Kraftig brand på skola i Tyresö

INRIKES. En kraftig brand har brutit ut i Stimmets låg- och mellanstadieskola i Tyresö kommun söder om Stockholm, rapporterar flera medier. Räddningstjänsten arbetar för att kunna rädda två tredjedelar av skolbyggnaden och förhindra spridning till närliggande byggnader. Jag ser lågorna och allt, det är kaos. Det är stora lågor, riktigt höga, säger ett vittne.

Skärmdump SVT

Ett Viktigt meddelande till allmänheten (VMA) har utfärdats i Tyresö centrum och Bollmora på grund av rökutvecklingen. Alla i området uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation.

Orsaken till branden är ännu oklar, men polisen har inlett en utredning om grov mordbrand. Det har inte kommit några rapporter om personskador.

Stimmets skola, är en kommunal F-6 skola och anpassad grundskola/grundsärskola årskurs 1–6 med cirka 330 elever.

Om Tyresö på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Kraftig brand på skola i Tyresö

 1. Det man inte förstår, klarar av eller är avundsjuk på, kan man alltid förstöra så ingen annan får använda det.
  Brandkåren säger själva att de flesta skolbränder är anlagda av fd eller för tidpunkten studerande elever vid skolorna. Ibland så kan de stå och titta på och deras kroppsspråk lyser ”det var vi som gjorde det”.

  20
 2. Den globala uppvärmningen brukar väl vara en jourhavande skurk i sammanhanget. Ju fler skolor och bilar som brinner, ju mer driv kommer ett obetydligt sopgäng på 600 snorungar att få i domstolarna.

  31
  1
 3. Väldigt underligt att så många skolor och daghem brinner i Sverige? Är det ett led i
  att ungarna inte ska gå i skolan utan sälja och använda knark, bränna bilar plus all
  annan jävelskap som förekommer idag? Jag anser att här finns åtskilliga samhällsabotörer som gör allt för att jävlas med samhället!

  49
  • Det som pågår är till stor del ett arbete för att konvertera Sverige till den oordning och kaos som de själva trivs bäst i . .

   Ser man bara på vilket skick deras egna länder är i så förstår man !

   Med våldsdåd , mord , klankultur , terror och annat kaos är tydligen det enda som dessa skapar !

   12

Kommentera