Vindkraft-värk

ENERGIPOLITIK. Vindkraft framhålls vara lösningen på Sveriges energikris – och intresset för att bygga vindkraft beskrivs vara rekordhögt. Hur ser vindkraftens ekonomi egentligen ut bortom omställningslogiken? Har den svenska vurmen för vindkraft påverkat kalkylerna? – och är det möjligt att ideologiskt tryck och politiska förhoppningar ännu en gång har skapat en GRÖN BUBBLA?

Dessa frågor tar jag upp i det andra avsnittet av programserien “GRÖNT SLÖSERI” – som denna vecka granskar vindkraft, subventioner och den gröna vind-bubbla som hotar att ge hela Sverige betydande VINDKRAFT-VÄRK.

Grönt slöseri och Etanol-Jesus. Del 1

Henrik Hönsson om vindkraft och gröna bubblor i Göteborgs-Posten ledare

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Vindkraft-värk

 1. Petterssons
  När jag var yngre eldade vi med briketter av kol, sen bytte vi panna och elda med olja. Vi hade ingen bil, ingen teve, ingen diskmaskin, ingen tvättmaskin, få lampor och vi badade inte varje dag.
  Lite senare kom till samhället kärnkraft som nu delvis är nedmonterad så det vore skönt med ett alternativ innan man dör. Nu fryser jag.

 2. Läs ANNA DAHLBERG i dagens EXPREESSEN

  Vindkraft är INTE en självklar energiförsäljning

  Varför granskas inte naturskövlingen när stora arialer kalhuggs?

  Varje vindsnurrefundament kräver 500-550 Kubikmeter cement och 30 ton armeringsjärn

  Var kommer cementen i från?

  30
  1
 3. Ja att Maggan och miljömuppar över lag behöver en metal upplyftning är inte fel . Till detta läge då dessa batteri fabrikerna som fullständigt saknar el ?
  Hela denna miljö idiotin kommer att driva svensk inflationen och sysselsättning rakt ned i fattigdom ??
  Och det gäller att se till att skulden hamnar på sossialistika idiotin och får betalas av fackföreningar som då är dem som driver konstiga individer sommmagga och svetsaren

  18
  1
 4. Hur falsk Magda är fick vi ett lysande exempel på när hon besökte Sölvesborg, för att grattulera dom två demokratiföraktande partierna S och M, när man går på tvärs mot
  folkviljan. Maggan som förmodligen aldrig nämnt namnet Sölvesborg, som hon visste
  att det sköttes exemplariskt av Luis Eriksson, vilket även röstresultatet visade ett tydlig
  inriktning genom att SD går fram med 10 %, inget som imponerar på M;agda, folkviljan
  är hon ju så van vid att skita i, och när nu två makt**ta galningar för att få makt och fylla
  på sina redan allt för väl tilltagna ersättningar för sina mediokra jobb, ja då jublar Magda,
  att dessa två partier varit som hund o katt tidigare har ingen betydelse, dom straffar ju
  det partiet som även börjat att bli ett hot mot Magdas eget, ocfh då är alla medel tillåtna?

  Jag hoppas verkligen att dessa två partier blir straffade av väljarna vid nästa val,
  nu är det inte säkert att denna konstelation håller så länge, jag hoppas att Sölvesborgarna demonstrerar sin avsky om så ända fram till nästa val, demokratiföraktare ska hållas kort!

  36
  1
 5. Nu har E.ON låtit meddela sina kunder att nätavgiften måste höjas vid årsskiftet. Det är förstås för att dra nya elledningar till den nyckfulla vindkraften. Varför ska kunderna vara med och subventionera vindkraftinvesterare utan att få andelar av investeringen? Nu liknar det ren stöld från allmänheten. Dessutom har elpriset toppats i hela Sverige för att man förbereder vattenkraftverken i norr för isläggningen. Det händer väl varje år utan att elen blivit skyhög. Har aldrig hört argumenten tidigare. Vad sysslar Sveriges myndigheter med egentligen. Botten tycks ha gått ur totalt.

  36
  • Har du hört talas om Karlshamns Kraftverk, oljeeldat, 662MW. Det är grejer det! 140 000 liter olja i timmen, tydligen miljövänligt som fan enligt MP!
   Bara för att skifta våra bilar till el, behöver vi 6 st NYA kärnkraftverk, allt enligt Björn Gillberg, men du vill tydligen sätta vingar på biltaken, är du så korkad?

   47
   • Stefan.
    Jag menar var skall elen komma ifrån, innan kärnkraften är utbyggd.
    Själv har jag inga synpunkter på varifrån elen kommer. Bara att den kommer.

  • Exportförbud skulle räcka långt men inte ända fram. Nu tror och hoppas man på att Sverige som stor nettoexportör ska räddas av andra länder de kalla vindstilla dagar då vattenkraften och kärnkraften inte räcker till. Om Tyskland, Danmark, Polen, Litauen och Finland inte förmår att täcka sina energibehov vanliga dagar att de helt plötsligt på något magiskt vis skulle hitta nya okända energikällor vore hysterisk roligt om det inte gällt en allvarlig fråga.

   I längden är svaret Gen IV-kärnkraft som kan använda det “utbrända” kärnbränslet i tusentals år. Men det ligger några årtionden framåt i tiden.

   13

Kommentera