Invasionsplanen så hemlig att den gick snett

UKRAINA. Rysslands plan för att överta Ukraina var så hemlig att många i generalstaben inte kände till den förrän några dagar innan invasionen. Det visar en ny rapport från den brittiska tankesmedjan Royal United Services Institute (Rusi) enligt Dagens Nyheter.

Planen – som var att invadera landet på tio dagar och annektera det i augusti – förutsatte att styrkorna var snabba. Men eftersom planen var så hemlig hann inte styrkorna förbereda sig tillräckligt för att kunna genomföra den på ett taktiskt effektivt sätt, heter det.

Enligt Rusi hade planen kunnat lyckas – om den genomförts på ett kompetent sätt.

”De kom mycket närmare än vad som är allmänt känt”, skriver Rusi.

RUSI:s rapport

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Invasionsplanen så hemlig att den gick snett

 1. Planerna var så hemliga att bara den högsta ledningen i Kreml samt Pentagon, Vita Huset och Downing Street 10 visste vad som pågick.

 2. Att planer och förberedelser för en avancerad militär operation går snett i världens (?) törstigaste land är ingen total överraskning !

  Normalt så finns det inget positivt med hög alkoholkonsumtion . . Men det tycks ha uppstått ett undantag i detta ! (?)

  9
  2
 3. Nåja nu kan de ryska generalerna trösta sig med att om planen varigt mindre hemlig så hadde den förmodligen läckt vilket skulle ha resulterat i att den spruckit i alla fall.

  30
  2

Kommentera