Oro för att Ryssland kan använda kemiska vapen

UKRAINA. Idag är det nio månader sedan Ryssland inledde sin fullskaliga invansion och terrorkrig mot Ukraina. Ni vvet det som president Vladimir Putin vägrar kalla krig och den befrielse som Putin sa skulle vara över på 3-4 dagar. USA:s underrättelsetjänst bedömer att kriget i Ukraina kan trappa ner under vintermånaderna, skriver Politico. Dock bedömer vissa tjänstemän att det finns en risk för att Ryssland använder kemvapen i Ukraina, om landet fortsätter tappa mark och förlora soldater i strid.

Ukrainas statliga räddningstjänst arbetar med att släcka en brand vid platsen för en rysk beskjutning i staden Vyshgorod utanför huvudstaden Kiev, Ukraina, onsdagen den 23 november 2022. | Foto: Efrem Lukatsky

Enligt dem skulle det handla om kemiska vapen som kan användas mot en större grupp människor, men som också lätt kan döljas och som är svåra att spåra till Ryssland.

Enligt tidningen har Ryssland också investerat i att öka sin kapacitet för kemiska vapen en längre tid.

-Pettersson har inte en aning om Ryssland tänker använda kemiska vapen, men jag vet att det inte går att lita på Putin och den ryska ledningen. Ryssland har brutit mot minst tolv internationella och bilaterala avtal och jag tror inte de bryr sig om att bryta några till. Brott mot mänskligheten är inget som hindrar Putin.

Rysslands president Vladimir Putin har hotat med kärnvapen över 30 gånger sedan 24 februari 2022. Putin har ensam makten att avgöra om kärnvapen ska användas.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Oro för att Ryssland kan använda kemiska vapen

 1. Varför reagerar INTE miljörörelsen mot Fascist Rysslands miljöterror?

  Kanske är de rädda för att bidragen de fått för att lura folk genom “vindkraftsblåsningen” från Fascist Ryssland skall upphöra?

  Kärnkraft är farlig framför allt i Europa.

  12
  3
  • Ja, onödig.

   1) För snart ett år sedan hade Biden och Putin ett telefonsamtal och cnbc skrev följade om det:

   “During their call, Putin told Biden that Ukraine’s bid to join NATO must be denied in return for assurances that Russian troops would not carry out an attack.”

   Så, Putin sade till Biden att om Ryssarna inte attakerar om Biden lovar att inte ta Ukraina till NATO. Om Putin hade ljugit och ryssarna attakerad ändå, då hade Biden och andra natoländer kunnat säja ryssarna har brutit avtalet, så vi tar Ukraina så snart som möjligt till NATO.

   Bara detta visar att krig var onödigt och hade enkelt kunnat undvikas.

   https://www.cnbc.com/2021/12/08/biden-didnt-accept-putins-red-line-on-ukraine-what-it-means.html

   2) During presidentvalet 2019 ukrainare röstade för Zelenski som i sin kampanj betonade viljan att avsluta kriget i öst-Ukraina genom fredshandlungar baserade på Minsk avtalet. BBC skrev om Zelenskis kampanj:

   “He told reporters he would “reboot” peace talks with the separatists fighting Ukrainian forces and volunteers in the east.

   “I think that we will have personnel changes. In any case we will continue in the direction of the Minsk [peace] talks and head towards concluding a ceasefire,” he said.”

   https://www.bbc.com/news/world-europe-48007487

   Vad hände med fredssamtalet efter presidentvalet…. ingenting. Hade Zelenski fortsatt med dom fredsförhandlingar som ukrainare röstade honom för, hade kriget kunnat undvikas.

   Eller kanske ryssar är bara rabiata hundar som oundvikligen attakerar vilka länder som hälst?

   4
   12
   • Grannen, för närvarande för Ryssland krig i c:a tio länder och det beror på att Putin vill tävla med USA och Kina om att vara en Supermakt när han har en ekonomi som Italien och en teknologi långt sämre än Italien.

    Putin gapar över för mycket och risken är stor att han mister allt.

    11
    2
   • Ja, Ryssland har någon slags stormaktkomplex,. Ändå man kan inte blunda av att ryssarna och kineserna bygger nu tillsammans någon slags “evil empire 2.0″.

    Den stora nyheten som herr Pettersson missade alldeles nyss var att Kina gjorde ett avtal om att köpa enorma mängder Qatars naturgas under det kommande 27 åren och snart kommer Xi möta med Saudi-Arabias bin Salman och troligen gör de någon slags energiavtal. Iran förväntas ansluta sig till BRICS-samaebete. OCH ta nu en titt var finns naturgasreserver i världen. Alla fria gasreserverna tillhör snart ”evil empire 2.0”.

    https://www.statista.com/statistics/265329/countries-with-the-largest-natural-gas-reserves/

    Tydligt att detta “evil empire 2.0” försöker nu kapa världends råvarureserverer och vad gör Europa…. ingenting. Det var ett gigantisk fel att driva ryssarna till kinesernas famn.

    2
    6
  • Nja, Tyska Scholz och Franska Macron vill inte.
   Putin är en bra kund, han köper bl.a. jet-bränsle av Frankrike till bombplanen.

   8
   6
  • Nu?? Det skulle ha gjorts i går eller tidigare ändå. Det finns ingen vilja bara fegisar. Sverige är bakbundna av NATO redan nu och ännu mer i framtiden. “det får vara nog nu” Det är lätt för dig att sitta bakom tangentbordet med dina uppmaningar. Tror det är någon som bryr sig?

   8
   8
 2. “Dock bedömer vissa tjänstemän att…” dessa tjänstemän, anonyma experterer hos underrättelsetjänster och andra sakkunniga har bedömt sedan i våras att det skulle snart ta slut på allt som ryssarna hade… missiler, droner, soldater, generaler, vapen, pansarvagnar, flygplan, helikoptrar… och stridsmoral eftersom ryssarna förlorar helatiden… eftersom de gör allt fel. Och igen idag dessa krigspropaganda experter ” vet att ryssarna har använd över hälften av deras missiler.

  https://duckduckgo.com/?q=is+russia+running+out+of+missiles&t=ofa&iar=news&df=w&ia=news

  Jag har inget emot att ukrainare dödar varenda ryss soldat som finns i deras land, men olika spågummarnas krigspropaganda har hjälpt till att omöjligtgöra fredsförhandlingar – ingen ide att handla om fred nu när fienden har strax slut på vapen och allt.

  Kemiska vapen, kärnvapen, att spränga dnepr-bron, att förstöra all infrastruktur som finns och göra Ukraina till U-land…. alla dessa onda möjligheter leder bara till onödigt lidande och för stora kostnader för Ukraina. Kriget var ett misslyckande från början och sedan … fel krigat

  12
  22
 3. Såvitt jag har fattat det så har Biden lovat ett lämpligt svar om Ryssland använder kemiska, biologiska eller nukleära vapen mot Ukraina. Det inledande steget sägs vara att eliminera alla ryska trupper i Ukraina och att sänka hela ryska Stilla havsflottan. Min gissning är att det sen följs upp med angrepp med kryssningsrobotar mot Moskva

  21
  5
  • Anders Nilsson:
   Hade Stenbock haft dina fantasier,skulle jag rest runt på marknader ,och spått framtiden för besökare ! Ett tips åt dig….,.

   1
   9
   • Det är inga fantasier, det är uttalanden från den amerikanska militären. Ni ryssar verkar inte fatta att ni är illa ute.

 4. Den mannen är nog inte riktigt klok i huvudet, att med berått mod mörda och lemlästa försvarslösa barn och andra, att förstöra infrastruktur visar på ren ondska, i full paritet
  med en viss Adolf Hitler!

  28
  9
  • Ronald Reagan benämnde Sovjetunionen för “Ondskans imperium”. Idag är det Ryssland som förtjänar detta epitet.

   23
   7
 5. Den rena ondskan erkänner inga gränser!

  Viktigare än någonsin att demokratierna i väst visar enig front mot den ryska fascismen.

  Om man “kan försöka” utrota Ukrainas befolkning kan man göra det samma med den finska, estniska, lettiska, litauiska, poliska, svenska, norska och danska befolkningen.

  Fascismens ondska känner inga mänskliga gränser.

  LÄRDE VI INGET AV WW2?

  29
  7
  • En del ryska förespråkare har sagt att hela Europa ska bli ryskt ända till Portugal. Det är nog det som förestår om Ryssland tillåts ta Ukraina.

   18
   6

Kommentera