kolet är fossilt.

  38

Kommentera