Kreml om Säpos tillslag: ”Det är antirysk hysteri”

SPIONERI. Ryska utrikesdepartementet kallar Säpos spiontillslag i Stockholmsområdet för ”antirysk hysteri”. – Ryssland har inte fått någon officiell information om detta från svenska myndigheter, säger Maria Zacharova, talesperson för det ryska utrikesdepartementet, vid en pressträff enligt nyhetsbyrån Interfax.

Ryska utrikesdepartementets taleskvinna Maria Zakharova Bild: Ryska UD

Enligt vårt synsätt är rapporteringen om detta i svenska medier en del av en bredare antirysk hysteri i västvärlden. Den russofobiska kampanjen har utvecklats till en verklig spionmani i vissa länder.

Det misstänkta paret Sergey Skvortsov och Elena Koulkova greps vid ett tillslag i under tisdag morgon när Säkerhetspolisen slog till vid en villa i Saltsjö-Boo. Två helikoptrar från Försvarsmakten användes vid insatsen, där flera poliser tog sig in i bostaden samtidigt och grep två personer.

Sergey anhölls för grov olovlig underrättelseverksamhet mot Sverige samt mot främmande makt. Den andra personen, fru Elena anhölls för medhjälp till detsamma.

Enligt handlingar som åklagare Henrik Olin har lämnat in till tingsrätten har brottsligheten som riktas mot Sverige pågått från sommaren 2014 fram till tisdagens gripande. Brottet som riktar sig mot främmande makt ska ha pågått från januari 2013 fram till gripandet.

Det vi kan säga är att det är allvarliga misstankar. Grov olovlig underrättelseverksamhet är brottslighet som hotar Sveriges säkerhet. Där har vi från Säkerhetspolisen ett uppdrag som handlar om att skydda Sverige och demokratin. Där ingår att förhindra att Sverige är en plattform för främmande makt att bedriva olovlig underrättelseverksamhet, sade Gabriel Wernstedt, pressekreterare vid Säpo.

Senast under fredagen måste de gripna begäras häktade eller släppas på fri fot.

-Pettersson säger att ingen annan än Putin och hans politik har bäddat för den antiryska hysterin, så det är bara för ryssarna att ändra politik om de vill bli bemötta som folk…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Kreml om Säpos tillslag: ”Det är antirysk hysteri”

 1. Ja det är i sig riktigt men vad är det för idiot som startade ett krig i Europa? Och det är väl självklart att i detta fallet måste ju Ryssland KGB Putin bara malas ned till skit!!
  Inget konstigt med det men det vissar sig ju att KGB finns i alla gamla öststaterna och kontrolleras av idioten Putin !?
  Till det skall man ju veta att när Östtyskland föll visade det sig att var fjärde östudk var angivare med koppling till stasi östtyska KGB tidigare Gestapo!!?
  Och Jo det är troligen lika dant i övriga sattelitstater till Sovjetunionen så det finns en del att göra i dessa gamla satellit stater det är ganska gott om KGB agenter under Putins ömma vård

  20
  8
 2. Då vet vi att de är skyldiga eftersom till och med Moskva kommenterar det. Trots att svenska myndigheter inte informerat Moskva än om händelsen.

  28
  11
 3. Sverige har ingen anledning, att ge någon officiell bekräftelse, på någonting, till en djävla sopstation, vid namn Ryssland.
  Det finns ingen anledning att snacka med losers!

  30
  12
 4. ” Inte fått officiel information” ? Ryssland vet nog både hur många spioner
  dom har utplacerade här ? Eller är dom så många att dom inte kan hålla reda på alla?
  Men dom märker snart från vilka informationen uteblir.

  32
  12
  • Aj,aj Säpo.Ni måste ju ringa Kreml innan ni gör hembesök hos deras spioner Dom blir så sura i Kreml annars.F.ö.så tror jag nog att Ryssland vet det mesta om Sverige redan.Man brukar ju säga att vill man ha tillförlitliga sjökort över vår skärgård så hittar man dom hos ryska underrättelsetjänsten av någon “konstig “anledning…..

   25
   9
   • Ryss Svenskarna är ju inte dömda än.
    Vi får se vad Säpo har för bevis för brotten.
    Varför ska främmande makt behöva spioner i Sverige när vi har Sossarna som lämnar ut säkerhets klassad information
    (transportstyrelsen)?

    https://youtu.be/yGEfXgoFeq0

    10
    16
  • ….och när skall Säpo syna Egor Putilov (han heter något annat) i sömmarna ? Denne Putilov bytte namn och jobbade på tidningen Fria Tider, SR och diverse etablissemang.

   14
   14

Kommentera