Strategin mot elnätet ”avtrubbad”

UKRAINA. Rysslands mål med att attackera viktig infrastruktur, snarare än Ukrainas militära styrkor, är att demoralisera befolkningen och i slutändan tvinga Zelenskyj och hans styre att kapitulera, skriver det brittiska försvarsdepartementet i en uppdatering.

Men eftersom Ryssland redan har använt en stor del av de robotar som är lämpliga för ändamålet ”har strategins effektivitet sannolikt avtrubbats”, skriver departementet.

Ukraina har dessutom kunnat förbereda sig för sådana attacker i nio månader, både materiellt och mentalt. Därför menar departementet att strategin sannolikt hade varit mer effektiv om den använts redan i början av invasionen.

Sky News

-Pettersson säger att Putin har lyckats med en sak, att ena större delen av Ukrainarna mot Ryssland…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 thoughts on “Strategin mot elnätet ”avtrubbad”

 1. Hmmm…
  Ingen har hitintills haft/har/kommer ha rätten att på lagliga grunder invadera ett land och försöka jämna det med marken.

  Som jag ser det ska Ryssland och Putin lämpas ner i samma avgrundshål som Hitler och hans anhang befinner sig i.

  Det vill säga om Gud finns alltså:

  6
  7
 2. ”Men eftersom Ryssland redan har använt en stor del av de robotar som är lämpliga för ändamålet ”har strategins effektivitet sannolikt avtrubbats”, skriver departementet.”
  MEN har inte denna typ av info kommit fram sedan månader….. jaa någon gång kanske det stämmer MEN till dess lägg inte alla guldpengar på det äsl…..

  19
  14

Kommentera