Tyskland köper naturgas av Qatar

ENERGIPOLITIK. Qatar och Tyskland skrev under tisdagen på ett långsiktigt avtal som skickar två miljoner ton LNG per år till tyskarna, rapporterar Bloomberg. Leveranserna startar år 2026 och ska pågå i minst 15 år säger Qatars energiminister Saad al Kaabi.

LNG terminal

Tyskland är ett av de värst drabbade europeiska länderna efter att Moskva dragit åt gaskranen. Affären innebär ett steg i rätt riktning för landet att säkra energitillförseln framåt, skriver Bloomberg.

Berlin har ett mål om att bli klimatneutralt till år 2045 men enligt nyhetsbyrån går detta långa avtal i strid med det.

Affären är bara 6 procent av de 46 miljarder kubikmeter rysk gas som Tyskland importerade år 2021.

Azerbajdzjan är redo att leverera mer gas till Västeuropa via ledningen Trans-Balkan, dock finns en flaskhals, nämligen ett avtal med Turkiet.

Det skulle bara behövas en månad av förberedelser för att få igång exporten. Förhandlingar med Turkiet fortgår enligt Aliyev.

Ett avtal har skrivits med målet att få levererat minst 20 miljarder kubikmeter gas till EU årligen från år 2027.

Trans-Balkan är huvudledningen när det gäller gasexport och löper via Ukraina, Moldavien, Rumänien, Bulgarien och Turkiet.

-Pettersson noterar att det går bra att göra affärer med Qatar samtidigt som landet kritiseras för sin brist på mänskliga rättigheter…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Tyskland köper naturgas av Qatar

 1. Merkels Tyskland, och Reibfeldts/Löfvens Sverige!!!

  Fördärvade länder båda två!!! Och här härjar Reinfeldt fortfarande, I en sjuk organisation, för att tvinga kvar reduktionsplikten. Vi blir inte av med den jäkeln! Han är som klibbigt klister!

  Men Tyskland då: Här väljer man mullornas Iran, framför Putin! Och är islamistiska Aserbadjan, så mycket bättre då???

  Och varför måste man välja detta totalitäralternativ???

  P G A Merkel och die Grynen, såklart!

  FÖR ATT DE DÅRARNA LAGT NED MASSA KÄRNKRAFTVERK, DÄR, SOM HÄR I SVERIGE, OCH GJORT TYSKLAND BEROENDE AV KOLKRAFT OCH GAS!!!

  Och KD i Tyskland är som sossarna här! Lika korrumperade och fördärvade av samhället! Och lika sjukt socialistiska!!!

  Eller varför tror ni vi har det PK-istiska vansinniga EU vi har???

  P g a Merkel såklart!

  Det var hon och Reinfeldt som öppnade upp Europa för massinvasionen av utlänningar!!! Och HON SOM STARTADE HELA ELÄNDET!!! OCH SEN DEN USLA, DÅRAKTIGA ENERGIPOLITIKEN PÅ DET!!!

  VI HADE TVÅ MARODÖRER, SOM PÅ SAMMA SÄTT FÖRSTÖRDE VÅRT LAND, NÄMLIGEN:

  REINFELDT och LÖFVEN!!!

  12
  2
 2. Skrev en kort kommentar till detta avtal med Islamist-staten Qatar,,men den försvann ut i rymden….
  Skam den som ger sig !
  Vidare lät ARD meddela,att Gasen skall börja levereras 2026, och utgör endast “ett piss i Östersjön”,vad industrin är i behov av. I övrigt rapporterades att bristen på Gas redan i vinter,nu börjar oroa landet.
  Tyskland sitter verkligen i en klämma på flera områden. Inflationen hade visserligen minskat med 0,4 % i November,men utgör likväl 10 %…

  10
  9
 3. J noterar att det tyska samvetet är underordnat folkets och nationens väl. Först Ryssland nu Qatar. Man kan ha olika synpunkter på det. Men de verkar sätta den egna befolkningen samt industrins väl främst. Gjorde sosse och mp regeringen det?

  14
  1
  • Oj:
   Ja det är exakt samma grupper som ödelägger våra båda länder….
   Socialister,Gröna extrema o. med hjälp av Kommunisterna !!
   Sedan får vi inte glömma den stora grupp som kallar sig Journalister, men dagligen uppträder som skribenter o. extrema propagandister !
   Alla tidningar/medier är dagligen fylla med deras artiklaer,för ett framtida totalt vänster-samhälle.

   10
   4
  • Bara att konstatera att Tysklands politiker skitit så in i helvete i det blå skåpet att deras prio ett under många år framåt kommer bestå av att slicka röv på mänsklighetens allra sämsta representanter.

Kommentera