Dagens tankeställare 141

Alla tiders skandalblondin – och Finlands mest avskydda människa.

Showdansösen Johanna ”Tuksu” Tukiainen blev rikskänd över en natt år 2008 när det framkom att hon hade haft ihop det med utrikesminister Ilkka Kanerva (M). Veckotidningen Hymy publicerade ett urval av ministerns drygt 200 stycken sexuellt laddade sms som han hade skickat till Tuksu. Det blev ett jävla kacklande, inte minst i rödgröna feministers läger. Plötsligt var Tuksu överallt i media, affären bara växte och till slut tvingades Ilkka Kanerva, Finlands långvarigaste riksdagsman, avgå från utrikesministerposten.

När Tuksu väl hade kommit i rampljuset, blev det fart på spelet, minsann. Skandaler och löpsedlar, rättegångar och skvallerpress. Sång och dans och erotik. Samtidigt fick Tuksu allmänhetens hat på sig. Den höga svansföringen, divalaterna retade folk och i sociala medier fick hon tjäna som samhällets spottkopp.

Själv följde jag inte händelserna så noga, men några år senare råkade jag se en video med Tuksu på Youtube och – ja, det må tillstås – jag blev helt hypnotiserad. Känslan var näst intill sakral, aldrig tidigare hade jag skådat en lika vacker kvinna. Jag var helt enkelt tvungen att komma i närkontakt med skönheten. Men hur? Jag hade varken pengar eller samhällsställning, jag var ingen kändis och rörde mig inte i de rätta kretsarna. Men vänta nu! Skriva kunde jag väl någorlunda, och Tuksu verkade ju leva av och för publiciteten. Sålunda skred jag till verket och närmade mig fröken med en intervjubegäran.

Tuksu och jag kom synnerligen väl överens. Vi pratade i timtal om könsroller och sex, värden och värderingar, religion och världsåskådning. Tuksu visade sig ha en minst lika konservativ livssyn som jag. Det blev en krogrunda, en lång och minnesvärd helkväll.

Jag skrev en synnerligen positiv artikel om Tuksu som jag fick insåld till en kristen (!) herrtidning. Dels hade hon alla mina sympatier, dels ville jag ge henne upprättelse för all skit hon fick i sociala medier bara för att hon råkade vara en individualist med en självkänsla stor som ett våningshus. Vi höll kontakt också senare och planerade några gemensamma projekt, men tyvärr var hon inte den som förband sig till långsiktiga planer, hon levde helt och hållet för stunden, här och nu.

Dessvärre orkade Tuksu inte med publicitetskarusellen och stjärnan började småningom dala.

Men då det begav sig var hon skapelsens vackraste kvinna och jag ska tala om för er att det krävs ett mått stake och självförtroende att ta sig an en dam som Johanna Tukiainen.

Snälla pojkar blir utan. Bara så ni vet, gossar.

Rune Holmström

Johanna Tukiainen. Bild: Lehtikuva

12 thoughts on “Dagens tankeställare 141

 1. Sverige och Finland har mycket gemensamt.
  Ända sedan tidig medeltid, har man från Finland tagit sig till Sverige, till städer och till landsbygd, där de blev smeder, jordbrukare eller drängar, eller arbetsfolk i Kronans gårdar och i bergsindustrins gruvor och bruk. Vid 1630-talet hade även ”skogsfinnar”, de s.k. ”svedjefinnarna” koloniserat hela Bergslagsområdet och stora delar av mellersta och norra Värmland, samt Dalarna och gränstrakterna till Norge.
  (ur ”Svedjefinnar och Den finska invandringen till Sverige”):
  http://www.hosserudkullen.se/forskning/svedjefinnar.html

  Dessutom har det under de senaste 150 åren, mellan 1860–2014, kommit 630 000 från Finland till Sverige, – och idag av de som emigrerar, gör c:a 20% det till Sverige.
  http://digi.sets.fi/sls/migration/

  13
 2. Finlands mest avskydda kvinna möjligen. Men finländska kvinnor (och oxå estniska för den delen) är definitivt bland dom bästa i världen. Och finländarna då? Lyckligaste befolkningen i världen flera år i rad, har världens bästa skola, inte för inte som man kan vara stolt som finländare. Och nu visar man dom trögfattade (fra vänsterblivna) svenskarna vägen in i Nato. Det är över 100 år sen Finland blev av med det ryska oket. FInland hör mycket mer ihop med Norden generellt, och med Sverige i synnerhet. Synd är det bara att Sverige är så förstört av politisk konformitet och en trång, mycket trång åsiktskorridor.

  24
  3
 3. Sexig – ok.

  Vacker – nej, nej, nej, absolut inte!!!

  Du kanske är alldeles för snäll…?

  12
  6
 4. Begreppet “kristen herrtidning” förtjänar en egen artikel, kan man tycka. Är det månne herrnhutare som ger ut den?

   • Tackar. “Kristen herrtidning” är ett uttryck med framtiden för sig känner jag. Särskilt med tanke på alla “okristna damtidingar”… 🙂

 5. Hoppas herr utrikesminister fick ut något av det hela, det kostade ju honom jobbet.

  Är hon släkt med Anna Nicole Smith.

 6. Visst är hon vacker, men inte min typ. Med de där jättestora brösten kan hon inte springa i full fart i 10 eller 20 kilometer.

  9
  3

Kommentera