Stora förluster bland mobiliserade ryssar

UKRAINA. De nya soldater som Ryssland satt in i kriget i Ukraina efter det som beskrevs som en ”delvis mobilisering” för två månader sedan har lidit svåra förluster. Det skriver det brittiska försvarsdepartementet i sin senaste lägesuppdatering på Twitter.

Många soldater uppges ha dött eller skadats när de under granatbeskjutning arbetat med att gräva skyttegravar utmed de nya försvarslinjerna i Luhansk eller när de attackerat väletablerade ukrainska försvarspositioner.

”Kreml bör vara bekymrat över att allt fler av reservisternas familjer är redo att riskera att gripas när de protesterar mot de vilkor deras släktingar tvingas tjänstgöra under”, står det i rapporten.

The Guardian rapporterar löpande

Institute for the Study of War

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Stora förluster bland mobiliserade ryssar

 1. Tro nu inte allt vad “Kasper-pressen” ute ifrån Ö´n skriver ner,och inbillar sina läsare. Fake-nyheter har i alla tider varit deras främsta vapen…,.,
  Det finns inhemska EU-nyhetskällor som rapporterar annorlunda !
  Bl.a. hur många stackars tvångsinkallade Ukrainska soldater,som fått sätta livet till p.g.a. deras Führer Zalinsky….,
  Civila offer beräknas till dryga 20.000 för närvarande…..och stor del av landet ligger i mörker o kyla för miljoner andra.

  2
  29
  • Du har fortfarande inte fattat att det är Ryssland som dödar civila med hjälp av Putins egen nazistarmé… det måste bero på din berömda ”kvalitet” som ytterst få har…

   24
   1
  • Stenbock, vem har förnekat att Ukraina ligger i mörker och har stora förluster. Knappast brittiska myndigheter eller press.

   Läser du på så kommer du nog på vem som orsakat detta mörker och dessa förluster.

   24
   • Pettersson:
    Nej det du nämner,skrev eller talade inte hellre Sky och dina andra källa något om !! Här uppehöll man sig om hur många ryska soldater som dödats,men inget om alla de Ukrainare som jag nämnde….
    Även dessa har tvångs-inkallats och tror inte,att de med begeistring åkte till fronten….
    PS. Betr. dina rader om Karelen (under annan rubrik) var ju denna förlust,beroende genom “de fyra segermakternas” uppdelning efter den tyska förlusten orsaken !! Tydligen gillade inte USA,England, Frankrike o Sovjet våra östra grannar. DS.

    1
    21
   • Stenbock, varken media, myndigheter eller jag kan skriva om allt i alla kommentarer. Ingen har förnekat att Ukraina lider stora förluster eller att det är strömavbrott i stora delar av landet. Det rapporteras om det dagligen. Idag fortsätter för övrigt ryssarnas terrorbombningar av civil infrastruktur i Ukraina.

    Karelen med mera erövrade Ryssland efter två orättfärdiga krig mot Finland.

    18
   • Pettersson:
    Nej jag är medveten om att du inte kan skriva om allt o alla…
    Men det vore ju informativt för framför allt en stor del av din nya läsekrets,att få lite lärdom i historia !! 😉
    Vi är ju f.ö. några hos dig som söker bredda verkligheten,och tittar med båda ögonen…..

    2
    17
   • Oavsett hur många ögon du har så får du skaffa tjocka glasögon och ta bort skygglapparna, sen måste du söka hjälp för de där särskilda ”kvaliteterna” som du tror att du har… därefter kanske du kan se och förstå enkla samband…

    14
   • Ukrainarna är ”tvångsinkallade” av Putin. Putin förstör allt de äger och dödar deras nära och kära, vad ska de göra? Putin behandlar deras fruar som Hitler behandlade din fru. De måste försvara sig och kommer självklart att fortsätta med det. Du är verkligen den mest vinflaskeplomberade filur som sprider pruttins propaganda! Sådana som du kommer att stå längst fram mot väggen när kollaboratörerna sorteras ut!

    13
 2. Mycket bra. En avlivad orc är en bra orc!
  Med den eminenta ryska vinterutrustningen, kommer de avlidna nerfrysta orcerna att bli lättstaplade på lastbilar vid sista resan.
  Väntar på fler goda nyheter!

  17
  5

Kommentera