Ryssland ökar terrorn mot Cherson

UKRAINA. De två senaste dagarna har Ryssland terrorbombat den befriade staden Cherson i södra Ukraina. Minst tio civila har dödats och 54 har skadats i ”massiv eldgivning”, uppger guvernören Jaroslav Janusjevytj enligt ABC.

Det mörka Ukraina centralt. Moskva uppe till höger och Sankt Petersburg högst upp i mitten. Satellitbild från Nasa natten mellan 23 och 24 november.

På torsdagen befann sig 62-åriga Natalja Kristenko utanför sin bostad med sin make efter att ha druckit kvällste när huset träffades av en rysk artillerigranat.

Ukraina i januari till vänster och november. Bild från Nasa

Hon dog omedelbart av skallskador, och maken låg skrikande av smärta med händerna för sin blödande mage. Han dog kort senare på sjukhus.

Ryssarna tog mina två käraste människor från mig, säger deras 38-åriga dotter Lilia.

På fredagen evakueras alla patienter från stadens sjukhus på grund av konstant beskjutning. De barn som fanns där förs till Mykolajiv för vidare vård, säger Janusjevytj enligt Sky News.

Cherson befriades tidigare i november av ukrainska styrkor efter att ryska styrkor dragit sig tillbaka till andra sidan Dneprfloden.

8***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Ryssland ökar terrorn mot Cherson

 1. Själv undrar jag varför inga pratar om Fred Och var är Svenska Fred? Arbetar alla på Bofors eller någon annan vapenfabrik.
  Förstår inte att så många älskar krig i Sverige.
  Själv är jag från Vietnam så jag vet vad usa och Nato gjorde med oss.
  Ponnsan

  8
  13
  • De flesta vill nog ha fred!

   Många vill ha fred genom att Putin stoppas!

   Andra tror kanske att det kan bli fred om Putin får härja fritt och kriga mot alla länder han vill kriga mot… eller så är det som du säger, att de faktiskt gillar krig?

   9
   1
 2. Tycker att Putin ska odla en liten musthas så kommer han att på pricken va en
  kopia av Adolf Hitler!

  23
  15
  • Utsidan spelar ingen roll, Putins modus operandi räcker. Han håller på att röka ut Ukraina, hur många har nu flytt sina hem i Ukraina pga den ryska statens skräckvälde? 15 miljoner är en siffra som nämnts. Om vi räknar både extern- och internflyktingar.

   2
   2
 3. Många ukainare dör men även många ryssar skickas till att bli blomjord i Ukraina. Finns det ingen som kan eliminera galningen i Kreml som beordrat vansinnigheterna?

  37
  15
  • Anders Nilsson:
   Jo det finns en ledare i Ukraina som heter något likt Zilinsky som kan tillåta att förhandlingar om vapenvila,skall inledas med Ryssland !!
   Så länge denne nekar och inbillar sig att hans allt mindre militärstyrka skall vända det hela “till seger”,fortsätter död o pina för civila….

   16
   40
   • Ukraina försvarar sitt land mot fascisterna. Det enda som kan avsluta kriget är att galningen i Kreml elimineras. På samma sätt som att man inte kunde förhandla med Hitler så kan man inte förhandla med mini-Hitler i Kreml.

    34
    15
   • Fy fn vilken vidrig kommentar! Stenbock antas vara senil eller fascist! Skärp dig nu stenbock, du låter snart lika korkad som Dahlberg, och det vill väl ingen?

    24
    13
   • Vinner Ukraina finns det inget krig mer. Vinner Ryssland finns det inget Ukraina mer.

    22
    7
   • OJ – Stenbock har själv tidigare berättat att han är på gränsen till senil. Stenbock har även berättat att han inte ens har någon tiondels procent av Paasikivis förstånd. Man får helt enkelt ha överseende med Stenbocks infall…🥱

    20
    11
   • Stenbock
    👌🙏
    Du vet vad det handlar om.
    Vi som vill ha fred utsätts för krigshökarna hela tiden.
    Varför skulle Zelenskys Kiev regim helt plötsligt bry sig om folket i Cherson?

    11
    18
   • @Stenbock, dina inlägg före 24 februari 2022 har lästs och förståtts att Stenbocken är en klok man, med reservation att det är samme Stenbock.
    – Vad händer med Ukrainas befolkning om det blir vapenvila eller Putins invasionssoldater besegrar Ukraina? Sedan Cherson befriats har Putin beordrat använd massförstörelsevapen mot civila mål. Detta är ett folkmord och det är den hitlerliknande ryske ledare och hans lakejer som är de skyldiga.
    – Det är hög tid för FN att påbörja utredningen för Nurnberg 2.0
    Undertecknads uppmaning till FN:s generalsekreterare är ; Skit i klimatet, rädda världen från Rysslands ledare och hans lakejer annars finns det inget klimat för varken ryssar och européer inom (garanterat) om tio år.

    8
    3
 4. Etik och moral handlar om “hur man bemöter andra skall bli bemött själv”. Hur vill Putin bli bemött?

  26
  10

Kommentera