Mer ammunition och elgeneratorer till Ukraina

UKRAINA. USA kommer att skicka mer ammunition och även elgeneratorer till Ukraina till ett värde av 400 miljoner dollar, motsvarande 4,1 miljarder kronor, det skriver nyhetsbyrån AP.

Beskedet kommer efter den senaste tidens ryska attacker mot det ukrainska elnätet. Totalt har USA lovat att bistå Ukraina med vapen och annan utrustning till ett värde av omkring 198 miljarder kronor.

Utsikt från rymden. Ukraina i mörker efter gårdagens missilattacker mot energiinfrastruktur. Den starkaste punkten till höger i övre hörnet är Moskva och överst i mitten lyser Sankt Petersburg.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Mer ammunition och elgeneratorer till Ukraina

 1. Hubertus
  En sammanfattning av ditt inlägg till Stenbock.
  Du har förutfattade meningar när du beskriver personen i fråga och dessutom så leker du orakel .
  Det är att omyndig förklara en meningsmotståndare.
  Det blir väl så när man söker efter tummen istället för debatten.

  4
  4
  • Jag bara svarade på Stenbocks inlägg som var riktat till mig! 😊 som vanligt var det massa pladder. Han fick svar i samma anda.

   Om han hade framfört någon åsikt, bidragit med fakta eller länkar, så kan man bemöta det istället. Det har han dock aldrig lyckats med förut så det är nog för mycket begärt.

   4
   3
 2. Ja man måste sicka lite extra bomber och granater för snart kommer Putin att aktivera alla gamla KGB agenter i alla sina gamla sattelitstater? Och då kommer det att smälla över allt utom möjligen i belarus lusenko sitter redan djupt i skiten med punkulorna i klämma av putin

  14
  6
 3. Personligen börjar jag rejält tröttna på att en terrorist, som inte respektera vare sig folkrätt eller människoliv, ska få finnas. Dags att skicka in specialförband och släcka både honom och Moskva. Väst måste börja föra kriget i Ryssland så det märks för fascistens befolkning.

  31
  15
 4. I Moskva, där lyser det ordentligt. Inga problem där inte med elförsörjningen.
  Ukraina behöver el och värme nu, helt klart
  men man kan undra vad USA får för allt som man satsat. Köper man upp stora landområden med optioner på att få bygga fabriker odyl. Övertagande av gasfält? Har svårt att tro att det bara är lån.

  20
  29
  • onkelbjrn:
   Nja, tror för min del att Ankeborg tjänar sin storkova på vapenleveranser. Som jag skrivit tidigare finns en remsa längst ner på alla TV-kanaler,där tittarna får läsa; “Skänk 10 Euro till Ukraina”.
   På nio månader kan detta ge en bra inkomst till nya ammunitioner.
   Tror ju inte pengarna går till de civila som svälter o hungrar !

   15
   26
   • I Sverige får svenskarna inte köpa vapen och ammunition för att försvara sig, men de kriminella har full tillgång till vapen och ammunition.
    Om man blir utsatt för ett brott och måste ringa polisen som har rätt att bära och använda vapen så kommer dom inte.

    21
    8
   • Stenbock – jag har aldrig sett någon remsa längst ner på TV. Vem sköter i så fall den insamlingen? Vem övervakar redovisningen? Har någon påpekat oegentligheter? Eller är det bara du som tvivlar på allt och alla utan anledning? Det finns diagnoser för sådant! Skicka länkar så du slipper bli tolkad som en tokig gammal lögnare hela tiden!

    17
    8
   • Oskar – Varken du eller de kriminella får köpa vapen och ammunition i Sverige för att försvara er, men du kan ändå göra det om du vill, precis som alla andra kriminella…

    7
    5
   • Hubertus m.fl:
    Nej har man endast Abzurdiens kanal (SVT) vet jag vad ni tittar på…Stenbock avstår SVT eftersom denna kostar dryga 170:-/mån.
    Däremot stjäl man 1.000:- för TV-lisens,direkt på skattsedeln.
    Jag har i stort all jordens sändare. (c:;a 400 olika SAT)
    I merparten av dessa visas denna remsa dygnet om,på stor del av dem ….
    Kanske är denna brist orsaken till att sååå många av er krigshetsare,saknar tillgång åt breda (möjligen mer) neutrala nyheter ? 😉

    8
    21
   • Och så sprider du bara prorysk dynga. Många har SVT (gratis, SVT-play) + oräkneligt antal kanaler via bredband. (Ev via VPN) Lite för avancerat för dig… Gissar att du har en enda kanal du får betalt för, Putins propagandakanal… resten förstår du uppenbarligen inget av (förutom kronen möjligtvis, men det är väl också Putins kanal…)

    11
    2

Kommentera