Polen vill skapa största armén i Europa

FÖRSVAR. Polen, som ha runt 40 miljoner invånare på en yta som är 30 procent mindre än Sveriges, planerar att kraftigt förstärka sin militära förmåga de kommande åren och i budgeten för nästa år ökar försvarsutgifterna med 67 procent till motsvarande runt 224 miljarder kronor, uppger Ekot.

T-72 Stridsvagn, Polen

Bland annat vill regeringen köpa 1400 stridsvagnar, flera hundra luftförsvarspjäser och ha 300.000 man i armén, utgiftterna blir runt tre procent av BNP.

Men satsningen får kritik från oppositionen. ”Vi behöver en del av de här investeringarna, men omfattningen är minst sagt oväntad, så frågan är om vi har råd just nu”, säger Robert Kwiatkowski som representerar vänstern i det polska parlamentet.

-Pettersson undrar vem som hotar Polen?

Europa och Rysslands Europeiska del

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Polen vill skapa största armén i Europa

 1. Säkert vill Polen ha en stark försvarsmakt/ krigsmakt . Säkert lika stark som den de sa 1939 skulle inta Berlin på några dagar . De hade den gången Frankrike , England/GB och USA med sig . Vilket fick andra världskriget att starta 3/9 -39 . Polens bundsförvanter var även lierade med Sovjetunionen som var lierad med Tyskland ? Följ pengarna !!
  Mvh Sjöström

  3
  8
 2. “Pettersson undrar vem som hotar Polen?”

  Det är ju knappast Ryssland iallafall för landet klarar inte ens av att vinna mot Ukraina enligt Pettersson Bloggen och 100% av alla västmedier.

  9
  18
  • Visst, att Ryssland inte kan vinna stod helt klart redan efter ett par veckor. Däremot kan de förstöra och terrorisera på många sätt. För det krävs inte lika mycket, det räcker med att de är riktiga svin.

   16
   3
  • Polen har erfarenhet av att sitta i skiten. Sovjet/Rysslands totalitära inflytande och det förtryck det skapade glöms inte i första taget.
   Idag är det mindervärdiga landet, under Putins ledning, åter igång, med att försöka skaffa sig mer landyta. Varje civiliserad människa uppfattar Ryssland, som ett mobbarland, desperat i sina försök att få åtnjuta någons respekt. Vad idioten Putin inte förstått är, att respekt är något man förtjänar, inte hotar sig till.
   Förstår den polska hållningen, fullt ut!

   30
   5
 3. Sveriges marina och flygstyrka måste också stärkas samt möjligheten för markstridskrafterna att få tillgång långdistansartilleri samt även kryssnings- och/ eller ballistiska robotar.

  31
  4
  • Polen har alltid hotats av Ryssland och Tyskland. Just nu går det strålande för Polen och är naturligtvis en sten i skon för tyskarna, som med alla medel inom EU försöker bromsa Polens utveckling. Tyskarnas förhoppning är att avsätta nuvarande regering och att ersätta den med Donald Tusk, som styr åt tyskarna.

   5
   3

Kommentera