Åtal för synnerligen grovt narkotikabrott i bl.a. Skåne och Blekinge

BROTTSLIGHET. Åklagaren har i dag åtalat 15 personer i ett mål där stora mängder amfetamin tillverkats och sålts i Sverige. Bevisningen består bland annat av de inblandades kommunikation via krypteringstjänsterna Anom och Sky ECC.

13 av de 15 åtalade är häktade. När polisen gjorde tillslag den 24 maj 2021 frihetsberövades sju personer och under utredningens gång har ytterligare sex häktats. Förundersökningen visar att amfetaminet har tillverkats i ett bostadshus i centrala Osby och i ett stall på Listerlandet i Blekinge. Det framställda amfetaminet har överlåtits till personer i Osby, Åhus, Kristianstad, Värmdö och i Norje, på Listerlandet. Flertalet av partierna togs i beslag direkt i samband med överlåtelserna. Köparna är hemmahörande i Kungsbacka, Värmdö och Helsingborg, där ytterligare narkotika påträffats.

Det är en synnerligen omfattande tillverkning av amfetamin som skett på svensk mark. Vår uppfattning är att det var avsett för den svenska marknaden och spridning i missbrukarleden i Sverige, säger kammaråklagare Marie Reutne, som är förundersökningsledare.

Åtalet omfattar hantering av 275 kilo amfetamin och amfetaminolja, 57 kilo cannabis, stora mängder ecstasy och en mindre mängd kokain. Gatuvärdet på narkotikan som ingår i åtalet ligger på 82 miljoner kronor. Brottsperioden är från den 1 januari 2021 till den 24 maj 2021.

Tre personer åtalas också för grovt vapenbrott sedan polisen hittat vapen i samband med tillslagen. De fyra huvudmännen som kontrollerat verksamheten är häktade. De kommer från Kristianstad.

Organisationens ledare har haft en grupp med människor under sig som har fått förtroendet att vara delaktiga i verksamheten som framställare av amfetaminet och för att hjälpa till vid försäljningen. Vi har ett gott bevisläge genom polisens spaningsarbete och då den brottsliga verksamheten finns dokumenterad genom de krypterade tjänsterna, säger kammaråklagare Helena Ljunggren, som också arbetat med förundersökningen.

Den resurskrävande utredningen har letts av polisen i polisområde Blekinge nordöstra Skåne. – Utredningsarbetet har pågått i 1,5 år, säger Fredrik Liljeroos, chef för utredningssektionen. Det har varit väldigt många personer som arbetat för att föra utredningen i hamn. Vi har förutom egen personal haft hjälp av regionala och nationella utredare. Vi har också haft internationella kontakter i utredningen.

Målnummer i Kristianstad tingsrätt: B 1391-21.

Förhandlingen kommer att hållas i säkerhetssalen i Malmö. Åklagarna beräknar att den kommer att ta ungefär 50 dagar.

Kort ur åtalet, Ansvarsyrkanden m.m.

SYNNERLIGEN GROVT NARKOTIKABROTT (Andres Alvarez Rodriques, Jose Alvarez Rodriques, Emad Amin, Ahmad
El Jamous, Jalal Es-Samri, Peter Hedendahl, Jacob Jokhadar, Linus Jönsson, Cesar Morales Figueroa, Robin Mörman, Robin Pakkala, Hasan Pirincal och Elin Willander) och GROVT NARKOTIKABROTT (Jalal Es-Samri, Linus Jönsson, Cesar Morales Figueroa, Robin Pakkala och Hasan Pirincal)

Gärning: Hasan Pirincal, Cesar Morales Figueroa, Emad Amin, Linus Jönsson, Jalal EsSamri, Andres Alvarez Rodriques, Robin Pakkala, Jose Alvarez Rodriques, Ahmad El Jamous, Peter Hedendahl, Jacob Jokhadar, Robin Mörman och Elin Willander har tillsammans och i samförstånd under tiden 1 januari till den 24 maj 2021 i bland annat Kristianstads kommun, Osby kommun och Sölvesborgs kommun, i överlåtelsesyfte hanterat stora mängder narkotika som varit avsedd för missbruk. De tilltalade har därvid vidtagit bl a följande åtgärder:

a) Som ett led i narkotikahanteringen har Hasan Pirincal, Cesar Morales Figueroa, Emad Amin och Jalal Es-Samri samt ytterligare personer under ovan angiven tid i Skåne och på andra platser i Sverige, inom ramen för en gemensam brottsplan, tillsammans och i samförstånd organiserat framställning av ca 270 kg amfetamin genom att bl a anskaffa amfetaminolja och andra preparat som varit särskilt ägnade att användas som hjälpmedel vid framställan av amfetamin. De har vidare förvärvat, anskaffat, förvarat eller innehaft ytterligare 12 liter amfetaminolja vilket motsvarar ca 40 kg amfetamin. Hasan Pirincal, Cesar Morales Figueroa, Emad Amin och Jalal EsSamri har under samma tid i Sverige tillsammans och i samförstånd planerat, organiserat och koordinerat nedanstående medgärningsmäns ageranden i enlighet med vad som påstås i punkterna c)-i) nedan, allt i syfte att medgärningsmännen skulle framställa ovan angivna mängd amfetamin, förvara, förpacka, transportera och inneha den framställda
narkotikan, befordra narkotikavederlag samt på annat sätt utföra olika uppgifter inom ramen för den brottsliga verksamheten. Hasan Pirincal, Cesar Morales Figueroa, Emad Amin och Jalal Es-Samri har därvid under samma tid i Sverige tillsammans och i samförstånd med andra personer förmedlat kontakter med köpare i Kristianstad och på andra platser i Sverige samt överlåtit narkotika enligt följande:

 • ca 8,5 kg amfetamin i Åhus den 12 februari 2021
 • ca 30 kg amfetamin i Osby den 4 mars 2021
 • ca 30 kg amfetamin i Stockholm/Värmdö den 7 mars 2021
 • ca 37,8 kg amfetamin i Kristianstad den 25 mars 2021 (”Gårdstånga 1”)
 • ca 58,3 kg amfetamin i Värmdö den 6 april 2021 (”Värmdö”)
 • ca 54,9 kg amfetamin i Norje den 24 maj 2021 (”Gårdstånga 2”)
 • ca 25,1 kg amfetamin på okänd plats i Sverige och på Planteringsvägen i Helsingborg.

-Pettersson säger att 1,5 års utredning, 50 dagars rättegång, en advokat per åtalad för 1.442 kronor plus moms osv…kostar en och annan krona…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Åtal för synnerligen grovt narkotikabrott i bl.a. Skåne och Blekinge

 1. Vissa gör sig förmögna på sådant här.
  Reportage: ”I den svarta ekonomin i Sverige är narkotikahandeln en av de stora näringarna, att sälja narkotika kan vara mycket lönsamt”.
  En f.d. langare berättar att han tjänade 80 000 kronor i månaden på att sälja heroin, medan dem som han köpte heroinet av, i sin tur tjänade mellan 500 000-1 500 000 kronor i månaden. (dvs, så drog han årligen in drygt 1 miljon på försäljningen, och hans leverantörer mellan 6-18 miljoner).
  https://sverigesradio.se/artikel/6605177

  5
  1
 2. Ännu en blattehärva. Utvisning av hela bidragssökarnas släkt är det enda tvångsmedel som de förstår. Helst direkt så de, mentalt efterblivna, inte kostar Sverige något. 🇸🇪

  25
  1
 3. “i ett stall på Listerlandet i Blekinge” Kan det vara ett minkstall? Vore smart i så fall. Där luktar satan så inte en jävel vill åka dit. Utom gangstrarna som åkte dit förstås.

  Vad säger sossarna och moderaterna? Nu kan de inte skylla på SD!

  23
  • Jo, men man kan lätt byta till ett svenskt namn, precis som några kända bröder i trädgårdsmästarsvängen har gjort…

   16
   2
  • Har de inte tagit alla Danderydsungdomarna som enligt Löfven köpte så mycket knark att det var deras fel att Sverige blev så kriminellt.
   Eller var det något de ( sossarna) fick sig itutat på Bommervik.

   11
   1

Kommentera