Åtal väckt i stort narkotikaärende i Borås

BROTTSLIGHET. Kammaråklagare Martin Svensson väckte igår åtal i Borås tingsrätt mot sex personer misstänkta för bl.a. grovt narkotikabrott i ett kokainförsäljningsärende i Borås. Av de sex huvudpersonerna som åtalats har fyra stycken varit häktade sedan i juni 2022, övriga två häktades i september. Samtliga sex nekar till brott.

Borås Tingsrätt

Utöver de sex huvudmisstänkta har två personer åtalats för grova penningtvättsbrott som har direkt koppling till kokainförsäljningen. Åtalet omfattar dessutom ett utpressningstillfälle, också det direkt kopplat till den aktuella grova narkotikabrottsligheten. Därtill är ytterligare 18 stycken narkotikaköpare åtalade för narkotikabrott av normalgraden.

Jag kommer att yrka på fleråriga fängelsestraff för samtliga sex huvudmisstänkta, men i varierande längd utifrån bedömd roll och medverkan. Jag ska även yrka på förverkande av kontanter, bilar och större delen av en lägenhet värderad till 2,8 miljoner eftersom jag bedömer det som klart mer sannolikt att värdet utgör utbyte av brottslig verksamhet än att så inte är fallet. Bevisningen består i huvudsak av spaningsiakttagelser, kameraövervakning och avlyssning, säger kammaråklagare Martin Svensson.

Magnus Reinholdsson, spaningsledare på utredningssektionen för grova brott på polisområde Älvsborg säger att polisen fortsätter att utveckla sina arbetssätt genom att arbeta mer underrättelsebaserat än tidigare och tydligare mot brottsvinsterna.

Vi jobbar allt mer med att ta bort den ekonomiska vinningen och möjligheterna till att tvätta pengarna, säger Magnus Reinholdsson, spaningsledare på utredningssektionen för grova brott, polisområde Älvsborg.

Målnummer i Borås tingsrätt: B-1890-22.

Förhandlingen inleds i säkerhetssal på Göteborgs tingsrätt den 5 december och beräknas pågå i cirka sju dagar under december.

De huvudmisstänkta för grovt narkotikabrott är Bestoun Ahmadpour, Mergim Hoti, Bashkim Muzaqi, Behar Muzaqi, Ilir Muzaqi och Omid Qhorbani.

Behar Muzaqi, Bashkim Muzaqi, Mergim Hoti, Ilir Muzaqi, Bestoun Ahmadpour och Omid Qhorbani har tillsammans och i samförstånd olovligen i överlåtelsesyfte innehaft och överlåtit narkotika mellan den 1 november 2021 och den 3 augusti 2022 i Borås, Västra Götalands län.

Misstänkta för grovt penningtvättbrott är Ali Muzaqi och Thomas Andersson

18 svenskar är åtalade för att ha köpt narkotika.

-Pettersson säger att var och en av dessa 26 personer har tillgång till advokat som vanligtvis staten betalar…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Åtal väckt i stort narkotikaärende i Borås

 1. Jag saknar, som vanligt att när de blir fällda, obligatorisk utvisning och att de naturligtvis betalar rättegångskostnaderna.

 2. På ett världsplan förekommer efternamnet Ahmadpour oftast i Iran, med Sverige på 3:e plats.
  Qhorbani / Ghorbani förekommer oftast i Iran, med Sverige på 4:e plats.
  Muzaqi förekommer oftast i Indonesien och i Kosovo, med Sverige på 3:e plats. (Bashkim, Behar och Ilir är alla albanska förnamn),
  samt efternamnet Hoti som oftast förekommer i Kosovo, med Sverige på 10:e plats.
  (Källa: forbears.io, / senaste notering år 2014)

 3. Denne Thomas Andersson måste ha synnerligen dåligt omdöme som beblandar sig med det vanliga patrasket.

  11
 4. Ja Borås är känt för sina postorderföretag ? Och den ensamhet som bedrivs är ju laglig i jihadist länder då måste den vara laglig i Sverige det är ju en EU regel

  8
  2

Kommentera