Xi fast i en fälla – utländska vaccin lösningen

KINA. Protesterna i Kina har försatt president Xi Jinping i vad som i schack-termer kallas för ”dragtvång” – han måste göra något men alla alternativ riskerar att förvärra situationen, skriver Clara Ferreira Marques i en analys för Bloomberg.

Kinas president Xi Jinping. Foto: Paul Kagame CC By

Clara Ferreira Marques pekar på att presidenten måste ta hänsyn till att vaccinationsgraden i landet är relativt låg samtidigt som smittspridningen skenar. I den andra vågskålen ligger extraordinära demonstrationer och en vacklande ekonomi.

Yuan Yuang på Financial Times är inne på samma linje. Hon skriver att Kina inte har sett så omfattande protester sedan massakern på Himmelska fridens torg 1989. Men om Xi lyfter på restriktionerna för att blidka demonstranterna riskerar ytterligare en miljon kineser att dö av covid-19.

En möjlig lösning som FT-skribenten lyfter fram är att Peking drar igång en ny vaccinationskampanj och tillåter utländska mRNA-doser. Då skulle Kommunistpartiet kunna deklarera en seger över covid och tillåta Kina att gå vidare.

-Pettersson är inte specialist på virussjukdomar eller andra farsoter men inser att Kinas system med att låsa in och isolera människor är ohållbart…

Kinas officiella dödssiffra i covid-19 är 5.200 personer.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Xi fast i en fälla – utländska vaccin lösningen

 1. Den där journalisten som skriver precis vad Big Pharma vill sälja in är sannolikt en s k Nyttig Idiot!
  Varför skall Kina använda mRNA-baserade preparat som inte har någon som helst effekt, när Kina har egna preparat, icke mRNA-baserade , vilka har åtminstone ”någon” effekt, samt inte har hittills nämnvärda biverkningar.

  En annan sak är att Kina knappast skulle köpa in några mRNA-baserade preparat utan börja tillverka dem själv. Patentintrång? Skit heller! De ändrar bara en liten detalj, så gäller eget patent. Samma metod använder ju Big Pharma!

  10
  14
 2. Nja, nu vet man mera om vaccin än för två år sedan. Virus brukar dessutom bli svagare efter pandemi. Det stora hindret är okunniga och mutade politiker. Löfven verkar vara både och.
  5000 av 1 500 0000 000. Antar att fler dör i cancer eller bilolyckor.

  7
  6
 3. Sveriges antal avlidna med viruset är 21.000 varav mer än 16.000 smittade, avlidna, aldrig fick vård på IVA…. BTW överlevnaden från IVA är mer än 50% mycket mer……
  mRNA preparat, genpreparat, är ju toppen dock verkar den naturliga immuniteten och nötandet var 4:e månad med en påfyllning vara det man behöver Sverige har stuckit 85% av befolkningen över 18 och vi har ett tillskott varje månad med 3.000 nya smittade, eller för den delen de som redan gjort minst ett varv…. lite konstigt att Kina som använt preparat, vaccin, av den gamla typen, inte har stoppat smittan där dock som med influensan varje år behövs en nystart med nya varianter…… men även i Kina borde de nya varianterna vara mildare… så hysterin är förmodligen en grej i sig och inte en hälsofråga……. kuriosa….. Indien senaste rapporten 5.000 smittade Sverige 15.000 i Indien dör det hälften så många per vecka som i Sverige och endast 15 pat hamnar på IVA MEN 100 dör per vecka i Sverige så många kan inte ha vårdats på IVA tror dock att Indiens befolkning är större än Sveriges
  I Sverige avråder man nu vaxande för fullt friska under 18…. undras varför? MEN man har typ 20miljoner doser i den kalla frysen och av det gamla vaxet……. om man vilket man säger skall vaxa de som inte är med på tåget med den gamla varianten av vax gnager man 10% av baklagret så överslag 250sek/dos och 20miljoner doser blir 5miljarder att återvinna alternativt låta go down the drain….. bra dock att MSM lyfter detta slöseri som skett….. och som lite lök på fisken den aktiva substansen är 3x större i Moderna i det gamla… i den uppdaterade varianten så är skyddet för den gamla varianten i Modernas nya lika stort som skyddet i Pfizers gamla…… Yrsel någon eller en misstanke att det rör sig om något helt annat än hälsa….UK och Sverige avråder vax för fullt friska under 18 medan USA rekommenderar det nya preparatet från M och P från 6år… well what could possible go wrong?

  7
  14
  • Är det så svårt att fatta att det är utsiktslöst att påverka snabbmuterande virus med ”preparat” (även om de kallas ”vaccin”). När vaccineringarna kommer igång, så är det garanterat helt andra virusvarianter som är ”aktiva” än som preparatet tillverkades för. De giriga Big Pharma hoppas att de skall kunna köra samma visa som med influensavacciner. De funkar i princip inte heller. Ett optimalt skydd mot både influensa och Covid är att ta ”Lunginflamationsvaccin” (så länge detta inte också är mRNA-baserat). En sak är säker och det är att vid Covid mRNA-preparat INTE ”botar” resp INTE hindrar smittspridning.

   Vill man säkert skydda omgivningen mot smittspridning och BOTA sig själv, gäller (bl a) Ivermectine + D-vitamin typ 5000 ie + C-vitamin + Zinktillskott (åtminstone) och DAGLIGEN.

   Notera livsfaran i att överhuvudstaget acceptera preparat baserad på mRNA.

   13
   13
 4. En lockdown i Wuhan tidigt i januari 2020 hade besparat världen denna pandemi och dess katastrofala följder. Varför gjordes inte detta?

  6
  4
 5. Är det inte dags för Xi att betala skadestånd till resten av världen för allt jävelskap som deras virus orsakat?

  40
  3
  • Nja! Varför skadestånd för Kina? De är ju också drabbade.

   Covid ingick i de virusstammar Faucci skickade till det kinesiska samarbets-labb:et i Wuhan, tillsammans med 300 milj dollar. En av Obamas sista tjänstebeslut då Trump:s administration hade tillkännagett att forskningen inom området skulle avslutas i USA. Det är förmodligen nu Biden/Demokratiska Partiet också flyttar forskning till flera 10-tals labb i Ukraina.

   Därefter inföll militära OS i Wuhan och där spreds Covid och det kan lika väl vara USA som svarade för spridning. Misstankarna stärks av att Iran parallellt fick en smittspridning via staden Ohm, där den Iranska islamska intelligensian är koncentrerad. Dessutom var Covid spridd i Italien från ca 2018 mars. Ett forskniongsprojekt tappade blodprov från 12000 individer över hela Italien, och när dessa analyserades i efterhand för Covid, så hittades Covid i förvånansvärt hög utsträckning.

   Så vilka organiserade Covid-spridningen? Sannolikast ”The ususal suspects”! USA/UK!

   11
   14

Kommentera