Putin vill ”skicka Ukraina tillbaka till 1700-talet”

UKRAINA. Den ryska invasionsmakten har gått hårt åt Ukrainas energiinfrastruktur under de senaste dagarna. Så sent som i onsdags var hela Kiev utan ström efter en omfattande rysk robotattack. Ryssland tänker inte sluta attackera ukrainsk infrastruktur i vinter. Inte ens om det blir kallt och jävligt. Det lovar den ryske diktatorn Vladimir Putins partikamrat Pjotr Tolstoj i en intervju med franska radiokanalen BFM. – Ukrainas infrastruktur kommer förstöras. Ukraina kommer skickas tillbaka till 1700-talet, säger han, enligt Daily Mail.

Kriget kommer pågå i flera år och även väst kommer ”få betala” för de sanktioner man riktat mot Ryssland och för att man lierat sig med Ukraina, hävdade Tolstoj vidare.

Tolstojs tirad går dock på tvärs med det ryska försvarsdepartementets officiella uttalanden om robotattackerna mot ukrainsk infrastruktur. De hävdar, utan att redovisa några belägg, att de skador som åsamkats Ukraina kommer från Ukrainas egna luftvärn.

Lidandet tar slut om ni går med på Rysslands krav, sa Putins propagandist Dmitrij Peskov efter attackerna i onsdags.

Då anföll den ryska invasionsmakten ukrainsk infrastruktur på bred front. Flera explosioner hördes i såväl huvudstaden Kiev som den västukrainska staden Lviv. El- och vattenförsörjningen slogs då ut fullständigt i Kiev.

Det faktum att attackerna sker nu när Ukraina går mot vintersäsong beskrevs av landets president Volodymyr Zelenskyj som ett ”massförstörelsevapen”.

Kiev förbereder sedan tidigare en fullständig evakuering av staden, i den händelse av att elen slås ut.

-Pettersson säger att vad Putin och hans gangstergäng säger ska man inte bry sig så mycket om. De brukar ljuga.

 • Putin lovade att inte invadera Ukraina
 • När han sedan invaderade så skulle han befria Ukraina från nazister och kriminella på 3-4 dagar
 • Nu, efter nio månader håller tsaren på att bomba det han skulle befria till grus.
 • Får tsar Putin hålla på förvandlar han Ryssland och Ukraina till Medeltiden, om Ryssland kommer att finnas kvar…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 thoughts on “Putin vill ”skicka Ukraina tillbaka till 1700-talet”

 1. Det är svårt för Putin att smälta att Ukraina kommit längre i utvecklimgen än Ryssland,
  därför vill han bomba Ukraina ner till samma nivå som Ryssland?

  11
  2
 2. VARFÖR svarar INTE de “svenska” fascisterna på frågan om vilka andra suveräna stater Fascist Ryssland har rätt att angripa och förslava befolkningarna ev även utrota dem.

  Borde väl vara en självklarhet för dessa stövelslickare att veta vad husse vill och har rätt att göra.

  Så igen! Vilka länder har Fascist Ryssland rätt att angripa (jag listar ett antal ifall dessa “svenska” fascister INTE känner till geografin)

  – Sverige
  – Finland
  – Norge
  – Danmark
  – Estland
  – Lettland
  – Litauen
  – Polen
  – Moldavien
  – Georgien
  – Ungern
  – Serbien
  – Armenien
  – Azerbajdzjan
  – Kirgisien
  – Uzbekistan
  – Kazakstan
  – Turkmenistan
  – Tadjikistan
  – Mongoliet
  – Iran
  – Indien
  – Kina (fastlands Kina)
  – Island

  Bocka för vad ni anser vara legala angreppsmål

  10
  3
 3. Det riktigt vidriga i det här är att det skitduktiga och vi-är-bäst-nato inte går in och gör slut på kriget, skickar ryssland tillbaka dit där de hör hemma: I en jordkoja ute på stäppen.
  De förtjänar inget annat, de står bakom kriget, hyllar diktatorn.

  I Europa, år 2022 efter Kristi födelse, för vita människor krig mot vita människor…!
  Vi har sannerligen annat att försvara oss emot(utvecklar inte det mer, vill inte komma med rasistantydningar men ni vet vad jag menar) vilket kommer att kräva samarbete. Till och med ryssen i gemen skulle eventuellt begripa det efterhand.
  Det andra jävliga är krigsindustrin som gnuggar händerna. Vidrigt.
  Man får ta mig f_n kräkkänslor av allt det här.

  17
  5
 4. Putte är en statsterrorist som mördar sina egna medborgare genom terrorbombningar av de områden som han för bara några månader sedan förklarade som ryska i tid och evighet.

  25
  8
 5. Intressant att orcerna vill köra tillbaka Ukraina till 1700-talsnivå.
  I orcernas eget paradis, har man knappast kommit längre idag. Slutet för Putin och de andra dårarna närmar sig med stormsteg. Deras uttalanden tyder på desperation och rädsla. Som sig bör. Ondskan förlorar alltid!

  28
  6
 6. bjornwiklund:
  Intressanta rader du delar med dig. Tyvärr är det endast ett fåtal bland Petterssons besökare som inser,och kan taga till sig din information.

  18
  36
 7. Jaa då vaknar man… MEN hittills verkar det inte riktigt vara så då väldigt många länder utan EU och USA ser en strikt ekonomiskt från detta och inte något annat…. terrorstat? Jaa vilka terrorstater finns det mer i världen? kanske fler kanske så många osv så väst är en försvinnande liten del av världen….. USA har så gott om naturtillgångar så de klarar sig… MEN EU som sedan sekler har tagit nytta av andra delar av världen…. Indien et. al. Rörande ”Nord-Korea 2.0” är vi redan där då EU infört brandvägg för oss inom EU (man vill värna verkligheten så att vi inte får den smutsad av ryssar,,,) Dock via VPN kan man fortfarande surfa dit…. men då blir språket ett hinder…. förstod man inom de styrande inom EU att det skulle bli ett hinder? För hur många sitter och översätter annat än fragment av det som är på ryska……

  17
  40
  • bjornwiklund, vilka fler länder anser du Fascist Ryssland har rätt att angripa och utplåna? Finns Sverige med på din lista?

   19
   5
 8. MEN på detta viset gjorde USA med Irak… dock USA var “effektivare” visserligen släckte man ljuset där också, samma modus operandi faktiskt, men det kostade 1 miljon liv… kanske man hinner dit med detta också innan det “är klart”… DOCK trodde USA att Irak hade WMD vilket visade sig inte stämma sh_t happens….. PSS sades att Ukraina med hjälp av t.ex. hade biolab vilket förnekades tills VN i senaten under ed tvingades att säga att visst hade man det… dock tack och lov försäkrade VT att dessa lab endast var farliga om det kom i Rysslands händer…. anekdotiskt sades att man forskade på att kunna “göra” virus som var genetiskt selektiva…. BTW dessa lab sades ligga i de områden som nu ockuperats av Ryssland, bara anekdotiskt naturligtvis. BTW det sades också helt anekdotiskt att det var många också……. Sedan var väl de USA letade terrorister inte na_ister….. Det som skiljer mellan dagens i Ukraina och vad som hände i Irak är inte mycket….. Ja fler döda förstås, elförsörjningen snart samma lika elände, och förstås att…. En annan sak, naturligtvis en ren tillfällighet, är att det finns mycket naturtillgångar i både Ukraina och Irak och många amerikanska politiker har besökt Ukraina bl.a. dagens ….. Syrien har också gott om olja…. finns inte en massa olja i Libyen också…. där “städade” hela FN praktiskt taget dock… och man räddade faktiskt “petrodollarn” tack och lov för vissa….. Bra dock att EU satt en brandvägg för ryska kanaler så att vanligt folk inom EU slipper få två verkligheter….. för det kan vara så illa att de verkligheter som presenteras, alla, är fiction….. hur mycket har USA spenderat till Ukraina 1.000Miljarder? eller mer….

  15
  39
  • Björn, vad menar du egentligen? Tycker du att för att USA bombade Irak så är det fritt fram för Ryssland?

   För övrigt använde Saddam och Irak massförstörelsevapen (senapsgas) mot kurder, Iran och sina egna i söder, men det verkar bortglömt.

   Du skrivet att det mest är EU och USA som protesterar, det blir 28 stater totalt

   Märkligt att det ser helt annorlunda ut i FN:s generalförsamling.

   Flera gånger har FN:s generalförsamling röstat om Rysslands uppträdande i Ukraina. I mars 2014 när FN:s generalförsamling röstade om att fördöma Rysslands annektering av Krim röstade 100 länder för, 11 mot och 58 avstod.

   Sedan Ryssland utökade det olagliga och onödiga kriget den 24 februari 2022 har Ryssland inte lyckats få med sig fler än fyra länder i världen på sin linje. Stödet MOT Rysslands krig har ökat till 143 länder. 143 mot 5 för inklusive Ryssland. Jag får det till något fler än EU och USA

   42
   14
   • Rörande Irak så hittade man inga av de WMD man sökte efter… Den dåvarande presidenten i USA, en Bush, sade iaf det och han borde ju veta, eller hur? sedan så var inte vad jag minns försvaret av Irak , från väst, inte alls lika starkt som det som nu rör Ukraina . . ganska beige faktiskt väl? den gång jag minns att vi, Sverige, protesterat mot ett påhopp av ett land var rörande Vietnam sedan har protesterna varit ganska lama och endast i vissa kretsar…. Hur många länder röstade inom FN för USA´s angrepp av Irak…. ?? OM det sades att det fanns WMD i Irak fast man inte hittade några medan man i det längsta förnekade att det fanns biolab i Ukraina är det iaf en större anledning för faktiskt hela världen att ta tag i detta…. de biolab som fanns i Ukraina finansierades bl. a. av USA….är dessa lab fortfarande i drift eller??

    1
    1
 9. Putin – lika korkad som Hitler. En avdankad KBG-slusk. Kan bara sluta på ett sätt.

  36
  10
 10. Fascist Ryssland kommer nog att vakna upp till en riktig baksmälla när man själva kommer att ha sänkt sin levnadsstandard till 1970 års nivå.

  Vem kommer att vilja ha något att göra med en terrorstat?

  Ser vi embryot till ett “Nord-Korea 2.0”?

  44
  12

Kommentera