Ryssland anklagas för att använda Stalins metoder

UKRAINA. Är Putin en ny Stalin? Många ställer sig frågan. Är det möjligt att jämföra en av historiens mest skoningslösa massmördare med mannen som nu utövar ett brutalt terrorkrig mot ett demokratiskt grannland?

Barn besöker ett monument över Holodomors offer under en minnesceremoni för att markera årsdagen av hungersnöden orsakad av Stalin 1932-33, där miljoner dog av svält i Kiev, Ukraina Foto: Valentyn Ogirenen

En palatskupp är det enda hoppet, så ser historien ut. Förändringen måste komma inifrån Putins egen maktsfär. Men reder Putin ut situationen så står han där han vill vara, bredvid Stalin, som en av de stora historiska segrarna.

Det är en otäck tanke.

Ukraina anklagar Kreml för att använda samma folkmordsliknande strategier som under Josef Stalin på 1930-talet, skriver Reuters.

Detta i samband med den 90:e minnesdagen av Holodomor då miljoner ukrainare svalt ihjäl i vad som har beskrivits som ett ”överlagt massmord”. Den här gången infaller årsdagen samtidigt som de ryska anfallen orsakat massiva strömavbrott över hela Ukraina.

Putin och Stalin

I en video på sociala medier säger president Volodymyr Zelenskyj att det ukrainska folket har gått igenom fruktansvärda saker.

Då ville de krossa oss med hunger, den här gången med mörker och kyla.

”Ryssarna kommer att få betala för Holodomors offer och hållas ansvariga för dagens brott”, skriver Andrij Jermak, chef för Ukrainas presidentadministration, på Telegram.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

24 thoughts on “Ryssland anklagas för att använda Stalins metoder

  • Eländet i Irak ordnade Saddam bra själv genom att inleda krig mot kurderna, Iran och Kuwait och mörda miljoner, och använda massförstörelsevapen. Hade koalitionen inte stoppat honom hade han fortsatt.

   14
   3
   • Håkan, det var inte USA som satte regionen i brand. Det var Saddam, innan han började kriga var Irak ett land med relativt välstånd.

    Sanktionerna mot Irak inrättades av FN:s säkerhetsråd inklusive Ryssland och Kina så skyll inte på USA på grund av hat och okunnighet.

    9
    3
   • Och sedan skapade USA IS, genom att inte avväpna Saddams armé samt förse de tidigare irakiska armésoldaterna med många hundra nya Toyota-lastbilar, som sedan utrustades med kulsprutor eller automatkanoner.
    Sedan låtsades USA bekämpa IS i några år. Det var först när Ryssland började flygbomba IS som man kunde se någon rejäl verkan, och IS decimerades.

    3
    8
   • Mer lögn f-b dikt. Vad får du allt ifrån? Du läser tydligen bara Puttes propaganda.

 1. mot ett demokratiskt grannland?

  Är Pettersson medveten om att åtminstone 12 politiska partier däribland landets näst största och i de östra delarna största partiet Oppositions Bloc har förbjudits?
  Ukraina är motparten mot en demokrati.
  Dessutom har man tillåtit USA att bedriva förbjuden biologisk forskning vid minst 30 olika laboratorier.
  Ibland kan det vara en fördel att vara ärlig och ej förljugen.

  21
  53
  • I Ryssland finns det många biolab. Där är ALL opposition förbjuden! I Ryssland är oppositionen även förbjuden i grannländerna som måste ha ryssvänliga ledare… Om ett grannland vill sköta sig själv och utvecklas i demokratisk riktning måste först alla ryssinfluencer utrotas. Men den som försöker blir bombad och terroriserad av Putin…

   48
   12
  • Pettersson är medveten om att det finns brister i Ukrainas demokrati men det är ett land som befinner sig i krig och de förbjudna partierna sympatiserar med de angripande terroristerna. De var tillåtna innan Ryssland anföll.

   Biolabben i Ukraina är klassisk rysk desinformation från Putins propagandacentral.

   https://kallkritikbyran.se/expert-om-biovapen-labb-klassisk-rysk-desinformation/

   Det är bra att inte vara så lättlurad.

   19
   4
   • Pettersson
    Så de ukrainska biolabbet flyttades aldrig till Sverige?
    Trots att medierna gick ut med att de sponsrades av knut och Alice Wallenbergs stiftelse.
    Ingen av medierna ställde en enda relevant fråga om labbet.
    Vem är det som är lättlurad?

    7
    24
   • Du är den som är den mest lättlurade, med dina antydningar om att i Sverige har vi biolabb som tillverkar något som bryter mot mänskligheten.
    Vet du ens något om biologisk forskning?
    Du kan absolut inte vara svensk med de absurda beskyllningarna

    7
    2
   • Jag vet inget om biologisk forskning och har inte påstått det. Jag har inte antytt något om biolabb i Sverige. Även om jag hoppas det forskas på försvar mot biologiska stridsmedel.

  • Trams om biolabben. Att upprpa lögner gör de inte mer sanna.
   Du fattar helt klart inte vad man har biolabb till. Det finns massor av dem i alla länder på vår jord och det är bara skurkländer som Ryssland
   Vilka fforskar i att använda sjukdomar som stridsmedel.

   10
   2
 2. Nu kan man ju inte anklaga ryssen för att ha åtnjutit speciellt stor respekt ute i världen tidigare, men nu är den definitivt borta. Mitt i tragiken seglar avskyn mot nya höjder. Ryssland är förloraren med stort F. Landet och deras fysiska och mentala skämt till ledare, har framöver gjort sig omöjliga i internationella sammanhang. Förmodligen slungas landet 100 år bakåt i tiden och kommer inte att kunna åtnjuta någon som helst sympati från omvärlden. Oavsett hur kriget utvecklar sig, kommer ryssen att stå med nerdragna byxor och mobbas ut i hela civiliserade världen.

  45
  13
  • Just precis. På Jeltsins tid lyssnade alla länder på vad Ryssland sa. Länderna kanske inte alltid höll med, men Rysslands åsikt var alltid intressant. Idag är intresset för vad Ryssland säger ungefär lika stort som vad Kalle Anka säger.

   28
   10
  • Ja det är ju då att ukriana har en skuld att betala till Stalin och hans säkerhets tjänst
   Med lite tur upphör Ryssland och Stalins arvtagare att existera efter detta

   6
   2

Kommentera