Doumbouya frias från våldtäktsanklagelse

BROTTSLIGHET. Stockholms tingsrätt har idag meddelat dom i mål gällande åtal som har väckts mot en fotbollsspelare avseende våldtäkt, kränkande fotografering och ringa narkotikabrott.

Den 19-årige guineanen Amadou Doumbouya skrev i mars 2022 på för fem år med Djurgårdens IF. Amadou själv konstaterade skämtsamt att: ”mitt mål är ett kontrakt, jag är inte här för att skoja” under en tidigare intervju meddif.se. Guinea ligger i västra Afrika och Amadou Doumbouya behöver tolk på franska.

Tingsrätten ogillar åtalet för våldtäkt och kränkande fotografering men dömer den tilltalade för ringa narkotikabrott.

***

TIDIGARE 2022-10-28 Åtal väckt mot fotbollsspelare misstänkt för våldtäkt

BROTTSLIGHET. Assistentåklagare Frida Vedin har i dag väckt åtal mot en man i 20-årsåldern som varit häktad sedan den 6 oktober på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt.

Åtal väcks även för kränkande fotografering vid sju tillfällen och ringa narkotikabrott. Mannen nekar till anklagelserna

Efter att undersökningar genomförts bland annat av den tilltalade mannens mobiltelefon och förhör hållits med honom, målsäganden och vittnen har misstankarna stärkts mot mannen, säger assistentåklagare Frida Vedin.

Målnummer i Stockholms tingsrätt 14334-22.

TIDIGARE 2022-10-06 Våldtäktsmisstänkt spelare i Djurgården häktad

BROTTSLIGHET. Den spelare i Djurgårdens herrfotbollslag som greps under natten till i måndags begärs häktad på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt, meddelar Åklagarmyndigheten.

Efter gripandet meddelade Djurgården att spelaren stängdes av med omedelbar verkan. Hans advokat Olle Kristhammar har tidigare meddelat att spelaren nekar till brott. Kvinnan som spelaren misstänks ha våldtagit ”är skärrad och mår väldigt dåligt efter händelsen”, sa målsägandebiträde Nikola Pejic under gårdagen.

Pressmeddelande från Åklagarmyndigheten

Amadou Doumbouya, 19, har häktats på sannolika skäl misstänkt för att ha våldtagit en kvinna – bara timmar efter en match i allsvenskan förra helgen.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Doumbouya frias från våldtäktsanklagelse

 1. Åklagaren kommer att överklaga domen! ÄNTLIGEN någon som står på offrets sida.

  VAR FINNS FEMINISTERNA?

  UTVISNING ENDA SOM HJÄLPER

  15
  1
 2. Hoppas Djurgården gör rätt nu. Vem vill ha en knarkande och sannolikt ljugande neger i allsvenskan?

  34

Kommentera