Två svenskar häktade för mordförsök, grovt vapenbrott och framkallande av fara för andra

VÅLDSVÅGEN. Man skottskadad i Nyköping skrev bloggen i veckan. Nu har två 18-åringar häktats misstänkta för mordförsök sedan en ung man skjutits i huvudet i en lägenhet i Nyköping. Den skjutne, som är under 18 år, är mycket allvarligt skadad efter händelsen som inträffade i tisdags, han fördes till Nyköpings lasarett och därifrån vidare till Karolinska sjukhuset för specialistvård. Dessförinnan provsköt de unga männen med vapnet ut genom ett fönster, varför de också misstänks för framkallande av fara för annan.

Åklagare Fredrik Beijar ville att 18-åringarna skulle häktas för mordförsök, grovt vapenbrott och framkallande av fara för annan. En linje som också tingsrätten gick på. Åtminstone en av de unga männen medger att han befann sig i lägenheten när en yngling – som enligt polisen är yngre än 18 år – träffades av ett skott i huvudet.

18-åringen nekar dock till brott, berättar hans försvarsadvokat Lars Wall efter förhandlingen.

En av de häktade tonåringarna tillstår att vapnet som användes tillhör honom, men båda nekar till anklagelsen om mordförsök.

 I dagsläget går det inte att utesluta att det kan vara ett vådaskott, men det går heller inte att utesluta att det var avsiktligt, säger åklagare Fredrik Beijar.

-Pettersson säger att fallet är ovanligt, både offren och de häktade har svenska namn enligt Nyköpings Tingsrätt Målnummer B 3735-22

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Två svenskar häktade för mordförsök, grovt vapenbrott och framkallande av fara för andra

  1. Bytta namn från Ahmed, Abdulla etc? Eller adopterade?
    Annars är det väl mena-kulturen som smittat.

  2. Svenska namn är ingen garanti för att de inte är muslimer. Titta på de kriminella trädgårdsentreprenörerna i Skåne.

    13
    1

Kommentera