Nyanlända ska placeras i bostadsområden med högst status

INVANDRING. Nyanlända ska placeras i bostadsområden med högst status, där en hög andel invånare har svenska som modersmål och där arbetslösheten är låg. Så vill Göteborgs nya styre minska segregationen. Förändringarna klubbades på torsdagen i den nya budgeten för Göteborgs stad. – Sedan decennier tillbaka har det varit våra förorter som fått ta det ansvaret, vi vill nu att man placerar nyanlända i de välmående områdena, säger Jonas Attenius (S) kommunalråd Göteborg. S, V och MP styr Göteborg med hjälp av C som vågmästare.


Moderaternas avgående ordförande i kommunstyrelsen Axel Josefsson anser att det system som redan finns fungerar bra. – Vi har en riktlinje i dag där vi försöker undvika att placera nyanlända i dom mest utsatta områdena och den tycker jag fungerar väl.

En minskning av antalet nyanlända till Nordöstra Göteborg har skett, från 2669 nyanlända år 2018 till 1576 nyanlända år 2021. Men en minskning går även att se i övriga Göteborg, om än inte lika markant.

Som exempel på välbärgade områden som tidigare inte tagit emot så många nyanlända nämner Jonas Attenius sin egen stadsdel Torslanda.

Det betyder ju oerhört mycket för barnen att bo i ett område där det pratas svenska.Sen ska vi jobba vidare med att föräldrarna ska bli självförsörjande och komma in i jobb, rapporterar SVT.

-Pettersson säger att högstatusområden betyder höga priser och där de nyanlända knappast har råd att bo, men enligt de rödbruna har skattebetalarna tydligen råd. Undrar hur länge dessa högstatusområden har kvar sin status.

I grunden finns bara en enda stor fråga, migrationen och dess konsekvenser

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

23 thoughts on “Nyanlända ska placeras i bostadsområden med högst status

 1. Så kan kommunalrådet sälja sin lägenhet till kommunen till dubbla priset, ännu en sosse-ekonomisk faktor

 2. De klipskaste finns inte i Göteborg tydligen för om man har problem med nyanlända finns en bättre lösning . . skapa inga nyanlända……. problem solved 100%

  13
 3. Ett bättre förslag är att lokal och rikspolitiker flyttar till dessa s.k. utanförskapsområden. De vet ju hur man lever i ett mångkulturellt samhälle och kommer där ta tag i problemen.

  15
 4. Politikerna säger: “De nyanlända skall integreras och därför få förtur till attraktiva lgh”!
  MEN DET SKALL INTE SKE I MITT BOSTADSOMRÅDE!!!

  Det är alltid någon annan som skall ta hand om de gigantiska problemen med integrationen.

  25
 5. Alla skall ha det lika dåligt allt enligt Socialdemokratins huvudagenda, alla förutom partieliten !!!

  28
 6. Hmmm… De med inkomst och pengar kommer att flytta till en annan kommun i närheten som inte styrs av idioter. Högre kostnader, mindre inkomster, mer kommunalutjämningsbidrag från övriga landet.

  Blir folk socialister för att de är idioter eller blir folk idioter för att de är socialister?

  27
 7. Resultatet kommer att bli en statussänkning för området.
  Om nu inte kommunen väljer noga de invandrare med utbildning och skötsamma barn. För att skapa en förebildskommun som andra känner sig lugna att följa, men med noll koll på vilken nivå invandrarna ligger på.

  21
 8. Ja, lycka till säger jag !

  VARFÖR har man sparat , ställt sig i skuld mm för att bo i ett visst område ? Jo, för att man inte vill bo tillsammans med kaosande bidragstagare. Man vill att ens barn skall ha en bra och lugn skola utan gäng och klanbråk, där barnen INTE blir betraktade som vandrande bankomater eller föremål för förnedringsrån.

  Attenius och MP:s Karin Pleijel lär få se sig i [ —- ] efter att få sitta krav vid köttgrytorna på Börsen om de genomför detta.

  De stabila nettoskattebetalarna lär fly ifrån Göteborg till kranskommuner där deras behov bättre tillgodoses.

  För det finns väl INTE någon som tror att folk jublar i skyn och spelar i basuner över att få exv. en arabisk klan eller somalisk mångbarnsfamilj till grannar i villaområdet ?

  41
 9. Och vem subventionerar det boendet? Kommunpolitikerna eller deras försörjare kommunens väljare? Föraktet mot folket tyck vara gränslöst. Jag hoppas inte Sveriges alla politiker blivit totalt galna.

  45
 10. Jo det är ju klart att dom som inte bidrar med något positivt till samhället ska bo
  flott, gamla arbetare som bidragit så att denna slipsanisse med anhang kan erhålla
  furstiga löner och förmåner, visar sitt förakt för vanliga människors levnadsvillkor.och
  hade gärna sett att dessa bodde i tält!
  Arbetarregim?? Nä men föraktfulla skitstövlar är vad dom är i S. V. MP. C!
  ,
  >Hur var det nu nya regeringen?, Var det inte så att invandringen skulle ner till noll,
  då behövs inte heller nya bostadsområden som är specialsydda för dessa??

  55
 11. Ja, det är väl det som folk som betalt 10-15 miljoner för sin kåk önskar sig mest. Att man slår upp längor med hyreslägenheter med lägenheter som betalas av socialförvaltningen på grönplättar i dessa områden. Så de som jobbat och skött sig berikas med negrer, araber och annat pack. Så fint, handhjärtan till er alla. Fullständigt huvudlöst. Är det inte dags för revolution, snart..??!!

  51
  2
 12. Med tanke på att det inte ska komma in några fler araber och muslimer utan primärt ukrainska flyktingar så blir nog inte problemen så allvarliga.

  19
  8
 13. Och Sossebaronen själv, Herr Attenius kommer så klart gå före sina undersåtar och visa vägen. Självklart ska hans boendemiljö piffas upp med lite kulturell mångfald. Eller hur?

  58
  • Han sa att mycket väl kunde tänka sig att i hans kvarter i Torslanda skulle det mycket väl kunna placeras nysvenskar.
   Men jag tror nog att just DET området inte kommer få några bygglov eller stadsplansändringar för att tillåta flyktingboenden där. Så synd för kamrat Attenius då han så GÄRNA ville ha dem där.

   22

Kommentera