Ryssland räknar med 100.000 mobiliserade i förluster

UKRAINA. Ryssland räknar med att 100.000 av de 300.000 ryssar som nyligen mobiliserats kommer att vara döda eller sårade till nästa sommar, rapporterar den oberoende ryska tidningen Vaznije Istorii med hänvisning till två av varandra oberoende myndighetskällor. 

Vladimir Putins kyrkogård

Enligt tidningen är det ryska ledarskiktet införstådda med de svåra förlusterna som spås komma. 

I generella termer är planen något sådant här: I nuläget, tjäna tid och stabilisera fronten med hjälp av de mobiliserade. Och sedan starta om på nytt under våren, säger en källa som uppges stå nära ryska underrättelsetjänsten FSB. 

Till våren nästa år kommer förlusterna i dödade och sårade vara omkring 100 000. Men detta skrämmer inte någon: de kommer att ersättas med värnpliktiga, säger källan till tidningen. 

-Pettersson säger att 100.000 i förluster för Putin plus alla döda Ukrainare är inget för en tyrann son tävlar med Hitler, Mao och Stalin…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Ryssland räknar med 100.000 mobiliserade i förluster

 1. Problemet för ryssarna är inte antalet soldater. Det finns många ryska män utan soldatutbildning att skicka till Ukraina. Problemet är att de ryska vapnen är nästan slut.
  Fram emot jul är alla stridsvagnar förbrukade. Artilleriammunitionen är nästan slut (helt slut för 122 mm och nästan slut för 153 mm). Det enda Ryssland fortfarande har mycket av är jaktplan, men då dessa tvingas ut på attackuppdrag är de också snart förbrukade.

  16
  1
 2. HM Putin räknar förluster på 33% ja vad blir det för förluster för ukriana ? Ja hittils har det gått en på sju ?
  Det har Ryssland inte råd med ? Om man sen drar in civila och kriget förs på rysk mark då blir förlusten av civila tre gånger så stor ? Och befolkningsmässigt går det en på tre?
  Ja Putin har en defekt i logiken det är en tidsfråga innan böna vänds åt annat holl

  16
  • Stämmer bra med en på sju. 15.000 döda ukrainska soldater och 100.000 döda ryska soldater.

   16
  • Grabbarna var helt enkelt i fel land, med felaktiga avsikter. Min kommentar: så kan det gå, om man har en fascist som ledare. Åk hem grabbar och eliminera Putin, sen kan ni leva i ert isolerade land tills kylan och alkoholen förintar er alla. Ryssjävlar

   21
  • Fan, så gött att se! (Ryssarna har ju alltid haft möjligheten att åka hem och chilla, men de valde att ställa sig under Ukrainska bomber. Puckon!)

   18
 3. Putin är en kriminell mördare, både av sitt eget folk och Ukrainas befolkning. En ev tumme ned här betyder att ni gillar fascistiska folkmord. Tala gärna om vem du är, om du accepterar det. Önskar en trevlig kväll!

  30
  8
  • Tummar ner är skitsamma, ja normalt i alla fall. Men kan ju ibland betyda ett ett bra betyg på din kommentar. Ju fler Putinråttor du lyckas trampa på fötterna, dvs koka i gång, ju bättre kan ju faktiskt din kommentar vara. Men bortsett från det får du självklart en tumme upp från mig, det också för en vettig kommentar.

   25
   6
   • Tack Mange, råttorna verkar, som vanligt, förbli anonyma. Får nog kontakta anticemex snart.Ha de’

    21
    1
  • Kretin
   Att stämpla andras åsikter som rysstroll är med definition ett socialistiskt beteende.
   Ska vi lägga till klimat förnekare, anitivaxxare, främlings fientlig, foliehatt mm på listan.
   Jag saknar den debatten som var innan socialisterna/kommunisterna och kultur marxististernas tog över.
   Jag spyr på alla era etiketter utan varken innehåll eller mening.

   9
   31
   • Gammel
    Att dra in “socialister”i detta är ett knep för att urskulda Rysslands orättfärdiga krig. Likaså med “antivaccare”. Du stödjer ett krig som inte ligger i Sveriges intresse.

    21
    6

Kommentera